TORNAR
PUBLICITAT

El Consell es constitueix i promet juntes de govern itinerants per la comarca

El pacte CDC, ERC i Demòcrates de Catalunya situa Xavier Boquete de president i David Alquézar a la vice-presidència

politica
Dimecres, 29 juliol 2015. 14:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Amb els 12 vots de CDC i Demòcrates de Catalunya i els 10 d'Esquerra, Xavier Boquete es proclamava aquest migdia de dimecres com a president del Consell Comarcal. En el ple de constitució han debutat també la CUP i Veïns amb Veu.

S'ha constituït aquest migdia a les 12 el Consell Comarcal de l'Anoia per al mandat 2015-2019. Un Consell amb força cares noves i amb un canvi del partit del president, que no del president: Demòcrates de Catalunya, en virtut de la seva aliança amb CiU i de la coalició de l'antiga federació amb ERC, ostenta la presidència amb Xavier Boquete. El també alcalde de Masquefa ha rebut la confiança de 22 consellers, mentre que els altres dos candidats, Teo Romero i Joan Agramunt, assolien els suports corresponents als representants dels respectius partits. L'alcalde de Montbui, set vots; l'edil igualadí un. La CUP, amb Albert Mateu, i VV, amb Juan Manuel Cividanes, que s'estrenaven al Consell, s'abstenien. Entesa (ICV-EUiA), que compta amb el batlle d'Argençola Ton Lloret, també ha renunciat a votar cap candidat. En el seu discurs, el reelegit president ha fet referència al procés d'alliberament de Catalunya, ha refermat el seu compromís amb la independència i -en referència pròpiament a l'ens- ha proclamat que creu en les seves funcions i que lluitarà per apropar el funcionament de l'organisme als pobles. Una de les mesures serà fer les juntes de govern de l'ens als diferents pobles de la comarca.

Com a vice-president, en espera que el dia 4 d'agost s'aprovi el cartipàs, s'ha escollit  l'alcalde republicà tousenc David Alquézar. En les fórmules d'acceptació, s'ha visualitzat el bloc independentista, amb CDC, Demòcrates de Catalunya, Esquerra, també l'ecosocialista Ton Lloret i la CUP jurant/prometent el càrrec per imperatiu legal i amb diverses fórmules; mentre que els altres nou representants l'han promès -sis socialistes- o jurat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.