TORNAR

Castellolí i Jorba aconsegueixen ajudes del 'Viure al poble'

Un programa destinat a municipis petits

politica
Divendres, 2 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Castellolí rebrà 715.000 euros per a les actuacions de regeneració urbana i promoció turística d’espais naturals, mentre que Jorba obté 436.586 euros per al projecte de dinamització turística del municipi amb el camí de Sant Jaume i el Castell de la Frontera. Així ho ha fet públic el departament de Governació de la Generalitat, que ha inclòs aquests pobles anoiencs a la llista de 28 projectes que es beneficiaran del 'Viure al poble'.

Castell de Jorba

Aquest programa està destinat als municipis petits, amb menys de 2.000 habitants, que requereixen una atenció especial i hagin presentat projectes per afavorir la instal·lació de nova activitat econòmica i iniciatives emprenedores que permetin la dinamització i el desenvolupament dels municipis de les zones rurals.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, recorda que el programa 'Viure al Poble' tindrà una convocatòria més l’any que ve i valora aquesta nova edició com 'una eina eficaç que es consolida per possibilitar l'aparició d’iniciatives econòmiques al territori, i reactivar l’economia dels petits municipis'.

El Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) aporta 12.292.671 euros del total de 13.521.938 euros d’aquesta convocatòria del programa Viure al Poble. Governació hi aporta 1.229.267 euros, el 5% de la despesa subvencionable total. Els municipis seleccionats realitzaran una despesa mínima de 600.000 euros i màxima de 1.300.000 euros. El cofinançament màxim és del 55% de la despesa subvencionable. D'aquesta manera, els municipis s'han de fer càrrec com a mínim de finançar el 45% del cost de l'actuació. En aquesta segona convocatòria del programa Viure al Poble han participat fins a 70 municipis, dels quals han estat seleccionats 28.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.