TORNAR
PUBLICITAT

Castells i Riba no descarten futurs acords

”És un principi d’acord i volem seguir treballant junts” afirma l’alcalde

politica
Dimecres, 21 octubre 2015. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Marc Castells i Jordi Riba han formalitzat el matí d'aquest dimecres el pacte dels pressupostos 2016 d'Igualada. Un i altre admeten que es vol arribar a altres acords en el futur.

Una nova etapa política, i polèmica, s'obre a l'Ajuntament d'Igualada. L'alcalde Marc Castells advertia en la sessió plenària de dimarts que des de 1984 uns pressupostos no rebien tantes adhesions com els de 2016, amb els 11 vots convergents del seu govern i els 3 de Socialistes d'Igualada. Jordi Riba, per la seva banda, ha afirmat el matí d'aquest dimecres que "hem tingut, tenim i tindrem diferències, però calia fer aquest pas endavant". El pacte es tradueix en les cinc mesures que ja es van avançar dimarts, però enceta un escenari nou. "No sabem què pot passar, no es contempla res més que aquest acord, però volem començar a treballar junts" confessa l'alcalde. I el propi Marc Castells avançava ja fa un any que pel mandat 2015-2019 volia més socis en el govern, no només Esquerra.

Castells i Riba, en la firma de l'acord dels comptesLa pipa de la pau que signen CiU i Socialistes d'Igualada implica, confessa l'alcalde, deixar de mirar enrere, on hi ha temes candents que fins fa no gaire eren al dia a dia de l'agenda política igualadina, com el volum de deute que hi havia el 2011 o les factures de l'Infinit (tema que encara està sobre la taula i pendent de les al·legacions d'IG Esports). El batlle ho resumeix: "vivim temps complexos i hem decidit no mirar més el passat sinó el futur. Els socialistes ara volen construir i estenem la mà. Hem volgut sortir de la comoditat que ens podia donar la majoria absoluta i que ens hauria permès aprovar el pressupost en solitari i hem trobat adient incorporar unes propostes molt positives d'un grup que ha demostrat que vol treballar per la ciutat i les persones".

Implícits i explícits, l'alcalde fa retrets a Esquerra i a Josep Maria Palau, el portaveu republicà. Elogia a Jordi Riba per no fer "una oposició pueril i destructiva" i assenyala que Palau va rebutjar "tres vegades" entrar al govern. El socialista, per la seva banda, apunta que "uns i altres hem sortit de la nostra zona de comoditat.  A la campanya electoral ja vam dir que ens presentàvem per tenir incidència. Volíem fer aportacions per millorar el pressupost i ens han escoltat, perquè hi hagi més equilibri social i millora territorial, no cerquem el benefici polític directe. Farem una oposició rigorosa però constructiva i, en aquest cas, cal posar en valor que tant el govern com el nostre grup hem sabut coincidir a l'hora d'avantposar els interessos de la ciutat als propis interessos polítics de cada formació".


4 Comentaris

a

albert

22 d'octubre 2015.16:42h

Respondre

Tu també Jordi?

J

Joan Giner ITV "Gineret " el Gris

Igualada

22 d'octubre 2015.09:12h

Respondre

Hi ha moltes maneres de exercir la prepotència una d’elles es creuer que tothom és vassall. Endavant Socialistes a partir d’avui vassalls del Sr. Marc Castells

J

Josep Maria Palau

Igualada

21 d'octubre 2015.23:44h

Respondre

Hola Marc,

Ens pots explicar que en té de pueril i destructiu que proposem alternatives i les expliquem ?

No tenim dret a plantejar unes prioritats diferents i uns pressupostos diferents ?... Llegir més

Nosaltres no ens dedicarem a desqualificar a ningú pel fet de no compartir el model de ciutat.

Ens sembla que tenim dret a explicar el nostre programa i l’altetnativa d’esquerres que volem construir.

i

itv

igualada

21 d'octubre 2015.20:52h

Respondre

les mentides que s’han de publicar per afluyere el deficit .... quina decepción de pluralista de diari

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.