TORNAR

Castells promet una inversió de 2 a 3 milions d'euros en equipaments esportius

Anuncia que CiU impulsarà una cinquena pista poliesportiva a Les Comes

politica
Dimecres, 20 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcaldable convergent i actual batlle de la ciutat, Marc Castells, ha avançat aquest dimarts la intenció -si continua al govern- d'executar la reforma integral del poliesportiu de Les Comes. Castells recorda que els darrers anys ja s'hi ha fet intervencions importants, com amb la inversió de 200.000 euros "només en fontaneria"

El cap de llista per Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions municipals del 24 de maig a Igualada, posa sobre la taula "la inversió més important en equipaments esportius a Igualada en els darrers 25 anys". Es tracta de "2 a 3 milions d'euros" que s'invertirien el mandat 2015-2019 en la reforma integral del complex esportiu de Les Comes. La millora del qual és l'eix vertebrador de la seva candidatura en l'àmbit esportiu.

Castells, junt a membres de la seva candidatura, a Les ComesCastells apunta que "els últims quatre anys hem dut a terme accions molt necessàries a Les Comes, com la substitució de la coberta de la piscina i de la gespa del camp de futbol, la renovació de tota la fontaneria o la millora dels vestidors dels camps de futbol secundaris, però cal fer molt més". El candidat de la federació nacionalista recorda que el 25 de juny s'encetaran les obres de substitució de la gespa, que s'afegirà a altres actuacions com la construcció d'una nova pista al pavelló polivalent, la renovació profunda de la coberta del pavelló d'hoquei i la construcció d'una nova zona de bungalows que pugui ser un espai d'allotjament per acollir esportistes i tècnics "quan la ciutat celebri esdeveniments o trobades de tecnificació".

A més de Les Comes, assegura que s'actualitzaran diferents instal·lacions esportives municipals de la ciutat, com la piscina del Molí Nou o l'Estadi Atlètic, entre altres. Castells, acompanyat de membres de la candidatura en un acte a les mateixes instal·lacions de Les Comes aquest dimarts, ha parlat també de "la potenciació de l'esport escolar, l'ampliació de l'oferta de pistes esportives per als entrenaments dels clubs fent inversions en nous espais, la celebració de nous esdeveniments, la creació d'elements esportius als barris per al foment de l'activitat", a més del suport a les entitats i clubs locals i la potenciació de l'esport com a eina d'integració, cohesió i convivència. Castells anuncia en aquest darrer punt, la creació d'un circuit inclusiu que permeti la pràctica de l’activitat física a l'aire lliure a les persones amb discapacitat.

CiU vol "seguir i culminar Cal Badia"

En l'àmbit de la Joventut, Marc Castells destaca com una prioritat "culminar la posada en marxa del nou espai d'entitats de Cal Badia2. CiU contempla dur a terme "totes les inversions necessàries per a la seva adequació interior i exterior, i donar també continuïtat al procés participatiu vinculant iniciat l'any 2014 i que ha permès als joves definir-ne els usos, els espais i el model de gestió". Assegura que "serà l'acció més important en Joventut des de la posada en marxa de l'equipament juvenil La Kaserna". La candidatura avança "la creació d'iniciatives empresarials i d'inserció laboral promogudes pels joves, el reforç del Consell de Joves, l'ampliació de més espais que facilitin l'estudi en època d'exàmens i la potenciació de les activitats divulgatives i preventives sobre salut en escoles i instituts". Parla de l'estudi de la millora de les condicions d'accés dels joves a l'habitatge municipal i la consolidació de La Kaserna com a òrgan de referència.

La conversió del Rec "en un barri amb un gran batec cultural" és la proposta central de la federació a Igualada en aquesta àrea. Enumeren el Museu de la Pell, la Igualadina Cotonera, el Museu del Traginer, l'Associació Cultural La Bastida "i les incomptables propostes culturals que s'hi poden celebrar. Potenciarem la marca El Rec, el museu més gran". També esmenta Castells "seguir amb la recuperació del patrimoni folklòric i tradicional i la salvaguarda del patrimoni històric", junt al "retorn del cinema a la ciutat, la posada en marxa d'un pla de manteniment d'equipaments culturals, el foment de la instal·lació de noves activitats artístiques i artesanals sobretot en zones urbanísticament millorables, i el trasllat i ampliació de l'Arxiu Comarcal d'Igualada".


8 Comentaris

j

jan

20 de maig 2015.18:36h

Respondre

Lo que ens a de dir el ”noi del mòbil enganxat a la orella”, quan pensa treure la estelada de la rotonda del hospital. ( Un lloc públic de tots els Igualadins), i posar la senyera, la bandera... Llegir més de TOTS els catalans.
Que espera que se la treguin els mossos? , potser el run run, el te paralitzat?
En una persona que no te por des de els deu anys, no hauria de ser la excusa!!!!

P

Pere M.

Igualada

21 de maig 2015.15:53h

”Amic Jan”. A mi l’estelada no em fa cap nosa, es més, cada dia que hi passo me la miro i penso, mira un altre dia que aguanta.
Per cert, podries fer la mateixa pregunta als de la teva... Llegir més ”quadrilla” i preguntar-los quan pensen retirar tota la simbologia franquista que encara es pot veure en molts llocs de la Catalunya de TOTS els catalans, o a tu aquesta la està be que hi sigui.
Salut i INDEPENDÈNCIA!

j

jan

21 de maig 2015.18:58h

”amic pere”, perquè els de la teva colla, sempre associeu, als que no som independentistes, en que som ”fachas” ? no sereu vosaltres, els ”fachas” quan simplifiqueu tan fàcilment,... Llegir més entre Independentistes (bons catalans) i no independentistes (fachas)
SALUT ”COMPANY”
( Pedro, la simbologia franquista, a mi també hem sobra, sols dir-te que jo la vaig pati en la meva pell, respecte a tu no crec, que sàpigues gaire com van ser els anys foscos de la Dictadura.)

m

maria

20 de maig 2015.12:55h

Respondre

Per lo que sembla, la esperança blanca de Convergencia, ( te nassos la cosa!) comença a fer figa, es lo que passa amb el Marketing, portat a un limit, si darrere, no tens un bon producte, en el... Llegir més moment, que els consumidors, comprovant lo buit dels seus missatges, es torna contra tu, i tot se va en orris.
Castells no sens ja el RUN-RUN.
( Gracies a Anoia diari, i al seu excel·lent periodista J Cuadras, per el cara cara del Ateneu, gracies a ells ,mols Igualadins, hem descobert, qui se amaga darrera de cada alcaldable, i per cert el castells, al meu entendre, patètic amb la cara desencaixada, venent fum, sempre la culpa es dels altres, ell es un pou de valors, ,resumint es nota que no esta a acostumat que a la critica constructiva, , igual, igual que un nen.)

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

20 de maig 2015.10:54h

Respondre

Si fins ara s’han fet una despesa de 200.000 euros amb fontaneria, proposo que la propera despesa sigui en clavegueram a veure que netegem.

j

jordi

igualada

20 de maig 2015.09:58h

Respondre

bona idea Jaume, i descentralitzar les comes, que no s’hi cap, el casal del passeig podría servir per ficar-hi alguna instalació esportiva, o la zona de l’estació d’autobusos si hi cap algo... Llegir més més, que ara amb els supers i el nou institut que no acabo d’entendre també es podria aprofitar.

per cert, com està l’infinit? quant ens costa als igualadins? l’amic Riba ha fet els números?

j

jaume Rodriguez Enrich

conca de odena

20 de maig 2015.08:17h

Respondre

I no seria interessant pensar en gran i crear una instalacio multi utilitzacions en la zona del REC epicentre de la Conca dd Odena .? Oferirnos com a sub seu olimpica per bcn2026 en la especialita... Llegir més hockey sobre gel? De un tret Igualada seria reconeguda arreu del Mon i especialment a EE.UU. Canada i Rusia. On aquet sport lidera la audiencia dels seus ciutadans. Recordin pensa en gran es innovar i garantir el futur
Jre
Director
JJ.OO. BCN92

Ò

Òscar Pallarès

Igualada

20 de maig 2015.13:05h

Yeah! També podriem fer un trampolí per salts d’esquí, ens reconeixerien a Noruega! Innovar sense parar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.