TORNAR

CiU guanya a Igualada, l'independentisme puja

L’alcalde governarà amb majoria absoluta, mentre l’unionisme s’estavella

politica
Dilluns, 25 maig 2015. 01:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Amb un miler de vots més, l'electorat igualadí ha decidit que Marc Castells continuï governant a Igualada, i amb més comoditat. Els dos partits que es presentaven com a grans alternatives, Socialistes d'Igualada i Esquerra, han quedat empatats a tres regidors. La CUP entra com a quarta força amb 1.536 vots i tindrà dos edils. Decidim i el PP, amb poc més de mil vots, resisteixen dins el consistori

El 24 serà ara el número màgic de CiU a Igualada. Feia 24 anys que no tenien majoria absoluta i aquest dia 24 de maig l'han recuperat. La candidatura de la federació nacionalista ha arrasat a Igualada i ha sumat un regidor més. Tindrà majoria absoluta fins el 2019, amb una solidesa que li permetrà afrontar sense pressions algunes de les decisions més importants de la vila els darrers trenta anys, com el nou pla urbanístic. La victòria amb 11 regidors és més abassegadora pel fet que el primer partit de l'oposició, Esquerra, n'ha assolit sols tres, els mateixos que Socialistes d'Igualada. 

En clau independentista, les notícies a Igualada també són òptimes. Un dels governs anoiencs que més han marcat el perfil sobiranista, el de CiU-ERC, ha aconseguit que els seus dos components sumin un edil més. I la CUP, l'esquerra independentista, entra amb força en el consistori amb dos representants. La CUP, junt a Marc Castells, era la gran guanyadora ahir a la nit. I més, amb els excel·lents resultats a Capellades que li asseguren la presència al Consell Comarcal. En canvi, el PP recula i perd un regidor. Joan Agramunt estarà sol fins el 2019. L'extrema dreta espanyola de PxC -que les enquestes situaven molt a prop de seguir- ha estat escombrada a Igualada i desapareix. Decidim, en canvi, sobreviu i continuarà amb el regidor que tenia ICV-EUiA.

 


8 Comentaris

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

25 de maig 2015.13:40h

Respondre

Antoni, perdona, Igualada sempre ha perdut el tren tant física com conceptualment. li ve de lluny, está en el gen. Igualada no vota gris. Igualada és gris! i aquest color no es relaciona amb cap... Llegir més partit , és Gris conceptualment. És un aclariment perquè veig que confons les coses. Acostuma a passar que quan s’arriba a majories absolutes, com que són absoluts, titllen de feixistes a tots aquells que no pensen com, ells. Curiós!.

A

Anna

25 de maig 2015.20:30h

No ens vulgui transmetre la seva amargura. Descansi home, descansi.

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

25 de maig 2015.08:21h

Respondre

Bon dia! Enhorabora al guanyador absolut! Com ja vaig dir fa molts dies ens queden 4 anys per riure molt!!!! Igualada decididament i com sempre ha fet històricament s’ha quedat a les portes.... Llegir més Ciutat Gris! Sempre anem al revés! CiU baixa a tot arreu i a Igualada puja. Quin destí! Que hi farem en toca continuar tenint un alcalde que va pel carrer parlant per teléfon per no parlar amb els veins.

A

Antoni

Igualada

25 de maig 2015.11:06h

Molt bé Gineret. Quan Igualada vota en un sentit és gris, quan vota en un altre, agafa color. Els feixistes, com que no entenien de gamma de color, ja no deixaven votar. Fora problemes! Els extrems... Llegir més sempre es toquen...

E

Eduard

25 de maig 2015.15:53h

No sap Joanet quin greu que em sap que els seus amics de PxC hagin quedat fora de l’Ajuntament.

t

tinet

igualada

25 de maig 2015.08:16h

Respondre

M’agradarà més o menys qui ha guanyat. M’agradarà més o menys qui puja i qui baixa. Però el que si m’agrada molt, m’encanta, és que desapareix la xenofòbia i racisme de PXC.

a

antoni

igualada

25 de maig 2015.02:02h

Respondre

Va Gineret! Espero la seva docta interpretació dels resultats.

i

igualadi

Igualada

25 de maig 2015.09:14h

No l’esperis Antoni que o ja ha camviat de poble o encara esta pensant en com pot ser que els ciutadans d’Igualada estiguin tant equivocats

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.