TORNAR

Celebrat el 1er Congrés de les JSC-Anoia

La cap de llista Maria Badia i el secretari José Zaragoza intervenen en l'acte

politica
Dilluns, 25 maig 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dissabte passat va ser força especial per al PSC de l'Anoia. En un acte celebrat en un hotel d'Igualada, va tenir lloc la reconstitució de la federació comarcal de les Joventuts Socialistes (JSC), amb la presència del secretari d'organització del partit, José Zaragoza, i un míting de la cap de llista a les eleccions europees, Maria Badia. Prop de 200 persones entre militants i simpatitzants hi van assistir, la majoria de la comarca.

Una desena de joves increpen els socialistes en finalitzar l'acte / ACN

Maria Badia, acompanyada del 1er secretari de la JSC, Javier López, la candidata del PSC Núria Parlon i la candidata de la JSC al Parlament Europeu Sandra Ramos / ACN

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza

Dissabte a la tarda es va celebrar el 1er Congrés de les Joventuts Socialistes de l'Anoia (JSC-Anoia), que va aprovar amb el 100% dels vots el nomenament de la nova executiva d'aquesta organització.

La federació juvenil compta amb prop de 50 militants, i es va constituir a partir de sis agrupacions locals: Vilanova, Igualada, La Torre de Claramunt, Capellades, Masquefa i Montbui.

La regidora de Cooperació a l'Ajuntament d'aquest darrer municipi, Jesica Arroyo va ser nomenada primera secretària de la JSC-Anoia. En el seu discurs va contraposar l'acció dels governs de Jordi Pujol a les actuals polítques de la Generalitat en relació a l'Anoia.

José Zaragoza: 'progressistes contra conservadors'

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, va fer el seu discurs després de Javier López, primer Secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya.

Zaragoza va explicar que 'en els moments de crisi és quan la gent necessita més els socialistes', perquè 'quan les crisis les porta la dreta es produeixen retallades socials'.

La cara visible del carrer Nicaragua de Barcelona, seu del PSC, va dir que 'al món hi ha dues classes de persones: els conservadors i els progressistes; els egoístes i els solidaris; la dreta i l'esquerra'.

Zaragoza va recordar així als joves del partit que 'no han d'oblidar mai que fan política per ser la veu dels més dèbils', i els va encoratjar a treballar pel projecte de l'esquerra, que 'té més futur que passat'.

Ple de gom a gom

En el torn d'intervencions prèvies a Zaragoza també van parlar l'alcalde d'Igualada Jordi Aymamí, i Teo Romero, alcalde de Montbui i primer Secretari del PSC Anoia. Aymamí va reivindicar el paper dels joves del PSC davant altres organitzacions polítiques juvenils, i va recordar l'ideari dels socialdemòcrates.

Per la seva part, Teo Romero, que també va felicitar i donar suport als joves del partit, va dir que 'ja era hora de reconstituir la JSC-Anoia, perquè en el passat la branca juvenil ha estat molt important'.

Prop de 200 persones van omplir de gom a gom la sala on va celebrar-se l'acte. A més de simpatitzants, militants i la gran majoria de regidors i alcaldes del partit a l'Anoia, membres de la JSC de fora la comarca van venir en autobús per recolzar la nova federació.

Badia: 'Cal fer fora a la dreta del Parlament europeu'

La candidata del PSC a les eleccions europees, Maria Badia, va venir a Igualada per cloure l'acte de les Joventuts Socialistes, amb un míting de campanya electoral.

Badia va declarar que el 7 de juny s'ha de decidir 'si es vol una Europa d'aquells que els hi agrada anar a les guerres il·legals o amb els que busquen el diàleg i la conciliació', i que 'cal fer fora a la dreta del Parlament europeu.

Badia va replicar a CiU tot defensant que els socialistes tenen programa. 'En tenim tres, el programa general dels socialistes europees, tenim un programa que és el del PSOE i tenim el manifest del PSC', va declarar.

A més, la candidata socialista ha tornat a demanar el vot als simpatitzants d'esquerres a Catalunya que voten ERC i ICV-EUiA.

Una desena de joves increpa els assistents

Una desena de joves vinculats a l'esquerra independentista extraparlamentària va increpar els socialistes catalans a la porta de l'Hotel Amèrica.

Amb el cartell 'Deixeu d'enganyar el jovent', els joves es van esperar a la sortida de l'acte per llançar crits contra els socialistes com 'Bolonya s'aplica a cops de porra', 'espanyolistes', 'no sou l'Europa social; sou l'Europa del capital'.

Durant uns deu minuts, els assistents a l'acte es van encarar als protestants cridant consignes, com 'Visca Catalunya socialista', cantant la Internacional -en castellà i amb el puny alçat- i l'himne del Barça. Finalment, totes dues parts van coincidir cantant els Segadors.

Anoiadiari / ACN


6 Comentaris

S

Sr. Cordills

Aquí i allà

28 de maig 2009.08:57h

Respondre

Que bé s’adiu la lletra original de la cançó a la situació actual. El pitjor desitj per aquesta fàbrica de joves dogmàtics...

A vista de tot això
s’és avalotat la terra:
comencen de... Llegir més llevar gent
i enarborar les banderes.

[..]

Aneu alerta, catalans;
catalans, aneu alerta:
mireu que aixís ho faran,
quan seran en vostres terres.al

j

javi

igualada

25 de maig 2009.21:48h

Respondre

El otro día echamos en falta al amigo Cuerva, sin sus palabras de confianza no fue lo mismo.

Viva la Cataluña optimista, viva el PSC-PSOE y viva España

a

antoni

25 de maig 2009.21:43h

Respondre

El refrigeri final va ser lamentable, no entenc com un partit amb tan poder no ens pogués servir res millor

C

Carles Butifler

Montbui Barrio

25 de maig 2009.21:33h

Respondre

Sí, amb la Jessi liderant l’organització, la Vane al mig parant el cul i el Jose al darrere contruirem una cataluÑa millor... lliure de Catalans... Visca el PSC!... Visc-Al-PSC (PSOE para los... Llegir més amigos)

F

Frank X

Conca

25 de maig 2009.17:22h

Respondre

El PSC, (partit català i no espanyol, sr tantdebo) aposta pel jovent. En els temps que corren,la societat necessita sàvia nova, gent amb ganes i il·lusió.
Aquest grup de joves que surt a... Llegir més l’escena política té molt bona pinta i estic segur que faran bona feina. La Jèsica, amb la seva força i lideratge, portarà endavant aquesta iniciativa tant interessant.
Ànims

t

tantdebo

igualada

25 de maig 2009.11:49h

Respondre

a veure si els socialistes catalans es treuen la màscara d’una vegada per totes i comencen a pactar amb el PP tal i com ja fan a Igualada.

sort que l’aritmètica parlamentària encara no ho... Llegir més permet, però el dia que ho permeti de ben segur que ho faran, els espanyols han d’anar amb els espanyols, o els burgesos amb els burgesos quan pactaven CIU i PP, la resta de pactes són tonteries.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.