TORNAR

La coalició d'esquerra a quatre bandes es presenta com Decidim Igualada

La formen ICV-EUiA, Pirates, Procés Constituent i membres del Cercle Podem

politica
Dissabte, 28 març 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setena candidatura a les municipals igualadines es va concretar ahir a la nit. S'anomena Decidim Igualada i ara ha de començar el procés de primàries per elegir candidats

 

L'Espai Cívic Centre va acollir ahir al vespre la trobada de l'Assemblea d'Igualada. La reunió, amb els membres de diferents partits i agrupacions com Pirates de l'Anoia, ICV-EUiA, Procés Constituent i persones del Cercle de Podem, va finalitzar amb l'aprovació d'un codi ètic i, amb això, una candidatura nova. La setena que serà als comicis municipals a la capital anoienca: Decidim Igualada.

Juan Carlos González Caldito, en el seu tornDecidim Igualada, amb un logotip de formes similars al de Podemos: cercle violeta, amb punts blancs, apareix amb l'eslògan de "la rebel·lió democràtica arriba a Igualada". Més d'una cinquantena de persones van assistir a l'acte, per bé que no totes hi eren per fer pinya. Entre els presents hi havia Juan Manuel López Villatoro, l'ex secretari del Cercle Podem- que va asseure's junt a una desena de persones entre el públic. Una vegada l'assemblea va donar a conèixer el nom i el logotip, va marxar i va ser seguit immediatament pel sector de persones que havien vingut amb ell. Aquesta setmana, s'han fet públics els motius de la seva renúncia al càrrec, enfrontat amb el sector que ha promogut el pacte de Decidim Igualada. López Villatoro ha parlat de "construir un projecte polític" però ha matisat a Anoiadiari que no es pensa presentar a les eleccions municipals. 

La composició de Decidim Igualada es votarà a través de mecanismes participatius. Han obert la web http://decidimigualada.cat/ i volen que sigui aquesta una eina per començar a formalitzar candidatures personals. Avancen que es farà de manera oberta i s'intentarà que hi hagi un equilibri entre els components dels diferents grups. A la taula de presentació hi havia persones dels diferents sectors, algunes com Patricia Marimón vinculades també a l'àmbit del sindicalisme. Juan Carlos González Caldito, un dels portaveus del Cercle Podem Igualada, també hi era i va respondre la primera qüestió del públic: "Per què no hi ha la CUP?". "Els ho has de preguntar a ells".

Codi ètic i decàleg programàtic

El logo de la nova formacióEn la trobada es va donar també a conèixer el codi ètic, que apunta "la renúncia a crèdits bancaris, la transparència i la limitació de mandats", a dos períodes, sense duplicitat de càrrecs institucionals. També es va fixar una limitació de sou, "màxim dues vegades el sou més baix de l'Ajuntament" i la renúncia a regals i privilegis. També el compromís a dimitir en cas d'imputació.

Al mateix temps, es va esbossar el decàleg programàtic amb el dret a decidir i la voluntat que s'estableixi un procés constituent. Els portaveus van reivindicar també el comerç de proximitat, limitar al màxim amb instruments correctors els efectes de l'economia de mercat, una auditoria del deute municipal i el dret a l'habitatge. Entre els presents, hi havia la presència significativa d'històrics ecosocialistes com Maribel Nogué, Xavier Badia, Josep M. Dàvila o la regidora Montserrat Mateu, que és ja en el seu darrer mandat. 

 

 


7 Comentaris

I

ITV

Igualada

1 d'abril 2015.21:08h

Respondre

Enhorabona per la iniciativa! L’important és la pluralitat. No tothom pot ”comprar” el rerefons de la CUP i aquí tenim una opció que aparca diferències per treballar junts, cosa que CUP és... Llegir més incapaç de fer.

R

Raphanus brassica

Igualada

30 de març 2015.20:20h

Respondre

Crec que s’arriba tard i malament (encara que a la seva web diguin que la ”Rebel·lió arriba a Igualada”). La sensació és que s’ha estat mirant fins l’últim moment què passava i què... Llegir més feien els altres. I els altres, sobretot ERC i CUP han fet feina de formiga. Mireu les webs i twits de tots els partits que es presenten, i només ERC i CUP presenten un mínim de propostes amb cara i ulls, amb un espai específic per cada barri (enhorabona CUP pel mapa interactiu!). CiU sembla que viu de vendre la feina feta (o des-feta) i els Socialistes presenten només el lema i un diari de candidat acutalitzat fa 21 dies (o sento però axò diu molt poc de la canditatura).

L

Llibert

29 de març 2015.13:27h

Respondre

Els que van boicotejar IGDecidim, ara diuen que aposten per Deidir Igualada i fer l’Ajuntament més... Llegir més democràtic...

http://www.directe.cat/noticia/16524/psc-icv-i-pp-digualada-tomben-una-mocio-de-suport-a-les-consultes-sobre-la-independencia-16524

vaia, vaia!

R

Ramon F.

Igualada

28 de març 2015.21:02h

Respondre

Qui t’ha vist i qui et veu ICV-EUiA, abans PC

No els he votat mai, però he de reconèixer que el principal partit polític que va lluitar en contra del franquisme i a favor de la democràcia a... Llegir més l’Estat espanyol va ser el partit comunista, un partit fort i lluitador amb una afiliació molt important tant quantitativament com qualitativament ja que per exemple la major part de la cultura estatal hi estava representada.

Amb la democràcia, però, aquell gran partit que era el PC es va anar diluint, molts dels seus membres el van anar abandonat i inclús va haver de canviar de nom i passar-se a dir Izquierda Unida a l’estat i ICV a Catalunya. No els he votat mai però això no treu que tingui un fort respecte polític per aquest partit que com he dit va ser transcendental en la trancissió de la dictadura a la democràcia.

Avui políticament em sap molt greu veure que s’hagi d’aixoplugar amb una coalició amb els pirates, el procés constituent, i membre del Cercle Podem.

No els he votat mai, però els hi tinc un gran respecte polític, i em sap molt greu

e

enric

igualada

28 de març 2015.16:31h

Respondre

Vaja vaja ja entenc perquè la cup no va amb vosaltres. X començar els seus regidors no cobraran sou així que queda molt maco dir limitació de sou quan ja ho compteu com a feina profesdional... Llegir més enlloc d’ un servei temporal al poble.. X cert la cup tampoc poden repetir cap legislatura! Vaja icv això no us ho ha deixat renunciar-hi eh que listillos! I que defenseu una igualada espanyola x sempre també suposo no? Els de procés constituent els creia més indepes tu..no res nou sort q ens queda la cup

C

Cirne

Igualada

4 d'abril 2015.01:04h

Jo miro la web d’aquesta gent i no veig res del que dius.... De fet, hi diu:

3.5 Limitar el seu mandat a dues legislatures consecutives.

I res d’això d’una... Llegir més igualada espanyola. Ets una mica desinformador oi?

R

Rebel·lió democràtica?

Igualada

28 de març 2015.14:26h

Respondre

Son molt de la conya aquesta colla. Rebel·lió democràtica, ICV? Amb tot el respecte pels que els puguin votar, ICV forma part dels partits de tota la vida i no trobarem en la seva carrera cap mena... Llegir més d’actitut rebel. Si ara s’embarca amb la resta és perquè es veu fora de l’ajuntament. Fa quatre anys van trencar l’entesa per fer valdre ”la seva pròpia veu”...i solets es van fotre la gran patacada. Ara no els hi cal tenir veu i s’afegaixen a aqui sigui per poder disimular la seva irrellevància.
Dios los cria...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.