TORNAR

Catalunya en Comú constitueix la seva agrupació d'Igualada

S’anomenen ’El Comú d’Igualada’ i obriran grups de treball sectorials per a propostes pel 2019

politica
Dijous, 5 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En ple compte enrere cap a les eleccions municipals de 2019, continuen conformant-se els espais polítics que hi concorreran. En el cas d'Igualada, s'ha constituït ara l'agrupació de Catalunya en Comú, que fa una crida a la ciutadania a "portar-hi les diferents propostes" que es tinguin.

En un comunicat, l'espai dels Comuns ha anunciat la creació de "l'agrupació igualadina del partit".  Es declara "una assemblea horitzontal, participativa, oberta i eficient, amb voluntat de connectar en xarxa i treballar per posar les persones al centre del sistema, tot transformant les estructures econòmiques, polítiques i socials de l'actual sistema neoliberal". Afirmen que els seus components provenen "de diferents experiències polítiques i socials".

La reunió es va fer a l'Espai Cívic CentreAra, l'agrupació d'esquerres "cerca sumar aquestes sensibilitats i construir nous consensos per a la ciutat d'Igualada, oferint una alternativa progressista amb una nova manera de fer política, la política del comú". La formació, amb el nom d'El Comú d'Igualada, planteja com primera passa a fer l'organització de les persones inscrites en espais de treball sectorials, tals com acció social, economia, educació, feminismes, LGTBI, polítiques urbanes o habitatge.

En el decurs de la reunió fundacional s'ha realitzat una primera pluja d'idees de propostes polítiques al voltant d'aquests eixos per a impulsar des del comú local. Les pròximes eleccions municipals, previstes pel 26 de maig de 2019, són un altre dels objectius a curt termini. El Comú d'Igualada té la intenció de crear una "candidatura àmplia de ciutadania compromesa, continuant el tarannà confluent amb el que va néixer Catalunya en Comú i establint les bases d'una transició cap a una economia i ecologia basades en el bé comú".

 


2 Comentaris

T

TC

Igualada

5 de juliol 2018.21:25h

Respondre

A la foto apareixen dotze persones. Una enorme, col.losal assemblea, sens dubte molt representativa del que ha quedat d’Iniciativa desprès de tants anys de votar amb entusiasme al costat del... Llegir més Club155. Què diuen? que els seus components provenen ”de diferents experiències polítiques i socials”? . No fotem, no som tan mesells.

l

lluisa jimenez

5 de juliol 2018.14:52h

Respondre

Però si són els d’Iniciativa de sempre! Canvien més de nom que els convergents!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.