TORNAR

Conill defensa el soterrament del Passeig "ara desaprofitat" i "modernitzar Igualada"

El candidat d’ERC contesta durament a Castells que ”fa els asfaltatges quan vénen eleccions”

politica
Dissabte, 6 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El candidat republicà contesta a la rèplica de Marc Castells, que veia el projecte de soterrament com a "urbanisme dels 80". Segons Conill, "precisament aquest govern no ha fet res per canviar el pla urbanístic que data de 1986". 

El candidat d'ERC a l'alcaldia d'Igualada, Enric Conill, ha respost a l'alcalde Marc Castells. L'alcaldable de Junts per Igualada afirmava aquesta setmana que no veia viable el soterrament del Passeig i que el seu equip té un projecte millor. Enric Conill qüestiona "en què s'ha transformat la ciutat en els últims vuit anys" i assegura que "el govern després de vuit anys no ha afrontat els reptes de futur i això si no es reverteix farà que Igualada torni a perdre un nou tren i es quedi enrere respecte les altres ciutats similars a la nostra". Reivindica la seva proposta de soterrar un segment del Passeig i guanyar més espai públic d'un lloc "ara desaprofitat" com una opció modernitzadora. 

Conill assegura que "Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya, el govern ens ha apujat els impostos cada any però veiem com aquests diners només es destinen a fer pedaços i capes de maquillatge amb molt de màrqueting". Sobre els números, Castells criticava que "pot endeutar les arques de l'Ajuntament" pel cost del projecte, 18 milions d'euros. Al seu torn, Conill apunta que "en quatre anys el govern s'ha gastat 27 milions en obres però no s'ha modernitzat Igualada" i destaca que "les propostes les fem per modernitzar Igualada, per transformar-la, no només asfaltar a corre-cuita quan vénen eleccions".

L'arquitecte i cap de llista d'ERC afegeix que amb aquest projecte el Passeig guanyarà molta vida ja que considera que "està desaprofitat" i que seria "un revulsiu per a la ciutat poder tenir una gran plataforma al centre destinada als ciutadans, amb espais d'esbarjo per nens, zones verdes, bars, terrasses i comerços". També que "de la mateixa manera que a dia d'avui les escales mecàniques del carrer Sant Magí no les qüestiona ningú, quan fem aquesta reforma del Passeig la gent la gaudirà". Finalment, comenta que "si el govern s'ha gastat 27 milions en obres i el projecte del passeig que proposem té un cost de 10 milions d'euros per a l'ajuntament, és evident que es pot pagar" i atribueix "la manca de projecte de ciutat del govern i la incapacitat per poder modernitzar Igualada" la negativa del govern municipal a aquest projecte.


3 Comentaris

J

Jaume

Igualada

7 d'abril 2019.11:06h

Respondre

Doncs jo soterraria l’Avinguda Balmes. El tram que va des de l’Avinguda Catalunya, on ja hi ha un pas inferior, fins passada l’Avinguda de Barcelona, on l’Av. Balmes agafa un fort pendent.

A

Adela

igualada

6 d'abril 2019.18:14h

Respondre

Ja fa temps que una colla de gent comentem precisament això, que aquest passeig que tenim està totalment desaprofitat i abandonat. Es clar que la ciutat té també altres necessitats però o es va... Llegir més modernitzant o deixa de ser una ciutat atractiva per visitar i per viure-hi.

P

Pere Sot

Igualada

6 d'abril 2019.06:37h

Respondre

Si és per cridar l’atenció.... és una llàstima desconeixer el patrimoni urbanístic d’aquesta manera. El Passeig només fa que guanyar amb els anys, i cal preservar-lo. Hi ha solars i... Llegir més fàbriques buides gairebé al centre on es poden posar les mateixes instal.lacions, si semblen necessàries. Dubto que sigui una proposta honesta, i segurament això és el pitjor de la proposta. Llàstima.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.