TORNAR

El cartipàs del Consell Comarcal contempla tres vicepresidències per al PSC i dos membres més a la junta de govern

Al ple de dimecres es votarà el cartipàs i dues dedicacions, una al 100%, amb 33.600 euros anuals, i una al 90%, amb 30.240

politica
Dimarts, 30 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres tindrà lloc el ple del Consell Comarcal de l'Anoia en el que es definirà el nou cartipàs de la corporació. S'hi contemplen dues persones amb dedicació exclusiva, que serà retribuïda amb 33.600 euros anuals.

Els membres de l'actual Consell Comarcal, en el ple d'investiduraLa nova etapa del Consell Comarcal es definirà en el ple d'aquesta setmana, amb la distribució de competències i delegacions. En aquest mandat hi haurà un conseller amb dedicació exclusiva i un altre al 90% (a l'anterior mandat es van aprovar dues dedicacions, però només hi va haver un nomenament: el republicà Xavier Pérez), que suposaran una retribució de 33.600 euros i 30.240, respectivament. La Junta de Govern comptarà amb dos membres més i passa de set a nou, més el president.

Resolta la presidència en favor del batlle de Masquefa Xavier Boquete (Junts), en el proper ple es faran els nomenaments de les cinc vicepresidències: Jordi Cuadras (primera), Santi Broch (segona), Noemí Trucharte (tercera), Josep Llopart (quarta) i Carme Zaragoza (cinquena). Broch i Llopart pertanyen a Junts, mentre que els altres tres estan vinculats al grup del PSC.

La Junta de Govern inclourà a més del president a aquestes cinc persones, juntament amb Jordi Barón i Jaume Riba, per part dels postconvergents, i Daniel Gutiérrez i Sandra Fernández, pel PSC. Hi haurà cinc comissions informatives: Promoció Comarcal, Sostenibilitat i Territori, Règim Interior, Presidència i Hisenda i Serveis a les Persones, presidides respectivament pels cinc vicepresidents. Els consellers Jordi Cuadras i Daniel Gutiérrez prendran part en dues de les cinc comissions.

Per cada ple, els consellers percebran 200 euros (fins ara eren 500 pel president i 190 per la resta, però aquesta diferenciació s'ha eliminat); les juntes de portaveus representaran una retribució de 500 euros (abans 450 i 380);  les juntes de govern, 350 euros (el mandat anterior 450 i 300); les percepcions pel consell de presidència seran de 200 euros (fins ara, el president cobrava 450 euros i els consellers 190).


2 Comentaris

J

Joan

Igualada

30 de juliol 2019.17:14h

Respondre

Generalitat, Parlament, Diputacions, Consells Comarcals, Ajuntaments i Vegueries. Tot aquest entremat , amb miles de funcionaris i amb sous de escàndol per administrar un petit país. La República... Llegir més Catalana solucionarà aquesta anomalía??

a

antoni

igualada

30 de juliol 2019.06:31h

Respondre

un bon cementiri d’elefants o una bona menjadora, entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions normal que no quedi gran cosa per escometre inversions productives !!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.