TORNAR
PUBLICITAT

Comença el mandat a la Diputació, amb l'odenenca Maria Sayavera com a diputada més jove

En el plen de constitució, l’igualadí Marc Castells passava la vara a Núria Marín

politica
Divendres, 12 juliol 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un escenari de tensió pel pacte entre Junts per Catalunya i el PSC, començava el període 2019-2023 a la Diputació. Quatre anys en els que per primer cop una dona representarà l'Anoia: l'alcaldessa d'Òdena Maria Sayavera.

Maria Sayavera, de 29 anys, s'estrenava aquest dijous com a diputada provincial de l'Anoia. És la diputada més jove de tots els representants que hi ha a l'ens provincial. De fet, l'alcladessa d'Òdena era a la mesa d'edat, amb el 'dinosaure' Celestino Corbacho de C's, el diputat amb més anys. També és la primera dona que representa a l'Anoia en aquesta corporació. La seva primera experiència va ser en un ple marcat per la polèmica aliança entre PSC i els neoconvergents. La sessió també tenia un altre protagonista anoienc: el batlle d'Igualada i fins ara president de la Diputació, Marc Castells (Junts) cedia la vara a Núria Marín, del PSC.

Per Sayavera, "és un honor poder representar l'Anoia en el tercer òrgan de govern més important del país, com és la Diputació. I a més, ser-ne la primera dona, pertanyent a un partit que aposta per garantir la paritat i igualtat a les institucions. Intentarem treballar pel territori i estar al costat dels 33 municipis anoiencs, sent conscients de la importància del món municipal i de la gran tasca que fan els seus representants".

Sobre el pacte entre PSC i Junts per Catalunya, partit que va optar pels socialistes malgrat tenir una aliança vigent amb ERC al Govern, la diputada mostra la seva decepció. "S'ha demostrat que un govern republicà a la Diputació de Barcelona era possible, però malgrat això aquesta serà presidida per un govern liderat pels del 155, de la mà PSC i gràcies als vots de JxCat. Seguirem treballant però, per defensar els drets i les llibertats".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.