TORNAR

Els càrrecs de Demòcrates a l'Anoia es passen en bloc al PDeCAT

Els alcaldes i regidors van tramitar el canvi abans del referèndum

politica
Dimarts, 14 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El partit que lidera Antoni Castellà, l'escissió sobiranista de l'antiga UDC, deixa de tenir presència als consistoris de la comarca. El seu atansament a Esquerra i la proximitat a Puigdemont dels càrrecs electes ha esperonat un moviment de fitxes.

Les tres alcaldies demòcrata-cristianes de la comarca, Masquefa, La Torre de Claramunt i Rubió, passen a ser del PDeCAT. L'alcalde masquefí Xavier Boquete, un dels pesos pesants de Demòcrates de Catalunya -el partit d'Antoni Castellà o Núria de Gispert- ha confirmat a Anoiadiari que tant ell com els altres dos batlles que pertanyien al partit a la comarca, el torredà Jaume Riba i rubionenc Miquel Archela, han deixat la militància de la formació i passen a integrar-se al PDeCAT. I amb ells, alguns dels seus homes forts a les regidories, en total 15 edils, la totalitat de càrrecs electes de D's a l'Anoia. La decisió "es va prendre abans del referèndum", un canvi en bloc, "perquè vam entendre que en aquella circumstància calia fer pinya amb el president Carles Puigdemont" i "vèiem que la línia de Demòcrates no aniria estrictament en aquest sentit".

Boquete, batlle de MasquefaBoquete veu justificat el canvi "tota vegada que ara Demòcrates s'ha integrat a la candidatura d'ERC pel 21-D". "Ja teníem indicadors que les coses anirien en aquest sentit i si som un partit que sempre s'ha situat en el centre o centre-dreta, el més lògic és que el nostre espai polític estigui més en el PDeCAT que amb els republicans" aclareix el batlle, que va ser una de les veus sobiranistes més importants d'Unió Democràtica i en va marxar amb Castellà i De Gispert el 2015. Ramon Espadaler i Josep Antoni Duran i Lleida van restar a la vella Unió, sense vocació sobiranista, que va fracassar electoralment el setembre d'aquell any i ara s'ha dissolt.

"El que no entenc és que d'una opció demòcrata-cristiana, uns hagin anat a parar al PSC (Espadaler) i altres a ERC" afegeix el masquefí. Matisa que "calia una llista única de cara al 21-D, si no es pot fer, el més lògic és anar amb el PDeCAT al capdavall". Afirma que "tinc amics a Demòcrates, no hi ha cap acritud" però entén que "l'estratègia és diferent".


2 Comentaris

p

pep

14 de novembre 2017.20:35h

Respondre

Sr Boquete, vostè es va pagar la excursió a Bruselas?
Sap que el estan investigant, junt al seu amic Castells, per saber qui realment qui va pagar el viatge de plaer a Bruselas)

LA ÉPICA”... Llegir més SE ESTA ACABANT, I ARA COMENÇA EL HABER DE DONAR EXPLICACIONS, DE LO QUE HEU FET DELS DINERS, DELS CONTRIBUENTS...

( Se esta crean una plataforma, que demana ” el BOICOT AL IBI, ESCOMBRARIES, IMPOST DE CIRCULACIÓ, IMPOST DEL GUAL PERMANENT, I ALTRES IMPOSTOS, ALS AJUNTAMENTS, INVOLUCRATS EN LA DESVIACIÓ DE DINERS, PER LA SEVA ”REPUBLICÀ”)

a

aaqualata

14 de desembre 2017.06:41h

Sr. PEP, veig que es ciutadà que vigila pels diners de tots. Perquè no amplia la seva plataforma a la corrupció verdadera? . La corrupció de tots,
- PP: no cal; ja ho fa la justícia, ni... Llegir més que sigui amb totes les dificultats del mon. Per cert, la justícia diu que lo del 3% era (es?) costum normalitzada juntament amb Ciu.
- Psc/Psoe: no li va gaire al darrera al PP. La seva història quan han governat es plena de casos de corrupció.
- Cd’s: sense haver tocat mai poder el seu fiançament és més que fosc. I alguns membres molt propers a partits i pensaments propers a temps molts passats: marca blanca, per la dreta, del PP.
- CIU: Ja va purgar el 3%. Al menys ha deixat de banda a qui en va ser responsable màxim: Jordi Pujol.
- PDcat: cal veure que la nova gent es honesta
- ERC: ja ningú recorda que van formar part del tripartit?. Sembla gent honesta; a la primera de canvi , la major part, no ha respectat el que van dir de sous, i han posat a familiar ràpidament a cobrar del salari públic.
CUP; no enganyen a ningú. No comentem ideologies; comentem gent neta; i no es pot dir pas el contrari.

Sr. Pep, creu que el problema es qui ha pagat el viatge a Brussel·les?
Sr. Pep, no veu que amb una millor redistribució dels recursos dels Catalans es podrien fer millor les coses?. Lògicament amb bons polítics; estaria en les mans de la gent. El poble té els polítics que és mereixen. Ara bé, els recursos serien els màxims. No li interessa que TOTS els diners dels Catalans es quedin a Catalunya, com passa en els paisos normals?. I si cal ser solidari amb algun altre país , es parla. NO per la força del 155 o la que calgui.

Aquí, Sr. Pep, te moltes idees per ampliar l´abast de la seva plataforma.
Una plataforma NO pot ser partidista, o respondre a interessos polítics. Ha de respondre a interessos de ciutadania. No es retingui. La amplia a TOTA malversació de diner, de tots els ciutadans, i en tindrà a molts al seu costat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.