TORNAR

Castells veu "poc rigoroses" les propostes de restringir el trànsit al centre

El batlle igualadí felicita a Jordi Cuadras ”pel pas d’entrar a la política”

politica
Dijous, 11 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle d'Igualada tractava aquest dimecres, en la compareixença setmanal, les propostes que han sorgit les darreres setmanes sobre augmentar els espais de vianants al centre. Considera que aquestes iniciatives "han d'anar més avalades" a nivell tècnic.

Marc Castells deia la seva aquest dimecres sobre el possible augment de les zones de vianants al centre d'Igualada. Els darrers mesos, la proposta ha aparegut a les xarxes, en concret la restricció de la Rambla Sant Isidre. Aquesta setmana, Jordi Cuadras l'enumerava entre les seves apostes. La CUP, a nivell de mobilitat, ha elaborat un esbós que inclouria la vianalització no només la part central del la Rambla, sinó també els carrers Òdena, Sant Josep o Sant Pau. L'alcalde, en canvi, considera que "es podrien generar disfuncionalitats en el trànsit, hi ha d'haver un aval dels tècnics de mobilitat". Castells també ressalta que aquestes restriccions "s'han de tractar abans en el marc de la Taula de Comerç. Sense un debat, són propostes poc rigoroses".

El carrer Òdena, una de les propostes de vianalitzacióAra mateix, els talls a la Rambla es produeixen durant els caps de setmana. La proliferació de terrasses al centre i en concret en aquest vial ha fet que l'espai pels vianants es vegi més reduït a les voreres. Al carrer Òdena, perpendicular, i a carrer Sant Pau, en paral·lel al tram final del la Rambla, hi ha una alta activitat comercial i cultural -en el cas de l'Ateneu- que fa que la coexistència entre el vianant i l'automòbil sigui cada cop menys senzilla. És un dels arguments que branda la CUP en la seva proposta enviada aquesta mateixa setmana. Castells assegura que "totes aquestes propostes poden tenir afectacions a nivell viari molt importants, cal tocar de peus a terra".

El batlle afegeix que "no es poden crear titulars així, tot i que és bo que hi hagi debat. Qualsevol proposta ha de ser seriosa i veure quins efectes pot tenir en el comerç i pensar com es finança. Si es fan passos d'aquesta mena, primer cal tenir un consens molt ampli entre Ajuntament, comerciants i veïns". 

"És bo que aparegui gent com Jordi Cuadras"

Preguntat per la candidatura de Jordi Cuadras, Castells creu que "és bo que hi hagi gent com ell, que vulgui dedicar uns anys de la seva vida a la política". "La seva trajectòria com a periodista és inqüestionable, però ara com a polític podrà veure com de complex és el nostre món".

Segons Castells "no comparteixo la tendència política del senyor Cuadras, però el seu pas és molt valent. La nostra feina és ingrata i ara ho podrà copsar, veure de primera mà que no tot és tan senzill com es veu des de fora, en altres posicions".


3 Comentaris

b

berto

11 d'octubre 2018.19:31h

Respondre

Per rigorosos rigorosos, els companys de viatge del marc,. ”Dimite el presidente de la Diputación de Lleida tras su detención por corrupción ”
Ni un pam de net!!1 i ademes volen donar... Llegir més lliçons de RIGUROSITAT I HONESTEDAT.
FARTS DE CORRUPCIÓN QUE PARLA EN CATALÀ.

i

igualadí

14 d'octubre 2018.21:22h

En canvi, de la corrupció que parla en espanyol, no n’estem farts, són ”los nuestros”.

G

Guifré Mas

11 d'octubre 2018.09:29h

Respondre

Que això ho digui un alcalde que es dedica a ”vendre fum” i que ens ha fet pagar propostes tant poc riguroses amb els nostres diners com lo del tickdi és... bé... trist.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.