TORNAR

CiU cimenta la victòria guanyant a tots els col·legis excepte dos

Només Fàtima i un sector del barri de Montserrat continuen en mans dels socialistes

politica
Dimarts, 26 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Marc Castells ha ampliat l'avantatge com a primera força de CiU respecte a tots els altres partits en la majoria de seccions electorals d'Igualada. Al centre de la ciutat i al Poble Sec augmenten els votants de CiU i disminueixen els dels socialistes. A l'est de la ciutat, malgrat les polèmiques de l'Aldi i la Ginesta, CiU incrementa els vots

El domini de CiU a Igualada és el més aclaparador de la història recent. El triomf de Marc Castells torna la majoria absoluta a la federació, però a més presenta una oposició més disgregada que mai. El 1987, en la darrera majoria absoluta que que hi va haver a Igualada, Manuel Miserachs tenia al PSC d'Antoni Dalmau molt a prop; ara, la panoràmica de l'oposició no permet albirar cap gran canvi a mig termini. Als col·legis es palesa el domini rotund: al centre de la vila, fa quatre anys, la relació de forces amb el PSC de Jordi Aymamí era en algunes taules de 2 ó 3 a 1, cas de l'Arxiu. Aquest diumenge a la nit, fet el recompte, s'evidenciava un impuls dels convergents que fa que la relació respecte a uns socialistes que han davallat sigui molt superior. La única zona que ha resistit al 'tsunami' ha estat Fàtima, on Socialistes d'Igualada ha obtingut un triomf inapel·lable, i el barri de Montserrat. Però fins i tot en aquesta zona, CiU ha crescut.

El conflicte de l'Aldi i la Ginesta, imperceptible

CiU, vencedor a tots els col·legis excepte dosUn dels punts crític on Marc Castells podia perdre vots era a l'est de la ciutat. Fa quatre anys, Aymamí va retenir el Centre de Salut Anoia i el col·legi de la Ginesta. Al primer col·legi, es va imposar el PSC per 80 vots a 65; ara, s'ha capgirat la situació i CiU n'ha tret 81, mentre que els progressistes han baixat a 50. En aquests punts, al Gabriel Castellà és on s'hauria pogut palesar més alguns dels aspectes més polèmics de la gestió municipal el darrer any. La instal·lació de l'Aldi, al costat de l'estació d'autobusos, l'ús de Monbus d'aquest espai com a aparcament nocturn durant unes setmanes -fortament contestat per alguns veïns- o el desplaçament de la llar d'Infants la Ginesta en favor de l'Espígol podrien haver repercutit en una pèrdua de vots de la federació.

Amb tot, Castells ha resistit en aquesta zona. Al Banc de Reutilitzables, el punt que substitueix en les votacions a la Ginesta, CiU ha crescut lleument en nombre de vots. Els socialistes, per bé que han guanyat de nou, en perden. Si bé l'augment del vot a CiU és molt més rellevant a altres sectors, en aquest punt més crític, el seu domini es consolida també. Entre les altres zones, els creixements més lleus dels convergents se situen a Les Comes, però es mantenen sense problemes com a primera força.


2 Comentaris

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

26 de maig 2015.10:31h

Respondre

Blau, blau, blau és el color que toca. Blau, blau, blau es el color que té Igualada. Perquè m’agrada el blau del PP... Ai no! que a Igualada és de CiU. Quin despiste.

i

igualadí no amargat

26 de maig 2015.15:27h

Parlant seriosament, vols que et recomani un psicòleg ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.