TORNAR

Es constitueix Igualada Oberta, un grup ciutadà que farà propostes per a la candidatura de Jordi Cuadras

Vuit homes i vuit dones de diferents perfils composen el nucli impulsor

politica
Dilluns, 19 novembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A sis mesos de les eleccions municipals, la plataforma d'esquerres que anunciava Jordi Cuadras treballa per seguir sumant actius. Els Comuns han de decidir en breu quina fórmula empraran per concórrer a les eleccions i si ho faran en la coalició que proposa el periodista.

Amb el nom d'Igualada Oberta ha sorgit un grup ciutadà impulsat per 16 igualadins i igualadines d'àmbits professionals, edats i barris diversos per treballar en la confecció de propostes dins el projecte polític de Jordi Cuadras. Aquest va anunciar fa un mes i mig la seva candidatura a l'alcaldia d'Igualada a les eleccions del 26 de maig. El grup neix com "una nova manera d'entendre la participació ciutadana en política i amb la il·lusió de saber que és la primera vegada que es fa una experiència com aquesta a Igualada".

Aquestes 16 persones "no es comprometen amb cap partit polític, sinó a treballar colze a colze amb l'alcaldable Jordi Cuadras per fer xarxa i crear un projecte divers, novedós i guanyador per Igualada. La col·laboració amb el projecte no és un suport gratuït, sinó que és una vinculació amb esperit crític per enriquir-lo". Formaran un grup de treball amb Cuadras que serà una peça més de l'espai polític col·lectiu que està construint el candidat. No vol dir, però, "que siguin les persones que vagin a la llista".

El logo d'aquest nou col·lectiuLa implicació de la ciutadania "més enllà dels partits" ja va ser anunciada en la conferència que Jordi Cuadras va oferir a l'Ateneu Igualadí el 6 d'octubre on va exposar la creació d'un espai polític progressista per Igualada que fos un moviment ciutadà on els igualadins i igualadines que s'hi vulguessin sumar a títol individual tinguessin el seu espai dins el projecte amb el mateix grau d'importància que els partits polítics que en formin part. Totes aquestes peces; el grup ciutadà i els partits que hi hagi, acabaran sent les potes d'un projecte ampli "que tindrà un nom final amb el qual concorrerà a les eleccions municipals i que estarà obert a afegir més col·lectius que s'hi vulguin sumar".

El nucli impulsor d'Igualada el componen per vuit dones i vuit homes. Per ordre alfabètic, "són la comunicadora audiovisual i jugadora del Club de Futbol Igualada, Elena Alert; el membre de la Cofradia de Fàtima i portador del Sant Crist i Sant Bartomeu, Manuel Balsera; la llibretera, voluntària de Càritas, membre de Dones d'Igualada i activista cultural, Isabel Casas; la comptable i mare de família a l'atur, Emi Casanovas; la directora d'una llar d'infants municipal, Marta Comas; l'exjugador de l'Igualada Hoquei Club, internacional de la selecció i enginyer tècnic industrial, Edu Fernández; l'excap d'infermeria de l'Hospital d'Igualada i directora d'una residència per a persones amb discapacitat, Emma Fillat; l'empresari del sector de la restauració Fernando García; la membre de l'Ateneu Igualadí, consultora d'estratègia digital i equatoriana de naixement, Paulina Jordán; l'estudiant i nou votant de 18 anys, Cristian Navarro; el Catedràtic d'Història i membre del CECI, Pere Pascual; el sommelier i empresari Manel Pla; l'exdirectiu de la Fira de Barcelona i dels Jocs Olímpics'92 i cofundador de diverses empreses, Jaume Rodríguez-Enrich; la vicepresidenta de CERCA, membre del projecte 'Sota la pell del Rec', fotògrafa i exfuncionària de l'Ajuntament a Urbanisme i Medi Ambient, Rosa Sáez; el Doctor en Ciències de l'Educació, professor d'universitat, d'institut i poeta, David Soler-Ortínez; i la infermera Maribel Soriano".


10 Comentaris

a

aaqualata

15 de desembre 2018.06:02h

Respondre

Sr. Cuadras: crec que vostè comença malament. Utilitzar el nom de les empreses o entitats en la presentació de les persones es un fet que te part de subliminal manipulador. Utilitzar el nom... Llegir més d’empreses o entitats és lleig. Ha parlat amb les empreses o entitats per a utilitzar el seu nom? . Quan diu que tal o tal persona ha treballat, ha col·laborat, treballa a col·labora amb quina finalitat ho fa?. Deixi les empreses o entitats fora d’aquest debat polític si us plau.

P

Paula

Igualada

21 de novembre 2018.01:03h

Respondre

Moltes felicitats per aquest pas endavant, Igualada necessita gent que pensi la ciutat del futur. Endavant, Jordi Cuadras, endavant Igualada Oberta.!

M

Marta

Igualada

20 de novembre 2018.14:25h

Respondre

La creació d’aquest grup es una gran noticia ! gent valida i implicada, que hi hagi èxit .

ricard

Ricard

Igualada

20 de novembre 2018.12:34h

Respondre

No puc entendre aquest senyor. Mai de la vida l’he llegit per enlloc digues res a favor de la política catalana i menys als presos que tenim. Fer política de ciutat implica política mes gran i... Llegir més contactes per créixer i això es un PSC en cobert que ens va fotre de garrots amb el 155.

A

Antonia

Igualada

20 de novembre 2018.12:43h

Quanta bilis, si mires el seu Tuiter veuras que fa dos dissabtes era davant el Kursal contra els presos politics, cosa que vaig agrair.

J

Joan

Igualada

20 de novembre 2018.08:50h

Respondre

Donar suport aquest senyor, es donar suport a tot el mal que està fent el seu partit, No em val dir que no te res a veure, que és politica local. La seva campanya la paga un partit que ha aplicat... Llegir més el 155 a catalunya, ha destitut les nostres institucions, i ha votat reiteradament amb PP i ciutadans. Per mi, quan mes gran sigui la patacada, millor.

À

Àngel

Igualada

20 de novembre 2018.10:26h

Suposo que escrius sense ni haver llegit la noticia, aixi ens va... obre la mirada, Igualda Oberta es un fil d’esperança per Igualada

J

Joan

Igualada

20 de novembre 2018.12:06h

Angel, suposes molt, i a mi em va be, espero que a tu també. Si el fil d’esperança ens l’ha de donar un partit que està fent el que està fent, anem ben arreglats. Prou blanquejar les accions... Llegir més d’aquests partits. Votar-los, es donar suport al que estan fent. SI tu hi estàs, endevant. Tot es respectable.

N

Nil

Igualada

19 de novembre 2018.14:29h

Respondre

Coses noves per Igualada, aire fresc, idees noves. Això és el que cal i aquest grup dins la candidatura de Jordi Cuadras, podrà fer-ho segur. Estic content!!! Esperança!

P

Pere

Igualada

19 de novembre 2018.12:18h

Respondre

Aixo te molt bona pinta!!! Igualada es mou, endavant!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.