TORNAR

Es consuma la ruptura del govern de Vallbona, que queda en minoria

PSC i CiU hauran de governar fins el maig vinent amb quatre de nou regidors

politica
Dissabte, 28 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou episodi de la convulsa legislatura 2015-2019 a Vallbona d'Anoia. Després que en el darrer ple, un dels tres partits del govern votés en contra d'un dels punts que proposava l'alcaldia respecte a una modificació de crèdit, Maribel Ferrer ha cessat al regidor responsable d'Urbanisme, Paco Corral i el govern queda en minoria.

Segons fonts d'Esquerra, el govern a tres de Vallbona d'Anoia s'ha trencat definitivament. La polèmica que hauria portat a aquesta ruptura arrenca del ple del passat dia 12 de juliol, quan el regidor de Veïns amb Veu, Francisco Corral, es va desmarcar dels seus socis de govern, i va votar en contra dels dos punts de l'ordre del dia, "propiciant que el govern perdés una votació, una modificació de pressupost, que volia usar quasi 500.000 euros del romanent". El regidor argumenta que, algunes de les propostes fetes "no pensen en el futur del poble, i serveixen per a netejar la imatge del govern". Idees també són defensades pel partit de la oposició, Junts fem Vallbona-ERC. Aquest seria el motiu que va fer que l'alcaldessa socialista Maribel Ferrer cessés a Corral. Ara, el govern es queda amb quatre dels nou regidors del consistori.

L'alcaldessa, Maribel FerrerAixí, l'equip de Ferrer és ara la coalició del PSC i CiU. Pels republicans "és l'enèssim capítol d'una legislatura convulsa, amb diversos episodis esperpèntics, que sempre han tingut com a protagonistes aquests tres partits, amb pactes trencats, dimissions i moció de censura inclosa". De fet, el mandat va començar amb un pacte a tres que feia alcalde al candidat de CiU, Raül Parramon. Un pacte que va durar dues setmanes, i que es va trencar quan el mateix Parramon va dimitir, i no es va presentar al ple d'elecció del nou alcalde.

Esquerra, amb quatre dels nou regidors, assumia l'alcaldia en l'inici ja accidentat d'aquest mandat, però al cap d'un any, la primavera de 2016, es consolidava el tripartit PSC-CiU-VV amb Maribel Ferrer d'alcaldessa. El 2018 va començar amb una nova dimissió, aquest cop d'una regidora del PSC, de la que ERC recorda que "es va acomiadar amb una dura carta als companys, on afirmava que tenia la sensació 'd'haver fet una moció de censura pel simple fet de posar-nos-hi nosaltres'".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.