TORNAR

El CDR crida a fer pinya amb les persones investigades per la vaga del 8-N

Critiquen que s’etiquetés de ’participants actius’ a persones que havien estat en altre tipus de protestes

politica
Dimecres, 24 gener 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els CDR han fet una crida "a no deixar sola cap ni una" de les persones a les que ara el Jutjat de primera instància d'Igualada reclama els propers 6 i 7 de març quan estan cridades a declarar pels fets del 8 de novembre, durant la vaga general. Asseguren que "ens seguirem mobilitzant arreu de la comarca per acompanyar a les investigades i presentarem mocions als ajuntaments per a que les institucions públiques manifestin la seva oposició pública a l'inici de les diligències prèvies i mostrin solidaritat públicament amb les 51 persones".

En un comunicat, els Comitès de Defensa de la República de la Conca d'Òdena i el Bruc han mostrat la seva oposició "més contundent l'inici de les diligències prèvies del procediment 9/2018" en relació als fets de la vaga del 8 de novembre. "Ens reafirmem en els diferents actes de protesta i mobilització que al conjunt del país, i també localment, el poble català ha protagonitzat en defensa de la democràcia i contra la repressió policial" segueixen. El col·lectiu intervé després que el passat dijous 18 de gener, diverses persones d'Igualada i d'alguns altres municipis de la comarca van rebre una citació per comparèixer al jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada els propers 6 i 7 de març, per declarar en el marc de les diligències prèvies del procediment 9/2018.

Una de les citacions, rebudes el passat dijousEl procediment penal inclou a 51 persones en qualitat d'investigades i "es basa en un informe de la Unitat d'Informació dels Mossos d'Esquadra de la Regió Central que, al seu torn, es nodreix dels atestats policials del mateix cos" en referència als fets ocorreguts durant la jornada de vaga general del passat 8 de novembre, quan centenars de persones van tallar l'autovia. A la gran majoria de persones citades se les va identificar "per ser titulars de vehicles la matrícula dels quals els Mossos d'Esquadra van incorporar en els seus informes". A més hi apareixen tres persones "suposadament identificades visualment pels agents" que signen l'informe.

El comunicat critica que els agents "atribueixin a una sola persona la qualitat de 'participant actiu' en una mobilització d'entre 200 i 300 persones", i alerten del "risc de criminalització personal quan Mossos argumenten que el motiu d'incloure'l en l'informe és que es tracta d'una persona 'coneguda per participar en diverses concentracions i manifestacions'". 

Conclouen que la del 8 de novembre va ser una jornada "de mobilització general arreu del país en defensa de la dignitat i de la democràcia. Un crit unànime del nostre poble en demanda de llibertat i d'una República que ens alliberi d'un Estat demofòbic i lliberticida com ho és l'espanyol. Una jornada plena de lluita com anteriorment ho van ser el dia 1 i 3 d'octubre: un clam per deixar de ser súbdits i per esdevenir realment poble sobirà que vol i es mereix una República. No renunciarem a la reivindicació de les nostres demandes inicials: llibertat presos polítics i República catalana".


9 Comentaris

J

Josep

Anoia

30 de gener 2018.10:54h

Respondre

Potser als feixistes us agrada més utilitzar els infants per amenaçar el President del Parlament de Catalunya, oi? Quin fàstic que feu!!

a

antoni

igualada

27 de gener 2018.07:10h

Respondre

estimats unionistes, esteu una mica hiperventilats oi? vinga, que només esteu a 160.000 vots de nosaltres i comptant que feu tantes trampes com podeu a l’hora d’anar a votar.... amb realisme... Llegir més deveu estar a uns 200.000 vots de nosaltres, tranquils...

en la nova república hi cabreu tots, i si teniu una causa justa us la deixarem expressar i no us tancarem a la presó ni us farem exiliar, tranquils !!!!

tot el suport als CDR, sou la societat civil lliure, ni un pas enrera, el 6 i el 7 de març els carrers d’aprop del jutjat tornaran a ser nostres !!

r

ramonet

rambles

27 de gener 2018.20:24h

Apreciat Antoni.
Segueixo preguntan ?, portareu a la canalla a ”conquistar” els carrers, de prop els Jutjats?.
Antoni, i portaras els teus fills a la ”mani” ?
I qui dirá... Llegir més si les causes son justes? tu ?

a

antoni

igualada

29 de gener 2018.10:33h

ai ramonet, quina pena que em fas, els meus fills no aniran a la mani, són menors d’edat, però tranquil que el carrer estarà ple a vessar, ja ho veuràs, o no, perquè tu no deuràs pas... Llegir més ser-hi...

ja es veu quan una causa és justa o no, no és just ficar bona gent a la presó, no és just que el partit més corrupte d’europa governi el país veí, o tu ho veus al revés? veient com argumentes també podria ser !!

vinga, no responguis res i segueix preguntant, amb això ja pagues també !!

r

ramonet

rambles

26 de gener 2018.08:35h

Respondre

Comitès de Defensa de la República, que quan van mal dades, demana ajuda a la ciutadania, per que els defensin.!!!!
Amb vosaltres,com a defensors de la ” Republiquete de boquilla”, la... Llegir més Republicà esta arreglada.
DIGNITAT!
(I si demanessiu ajuda als alumnes de 1er de primaria? )

J

Joanma

=ada

24 de gener 2018.14:21h

Respondre

Pepe, et felicito per la nula solidaritat que tens. Amb gent com tu no podrem mai fer país.

l

liberto

25 de gener 2018.17:27h

La meva total repulsa a tots, els personatges , que van utilitzar als menuts com a escuts, per logra el èxit, de les seves accions de força.

Entre la solidaritat, per el presos... Llegir més polítics, ( que ja sabien lo que els i podia passar ), i els menuts, sense cap dubte, ”EL MENUTS”.

(RECOMANO ALS INVENTORS DE LES ACCIONS ”DE DEFENSA” QUE VEGIN LA PELI CULA ”EL HUNDIMIENTO”
Segurament es veuran retratas.....)

p

pepe

24 de gener 2018.11:46h

Respondre

Ja us ho fareu. !!!!!
Les criatures tambe, les han cridat a declarar?
vergonya!!!!!!

m

maria

24 de gener 2018.19:45h

Pepe no utilitzis als infants en els teus comentaris, que ho facin ”els piquets salva pàtries” és normal, veient de quin peu coixegen.
Nosaltres no hem de caure en la seva forma ,de... Llegir més defensar, els seus deliris, penso jo, que als pares de les criatures, haurien de retira-les la seva pàtria potestat.Són un perill per els seus fills.!

DEIXEM ELS NENS EN PAU, PER FAVOR .....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.