TORNAR
PUBLICITAT

Castells insta a la Fiscalia que revoqui la instrucció que permet emprar la policia local contra l'1-O

L’Ajuntament recorda que l’ús d’agents locals com a policia judicial se cenyeix a altres tipus de delictes

politica
Dimarts, 19 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quan queden només 13 dies pel referèndum, l'ofensiva judical de l'Estat espanyol s'ha recrudit. L'actuació de la policia local en alguns municipis obstruint actes i encartellament del referèndum ha estat protestada pels col·lectius sobiranistes. Els alcaldes recorden que aquest ús dels agents contravé la seva funció bàsica.

El batlle d'Igualada, Marc Castells, enviava aquest dilluns un escrit a la Fiscalia Provincial de Barcelona en el que demana "que es deixi sense efecte la instrucció adreçada a la Policia Local perquè efectuï tasques de policia judicial, orientades específicament a impedir la celebració del referèndum de l'1 d'Octubre". De fet, tant l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han advertit els consistoris afectats que la instrucció de Fiscalia
dirigida a les policies locals suposa una contradicció de l'acord adoptat per la Comisión Nacional de Coordinación de Policía Judicial el 15 de juliol de 2015.

Castells en el moment de la firma de l'escrit dirigit a la FiscaliaL'acord de fa dos anys cenyia les tasques només a les forces de seguretat de l'Estat, a les policies autonòmiques i a determinades policies locals de grans municipis, però només pel que fa a faltes i delictes molt concrets i ja especificats en un conveni. Les associacions consideren que aquesta instrucció és irregular, que contradiu aquells acords i que obliga la Policia Local d'Igualada a fer tasques que no li corresponen.

Castells entén que la instrucció ha de ser suspesa en el termini de temps més breu possible. Castells considera que "la prioritat de la nostra Policia Local és vetllar per la seguretat i la bona convivència dels igualadins i no podem tolerar, doncs, que ningú imposi als agents actuacions que no són de la seva competència".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.