TORNAR

Les plataformes d'economia social valoren les propostes de les candidatures igualadines en matèria de transició energètica

JxIgualada, ERC, Som-hi i Poble Actiu coincideixen en què és necessari que tota la llum pública vingui de renovables

politica
Divendres, 24 maig 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quatre de les sis candidatures que concorren a les eleccions municipals d'Igualada han respost a l'enquesta promoguda per diferents plataformes vinculades a l'economia social i solidària. Es tracta de plataformes com Coop de cap, Som Energia-Anoia i Aigua és Vida que coinceixen en la necessitat d’accelerar aquesta transició energètica reivindicant la implicació de la ciutadania.

Les plataformes Coop de cap, Som Energia-Anoia i Aigua és Vida treballen des de diferents àmbits per promoure l'economia social i solidària (ESS). Les darreres setmanes s'ha preguntat "a les candidatures d'Igualada quins plans tenen per als propers quatre anys". Els impulsors  de les consultes han rebut resposta de totes les candidatures menys de Ciutadans i el Partit Popular. Assenyalen també que Junts per Igualada, ERC, Som-hi i Poble Actiu "coincideixen en la necessitat de donar suport a l'ESS". I en concret, en aspectes com "és necessari que tota la llum pública vingui de renovables i que cal fer-ho efectiu a mesura que vagin acabant els contractes actuals", "l'accés al finançament a través d'un sistema integral de finances ètiques" o tenir un punt de difusió específic per informar de les possibilitats de les ESS a Igualada.

Les candidatures coincideixen també en promoure la generació i el consum de renovables mitjançant "diferents tipus d'incentius i bonificacions, amb un suport específic al comerç i la indústria". El vehicle elèctric és un component d'aquest canvi de model, estretament lligat a la mobilitat. Segons els promotors de l'enquesta, les quatre formacions volen "augmentar els punts de càrrega públics i la substitució dels vehicles municipals per vehicles elèctrics". Finalment "Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Junts per Igualada i preveuen reservar places d'aparcament per a cotxes elèctrics, mentre que Poble Actiu proposa una bonificació del 50% en la zona blava". 

Coop de Cap, Som-Energia i Aigua és Vida afegeixen que "l'experiència en altres municipis demostra que l'existència d'un punt d'informació municipal
en drets energètics que centralitizi la informació i assessori sobre tarifes, potència contractada, autoconsum o eficiència energètica és fonamental per un canvi d'hàbits i democratitzar l'accés a l'energia. Igualada Som-hi contempla aquest punt d'informació i Poble Actiu ho concreta en una Oficina Municipal de l'Energia".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.