TORNAR

El CDR de la Conca acusa al govern vilanoví d'abús en la imposició de treballs comunitaris

S’anuncien mobilitzacions si es persisteix en ”l’acarnissament” contra els autors de l’encartellament

politica
Dilluns, 26 març 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els col·lectius independentistes vilanovins sancionats per l'encartellament del referèndum es planten després que l'Ajuntament proposés uns treballs comunitaris "que no s'ajusten a l'ordenança de civisme". La sanció que pesa sobre ells ara és de 500 euros per cap.

L'encartellament previ a l'1 d'octubre, a Igualada FOTO: TCMPer l'encartellament previ a l'1 d'octubre a Vilanova del Camí, deu veïns i veïnes del municipi van ser objecte d'un expedient sancionador, on s'indicaven multes de 500 euros per cada un. Era la màxima sanció que contemplava l'ordenança. En un comunicat, el CDR de la Conca remarca que "les persones multades, ho són per trobar-se a prop del lloc dels fets però els membres de la policia local de Vilanova del Camí fan un informe assegurant que van veure com enganxaven els cartells tot i no ser cert". Denuncien que la sanció es va canviar per 37,5 hores per persona per "treballs a la comunitat" consistents en fer feina de neteja de diverses i disperses zones del municipi durant diversos caps de setmana. Unes condicions "abusives i que no s'adeqüen a les condicions de l'ordenança de civisme municipal. Els afectats i afectades recorren la proposta i, finalment tornen a ser sancionats amb l'import màxim que permet l'ordenança, 500 euros, sense altra opció".

Els CDR d'Igualada, Conca d'Òdena i el Bruc denuncien que l'Ajuntament de Vilanova del Camí "utilitza l'ordenança de civisme per vulnerar el dret a la llibertat d'expressió i perseguir políticament als veïns i veïnes de Vilanova del Camí que defensen una opció política concreta. Entenem que aquests fets responen a una intenció d'acarnissament particular i càstig públic contra aquestes persones i, en conseqüència també els seus familiars, en ser assenyalades per les seves idees".

Exigeixen als membres de govern de l'Ajuntament de Vilanova del Camí i en concret a l'alcaldessa Noemí Trucharte, que "retirin aquestes sancions". Els CDR apunten que "ens reafirmem en els diferents actes de protesta i mobilització que al conjunt del país, i també localment, el poble català ha protagonitzat en defensa de la democràcia i les
llibertats, i ens comprometem a no deixar soles les persones afectades per l'abús de poder exercit en aquest procediment per part de l'alcaldessa Trucharte. En solidaritat amb totes les persones afectades ens mobilitzarem per elles en defensa de la dignitat col·lectiva".


7 Comentaris

A

Anna

IGUALADA

27 de març 2018.10:37h

Respondre

Pues me parece una medida correcta, quien ensucia que limpie.
Una cosa es la libertad de expresión y otra muy distinta la coacción, amenaza, el secuestro y ensuciar la Ciudad.
cosa que los... Llegir més denominados CDR estais haciendo.

j

joanma

=ada

27 de març 2018.13:08h

Quan vingui la campanya electoral per les municipals i el Psc posi propaganda electoral, li diràs el mateix a l’alcaldessa?.

X

Xesca

27 de març 2018.15:07h

Denominados CDR o endemoniados CDR?

a

antoni

igualada

28 de març 2018.00:26h

anna, a veure, coacción? amenaza? secuestro? ensuciar?

coaccions les del govern d’escanya suposo? amenaces les dels unionistes quan increpen i insulten als que porten llaç groc o... Llegir més fan manis per barcelona o altres llocs? segrest el dels Jordis + consellers a la presó? ensuciar? aquí el més brut és la consciència de la gent, jo no podria dormir a les nits si fos tan mala persona i tan intolerant de tancar a la presó gent que només defensa idees !!

esperant la teva resposta, rep una salutació cordial i llibertària !!!!

A

Anna

IGUALADA

29 de març 2018.09:14h

Delito de coacción acción de violencia física o psicológica: Obligar a otra persona a hacer algo que esta persona no quiere, sea justo o injusto.
Comete un delito de amenazas: La persona... Llegir més que anuncia o advierte a otra que le va a causar un daño que pueda ser constitutivo de los delitos de lesiones, libertad, integridad moral, o socio económico. Intimidando al amenazado y privándole de su propia tranquilidad y seguridad
Comete un delito de detención ilegal: El particular que retenga a otra persona contra su voluntad privándole de su libertad de movimiento. Para que exista este delito no es necesario que la detención se realice por la fuerza o con violencia.
Civismo: respeto hacia el prójimo, el entorno natural y los objetos públicos; buena educación, urbanidad y cortesía, conducta que se desarrolla en concordancia con las normas de convivencia. Supone respetar los derechos de los demás y cuidar los espacios públicos y el medio ambiente.
Quienes comenten estos delitos son delincuentes.
Si usted me dice que yo no puedo entrar en su casa- y yo entro-- lo mínimo que puedo esperar que usted me expulse de su casa.
El lazo amarillo crea indiferencia, pero llenar las calles con plástico amarillo es incivismo.
Insultos (Separatistas, Unionistas) en todas partes cuecen habas, con una diferencia, que unos catalanes tiene los micrófonos de los medios públicos de Catalunya para insultar a la otra parte de catalanes.

j

josep

igualada

31 de març 2018.12:56h

Insults? en serio parles d’insults?
Mai, ho sents MAI s’ha insultat des dels mitjans catalans. EMBUSTERA

Mirat i escolta les radios, televisions espanyoles i si et queda... Llegir més estomac et lleigeixes la razon i el abc.

El que es un delicte es tenir persones a la preso per les seves idees en ple segle 21 i en un estat pretesament democratic.

Ò

Òscar

Igualada

26 de març 2018.22:50h

Respondre

Denuncia col·lectiva per abús d’autoritat és la resposta. Quina pena, tan jove aquesta alcaldessa i tan perversa i cruel. Amb l’odi no es solucionen els problemes. La República ja és aquí.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.