TORNAR
PUBLICITAT

El Consell aprova un pressupost que creix més d'un milió d'euros respecte el 2017

El govern assenyala que s’incorporen els bons resultats econòmics del Campus Motor

politica
Dimecres, 17 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ens comarcal ha aprovat uns comptes a l'alça. El pressupost que es va aprovar en el darrer ple marca la continuïtat en la línia de les accions del govern del PDeCAT i ERC i en les principals partides de despesa.

El darrer ple del Consell Comarcal de l'Anoia va aprovar un pressupost per aquest 2018 de 11.969.691,13 euros, un 10,43 % més que l'aprovat per al 2017. L'augment es relativitza si es té en compte que el mes de març es va modificar el pressupost inicial de l'exercici amb una nova aportació, fet que deixaria l'augment en el 5,31%. Del total del pressupost, concretament es destinaran 13.100 euros a deute públic, 2.770.791 a serveis públics bàsics (majoritàriament a la recollida de residus), 4.482.904 euros a actuacions de protecció i promoció social (serveis socials), 3.454.148 euros a producció de béns públics de caràcter preferent (educació, cultura i joventut); 223.111 euros seran per a les actuacions de caràcter econòmic (comerç i turisme) i 1.015.595 euros a actuacions de caràcter general que té l'administració per al funcionament de la casa.

El ple del Consell, al Campus MotorEl govern destaca que "les partides que més augmenten són les destinades a serveis socials que puja un 8,74%, sobretot per a emprendre accions de lluita contra la pobresa i impulsar programes per a cohesió social i de promoció de la igualtat, i la partida que més baixa és la del deute públic que ho fa un 20,61%". Ressalten "la millora de l'estructura de finançament de determinats serveis, que fins ara presentaven un dèficit en la seva gestió per assegurar la seva continuïtat i millorar el servei que es presta", com ara l'Escola de Dansa. A banda que s'hagin revisat algunes tarifes que fan augmentar la previsió d'ingressos en un 17,31% per les taxes i preus públics. També els ingressos patrimonials augmenten en les seves previsions en un 30.54% (13.500 euros).

Segons els responsables del Consell, els bons resultats del projecte Campus Motor per aquest 2017 que ara acaba han "millorat el resultat pressupostari del Consell, a banda dels beneficis socio-econòmics i de diversificació econòmica que suposen i que són els veritables objectius del projecte". D'altra banda, s'ha ordenat la despesa de personal a través de la redacció d'una nova relació de llocs de treball, més adequada a les necessitats del Consell. En termes homogenis, sense tenir en compte els plans d'ocupació, la despesa de personal augmenta un 1,03%. Tot incorporant una previsible pujada dels salaris del sector públic del 2,00% per al 2018.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.