TORNAR

S'enceta la campanya per a les eleccions espanyoles amb cinc candidats anoiencs

Dos regidors d’Igualada, una de Veciana i un de Capellades a les llistes

politica
Divendres, 12 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Carolina Telechea, Carles Cuerva, Mireia Duran, Nati Veraguas i Darío Castañé figuren a les llistes de les eleccions generals espanyoles com a candidats anoiencs. La campanya començava aquest vespre de dijous i conclourà amb la cita electoral del 28-A. 

Amb la Setmana Santa pel mig, les eleccions al Congrés i al Senat espanyols precediran en un mes a la cita del 26 de maig, amb les eleccions municipals i europees. Amb la campanya engegada, hi ha cinc candidats anoiencs a les llistes de cinc formacions diferents, més la presència de suplents també. Carolina Telechea, com a número tres d'Esquerra per Barcelona, és l'única anoienca que té pràcticament el lloc guanyat. Carles Cuerva, situat en 12a posició del PSC, ho té molt més difícil. 

Les opcions per als altres anoiencs i anoienques són remotes. Nati Veraguas és al lloc 19è d'En Comú Podem, mentre que Darío Castañé figura en 23a posició de Front Republicà. Mireia Duran Farrès, regidora de Veciana, és la candidata de Junts per Catalunya al lloc 29. Als llocs dels suplents hi ha per ERC Joan Mangues, en desena posició, la mateixa que ocupa Noemí Trucharte al PSC.

Amb els resultats del 2015 i el 2016 a la mà i tenint en compte que Oriol Junqueras és el número 1 d'ERC i ara mateix és un dels presos polítics que difícilment podrà ostentar l'acta, tot apunta a que Carolina Telechea no només entrarà al Congrés -on hi és des de fa un any- sinó que hi desenvoluparà un rol important. En els darrers mesos ha estat a la Comissió de Justícia. 

En el cas de Carles Cuerva, tots els resultats anteriors al 2011 del PSC li garantirien entrar al Congrés, fins i tot en comicis amb mals resultats com els del 2000. Amb tot, el cicle obert el 2015 i el 2016, on l'hegemonia de l'esquerra ha passat a ECP i ERC fa molt més difícil que el regidor de Capellades pugui obtenir l'escó.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.