TORNAR

Castells vol una majoria "sòlida" per evitar un pacte entre altres forces

L’alcalde i la seva llista es presenten amb les noves incorporacions #AD24M

politica
Dimarts, 28 abril 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Un equip "decidit a seguir impulsant el renaixement d'Igualada". CiU va presentar ahir a la tarda el seu equip per a les eleccions municipals del 24 de maig davant els mitjans. La llista, en els deu primers llocs, presenta una majoria de militants d'Unió Democràtica i una alta presència d'independents

La candidatura de CiU a l'Ajuntament d'Igualada es va presentar als mitjans amb l'alcalde i cap de llista, Marc Castells, ressaltant que "seguim obsessionats amb el renaixement d'Igualada". Com se sabia des de la setmana passada, dos dels pilars de l'actual govern i de CiU, Imma Soteras i Jordi Segura, es repleguen més enllà del dotzè lloc. El batlle i ara alcaldable els va agrair la dedicació, que ara redueixen per dedicar-se a "afers personals". Castells va repetir també un missatge a l'oposició: "estic disposat a pactar fins i tot si assolís la majoria absoluta". Però considera que "si no tenim una majoria prou sòlida la resta de forces s'uniran per fer-nos passar a l'oposició" i vol mobilitzar l'electorat de CiU per això.

El batlle entén que les declaracions dels seus fins ara socis d'Esquerra preveuen que no s'arribarà a cap pacte post-electoral i que seria possible una pinça entre Esquerra, PSC i Decidim Igualada si sumen una majoria suficient. Castells parla d'aquesta possibilitat però afirma que manté la mà estesa a possibles pactes. 

Són 12 les persones que es van presentar o esmentar a l'acte de la candidatura de la federació -malgrat que algunes no van assistir-hi-, amb una paritat de sis homes i sis dones i també amb quatre persones de CDC, quatre més d'Unió i un quartet d'independents. Sorprèn la importància dels quatre cristiano-demòcrates que estan als primers nou números, amb Fermí Capdevila que s'hi ha afiliat recentment. UDC té el segon lloc, Josep Miserachs; els números 6 i 7, Capdevila i Rosa Plassa, respectivament; i, també Jordi Batalla, ocupa la novena posició. Els convergents tenen  Marc Castells encapçalant la llista, Jordi Pont al número 5 i ja als llocs 11 i 12 Maribel Cuadras i la jove Patrícia Illa. 

La llista de CiU, al restaurant SomiatruitesCastells apunta que "ens adaptem als nous temps i potenciem els perfils independents, d'aquells que tenen mèrits personals i professionals". Els exemples serien Àngels Chacón -altre cop número 3-, Carme Riera que irromp en el quart lloc, Montserrat Duch que figura com a vuitena i Pere Camps, al 10. Considera que amb les incorporacions "comptem amb cares noves, perfils professionals de qualitat, que són una barreja de sectors diferents i que conformen amb els qui ja hi eren un conjunt molt sòlid". Destaca  Carme Riera, "al número 4 que fa sòlida aquesta llista i que coneix bé el món de la salut i està vinculada a les entitats, la Montserrat Duch que té  una experiència en la gestió privada molt àmplia, com Pere Camps que té un perfil de més de 30 anys de treball a l'empresa o persones pròximes a les associacions com Maribel Cuadras i Patrícia Illa". 

Recalca la aposta independentista

Davant els mitjans, Castells va elogiar la feina dels regidors que abandonen la primera línia com la pròpia Soteras, Anna Bacardit o el tècnic Josep Maria Mestres. També al quart tinent d'alcalde, Jordi Segura, encarregat de l'àrea d'Hisenda. El número u de la llista  assenyala que el jove "ha fet una feina excel·lent i això l'ha rellançat professionalment i ha fet 'que ens el prenguin'". Segura "ha portat amb puny de ferro l'àrea d'hisenda" i Castells afirma que "continuarem amb la seva política" tot i que no avança qui ocuparà aquesta parcel·la tan delicada. "Si ens fan confiança" segueix el batlle, "crearem noves regidories, amb especial importància a la d'internacionalització". Com a objectius marca "prohibit estirar més el braç que la màniga, com quan teníem tots els indicadors econòmics en vermell" i ataca de nou l'Entesa "no volem ser la ciutat-dormitori, no volem tornar al passat. Nosaltres generem il·lusió i volem posar Igualada al mapa". Per últim, entre els objectius, subratlla "donar suport a la independència de Catalunya i al president Mas, des de l'Ajuntament. Perquè així podem tenir els recursos per assegurar l'estat del benestar als catalans".

A les darreres posicions de la llista, en els "llocs d'honor", Castells indica la presència de la diputada Maria Senserrich, el catedràtic i historiador Josep Maria Torras i Ribé i en el darrer número Manuel Miserachs "conegut lluitador antifranquista, d'un catalanisme profund", que va ser el primer alcalde del període democràtic d'Igualada.

 

 

 


17 Comentaris

r

ramon

29 d'abril 2015.20:00h

Respondre

Igualadí, tant capacitat veus al Castells, per ser President de la Diputació, i a mes a mes, alcalde de Igualada.
Repeteixo lo que li deia al Pere, sobre el principi de Peter.

”La tesi... Llegir més central del principi de Peter és que en qualsevol organització jerarquitzada , tot empleat ( En aquest cas ”polític”), tendeix a ascendir fins al seu nivell incompetència ”

J

Javi

29 d'abril 2015.21:19h

Te repites más que el ajo.

p

por la boca, muere el pez

29 d'abril 2015.18:46h

Respondre

Igualadí , resumint, ens estàs dient , que el que ” reparte se queda con la mejor parte!”
I jo que creia , que encara hi havia un mínim de rectitud , en els nostres polítics.
Com a Igualadi... Llegir més , no em doldria bones inversions a Igualada, però com a ciutada , em faria perdre, el poc respecte que tinc d’aquesta ” casta política ” .
( I jo que creia , que les partides , eren per el més urgent i necessari ,i no per afinitats polítiques))

T

Tinc un dubte.

29 d'abril 2015.17:34h

Respondre

Mariona;
Qui es el ”Floru” el Antoni Castells, el marit de la Flora Sanabra?

m

mariona

Igualada

29 d'abril 2015.12:25h

Respondre

Pere, entenc, que votar en clau Igualadina, es per tu, que el Sr Castells, passi a ser el President de la diputació, i deixant a la alcaldia al seu segon, i axis també ell de retruc, millori el... Llegir més seu sou de 6000 Euros a 8250 Euros, pro a part de això, quin benefici en treu Igualada, ho ens vols dir, que en tems del Dalamau, de Presiden de la Diputació, i de la Flora, com a secretaria del Parlament, Igualada han va treure quelcom de positiu.
( Com no sigui, que el Floru, es va beneficia del seu amic ”del alma”, President de una gran marca Igualadina, que li va donar corda, per fer entre ells ”algun dineret”)
Prou de donar palla al burro!!!!!

I

Igualadi

Igualada

29 d'abril 2015.17:39h

Dons mira Mariona, no se si el Marc castells podria arribar a ser president de la Diputació o no, però si parles amb algú que hagi estat al cas del que ha passat a Igualada aquets últims quatre... Llegir més anys et dirà que hem tingut molta sort de la Diputació ja que sinó amb el deuta que tenia el nostre ajuntament ho haguesim passat molt malament.

Per tant i tot i admetent que totes les comparacions son odioses, al contrari que tu, penso que si tinguesim un president de la Diputació que a més a més fos l’alcalde de la ciutat, no ens aniria gens malament. Pensa que això no ho hem tingut mai, ja que la Flora estava a la mesa del Parlament i el Parlament no remena ni cinc centims i el Dalmau quan era president de la Diputació el seu partit estava a la oposició a l’ajuntament i no crec que volgués que els que manaven s’apuntesin cap tanto, per tant em reafirmo en que si es dones el cas podria ser molt positiu per la ciutat

P

Pere Diaz

28 d'abril 2015.22:32h

Respondre

Ramon ,Juan Giner .Sou de pinyo fixe. Escolteu el nom Marc Castells i l alergia es desferma. Jo sols faig referencia a una posibilitat que de cumplirse seria bona per Igualada”ergo”votem en clau... Llegir més igualadina.Marc Castells.I bona nit.

r

ramon

igd

28 d'abril 2015.20:22h

Respondre

Pere Diez, no se si coneixes el principi de Peter.
Segurament que si, pro per si de cas, et faig memòria.
”La tesi central del principi de Peter és que en qualsevol organització jerarquitzada... Llegir més , tot empleat ( En aquest cas ”polític”), tendeix a ascendir fins al seu nivell d’incompetència .”
Al meu entendre, el Castells, ja fa temps, que a superat el seu grau de incompetència.
El mal menor, per mi, es que si governa, ho sigui gracies a pactes, amb altres forces polítiques, si governa ell sol, la seva ambició, ens pot portar a un desgavells del grossos!.

E

Eduard

28 d'abril 2015.15:40h

Respondre

No ha pogut aguantar ni dos dies. Gràcies per la teva feina.
Et felicito fill !

S

Sense entusiasme però...

Igualada

28 d'abril 2015.15:29h

Respondre

A vegades la democràcia consisteix en triar el que menys et desagrada. Seria ideal votar sempre amb entusiasme però amb els temps que corren no és precisament fàcil. Des d’un punt de vista... Llegir més pràgmatic, mirant a veure qui pot governar aquesta ciutat, francament, la resta de candidatures ja li han fet la campanya al Sr Castells. Entre frikis rapats, pirates, kumbayas, sense-substàncies i ex-governants que travessen el desert...doncs resignació tu. En la part positiva, al menys el Sr Castells ha incorporat algunes persones reals a la candidatura, ja m’enteneu, gent que coneix la realitat quotidiana del món del treball productiu.
I si de passada ajuda al 27S...doncs millor.

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

28 d'abril 2015.11:18h

Respondre

Sr. Pere Diaz, No ho té ben entès, aquí si hi ha algú que ha dividit és l’actual govern de la ciutat, fent una política d’aparador, vestint-ne d’Igualada quan no s’afavoreix la... Llegir més indústria (l’alcalde diu que porta mitjons Carlomagno, però l’empresa fa reducció de plantilla), molt soroll per a no res...

i

igualadi

Igualada

29 d'abril 2015.09:37h

Perdona que em posi alllà a on no em demanen, però penso que el Pere Diaz si que ho te ben entés, el que pasa és que ell enten una cosa i tu n’entens un altra.

Tu ”Gineret”... Llegir més tens tot el dret d’entendre les coses com les entens, però això no vol dir ni que tinguis tota la raó ni que tothom ho entengui com ho entens tu. A lo millor opina com tu la majoria, però a lo millor estas mes sol que la una, ves a saber, per tant la teva opinió, com la de tots, es solament la teva i d’entrada la de ningú més

P

Pere Diaz

28 d'abril 2015.10:09h

Respondre

Sr Joan Gimer entenc que amb el seu comentari representa la quinta edencia dels catalanets.Mai suma. Sempre dividir
En el seu interrogant entenc tambe que dubta de si hem dic Pere Diaz. I pregunto... Llegir més voste es Joan Giner? Que mes dona el que val es el contingut i el seu grinyola..

M

Maria

Igualada

28 d'abril 2015.09:45h

Respondre

Doncs Sr. Castells jo no el votaré. Els problemes senzills de solucionar com l’embús diari i perpetu de les escoles Monalco i Acadèmia m’han fet prendre la decisió. Vosté i el seu equip no... Llegir més estan capacitats per solucionar els problemes de la gent o no volen.
Tenim ordenança municipal i en ella es diu que es multarà als amos de gossos que fan les seves necessitats a les voreres. Mentida! No he vist mai un policia local fent aquesta tasca. Les voreres continuen plenes de merdes. Ara sí, donem feina a les impremtes per fer uns cartonets publicitant el bon civisme.
En fi, heu estat decebedors!

S

SANTI

IGUALADA

4 de maig 2015.17:54h

totalment d’acord. al carrer trovadiners, sota un retol de prohibit aparcat, si arregleren de vegades fins a 10 vehicles, i els policies PASSANT DE LLAG. jo no votare.

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

28 d'abril 2015.08:58h

Respondre

I jo vull la lluna amb un cova, no et fot! si ha de servir pel que ha servit.
Hi ha comparacions odioses Sr. Pere Diaz?

P

Pere Diaz

Igualada

28 d'abril 2015.05:40h

Respondre

L ambicio en politica es una gran virtud imprescindible com deia el President Tarradellas.i Marc Castells te l ambicio l experiencia i el reconeixement del seu partit que el pot portar a la... Llegir més Presidencia de la Diputacio. Igualada te una oportunitat historica de recupera la primera linea politica com va esser amb Tomi Dalmau ,Marina Llandana i Flora. Sanabra Toca vota en clau Igualadina. Marc Castells.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.