TORNAR

CiU cessa els regidors d'Esquerra a Òdena

El govern es trenca a tres mesos de les eleccions

politica
Divendres, 20 febrer 2015. 11:30. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Les friccions de les darreres setmanes entre els grups de CiU i Esquerra, fins ara en coalició, han desembocat en un divorci. L'alcalde Pep Solé cessa els dos edils republicans

El govern bicolor de CiU i Esquerra no acabarà els quatre anys de mandat a Òdena. Els convergents es plantegen exercir els darrers mesos de govern en solitari, després que l'alcalde, Pep Solé, cessi a Carles Casanova i Maria Sayavera, els dos regidors d'ERC. El trencament es culminarà el proper dimecres, en un ple extraordinari, on la federació es repartirà les atribucions de govern dels seus fins ara socis i abolirà la junta de govern. La pugna entre les dues forces s'ha evidenciat el darrer any i en especial els darrers mesos amb la polèmica sorgida arran de les subvencions a les entitats. Fonts pròximes a Esquerra confirmaven aquest matí a Anoiadiari que els constava el trencament, després de rebre una carta de l'alcalde. En conversa amb el nostre mitjà, l'alcalde Pep Solé manifesta que "cal esperar al ple", tot recordant que el PSC -el grup amb més regidors a l'Ajuntament- pot decantar la balança. Solé manté que "no sóc ningú per dir al PSC què ha de fer".

Casanova i Solé, divorci a puntLa ruptura entre Solé i Casanova significa també la dissolució de la junta de govern, que es faria efectiva al mateix ple. Els convergents haurien de governar en minoria els propers tres mesos, amb 4 regidors, mentre que el PSC -contra qui van fer pinça a l'inici de mandat CiU i ERC- ara mateix compta amb 5 representants. 

 


7 Comentaris

J

Josep

Òdena

21 de febrer 2015.12:22h

Respondre

Ai! Maria.....com es nota que no vius a Òdena...hi hauries de passar alguna estoneta per copsar l’ambientet que l’alcalde ha creat...per què t’ha de fer vergonya res ? rellegint l’escrit... Llegir més que ERC repartia per les cases no he sabut trobar cap frase barroera...només es diuen les coses pel seu nom i amb total educació....et demano que nomenis alguna de les coses que hi surten i que no es diguin amb total respecte i educadament....potser tens una mica massa de sensibilitat vers als comentaris que diuen les veritats i ho fan elegantment, sense faltar.....fas bé de no conèixer l’alcalde....no cal que hi perdis el temps... ah....i per suposat...vota a qui vulguis...

U

Un altre Jaume

Òdena

20 de febrer 2015.15:49h

Respondre

Costa de creure que això sigui només conseqüència de la poca cintura de l’Alcade. No calia fer signar aquests convenis per transparentar la despesa de l’Ajuntament. Hi havia moltes altres... Llegir més maneres d’ensenyar a la gent on van els diners i no obligar les entitats a reconvertir-se en el que no són, empreses. Fins i tot en Montoro serà capaç d’entendre-ho i rectificar aquest error en la seva nova llei. Què buscava l’Alcade a més de la transparència? Què pot importar-li tant que prefereixi posar-se en mans del seu ”amiguet” socialista? Si la intenció de l’Alcade és només ser transparent, ho ha fet malament (opinio). En aquest cas rectificar costa poc: s’’accepta que els convenis perjudiquen les entitats i es busca i proposa una sol·lució. Si les intencions són unes altres, alheshores volia endingar-la doblegada, utilitzant la transparència per ser opac. O és que el concepte tranparència no s’ha d’aplicar als objectius que es marca l’acció de govern?

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt-Òdena

20 de febrer 2015.15:03h

Respondre

Voldria precisar el que he dit sobre el PSC ja que no és el que es transcriu.
No he dit que demani al PSC que ”actuïn com ho han de fer”, frase que pot portar a males interpretacions.
He dit... Llegir més que ”no soc ningú per dir als socialistes què han de fer”, cosa que no es transcriu. També que ”ells decidiran què han de votar”.
Crec que no és adient posar part d’unes declaracions i que les que es posen tinguin alteracions que poden modificar el significat o que obrin el significat a altres interpretacions que no tenien les declaracions originals.

J

Josep

Òdena

22 de febrer 2015.00:04h

ostres Solé! No et vaig veure tan àgil a l’hora de corregir les teves declaracions de l’altre dia on dèies que els d’ERC no et fèien falta per a res!
Però és clar...fins hi tot al... Llegir més ple quan t’ho van preguntar vas dir que mantenies tot el que havies dit! Ets un incendiari i demostres molta irresponsabilitat...
Per cert...a sobre...quan SÍ que et feien falta per fer la junta de govern...i no et van fer ni cas...t’herigeixes en un gran ”demòcrata”...els fas fora del govern per decret, vols eliminar la junta de govern i passes a actuar en tot a força de decrets, tu solet, a base de 360.000€ cada vegada...d’això com és dèia??? D’aixòs com es diu?

M

Maria

Igualada

20 de febrer 2015.14:18h

Respondre

La mare viu a Òdena. L’altre dia quan la vaig visitar vaig veure que tenia la circular que ha escrit ERC a sobre la tauleta del menjador i que ha repartit pels veïns del poble. La vaig llegir i... Llegir més vaig sentir vergonya aliena. No conec a l’alcalde de CIU (no sé si ho fa bé o malament; ho desconec) però l’escrit que vaig llegir era barroer i molt maleducat. Molt lluny d’uns representants del poble i d’un partit que hauria de tenir uns militants com cal. Sense coneixe’ls també; m’han donat una imatge vergonyosa. Si els hagués de votar no ho faria. Trobo que feu una mala imatge al partit.

J

Jaume

Òdena

20 de febrer 2015.13:31h

Respondre

Crec que encara que tardana es la decisió lògica i correcta davant la deslleialtat de ERC, amb Carles Casanova al front.
Ara cal que el PSC estigui a l’alçada de les circumstancies, tal i com... Llegir més va fer fa anys quan l’Agusti Viñals era alcalde amb el suport del Carles Casanova i aquest va trencar el govern a finals del mandat.

J

Josep

Òdena

20 de febrer 2015.14:34h

Jaume. Sobre deslleialtats: tu consideres normal que el Solé els digui ”NO ELS NECESSITEM PER A RES” i consideres els deslleials als d’ERC????
Tens un deix semblant Al personatge de... Llegir més CiU-Òdena que ens ocupa... I també gastes molt poca memòria...o tens solament, la que vols tenir....la Pitò mai va fer un pacte de govern amb la CiU de llavors. Per tant no es podria trencar cap pacte. I pel que fa al que consideres tu final de legislatura...va ser just a principis de l’any 2011...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.