TORNAR
PUBLICITAT

La CUP aplaudeix la nova zona d'esbarjo per a gossos al costat del Parc Central

Els cupaires igualains reivindiquen la moció que van presentar amb aquest objectiu el gener del 2016

politica
Dilluns, 30 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de la CUP Igualada recorda que les mobilitzacions dels propietaris de gossos i la moció presentada pel grup el gener del 2016, han portat a l'adequació d'una gran zona d'esbarjo per a gossos al costat del nou Parc Central. 

L'Ajuntament d'Igualada va anunciar, recentment, l'adequació d'un espai obert d'esbarjo per a gossos abans de finals d'any. L'espai escollit és al costat del nou Parc Central, en el terreny que queda delimitat entre el c/ França, l'Av. Catalunya i les instal·lacions esportives de Can Busqué. 

Aquest anunci ha estat celebrat pel grup municipal de la CUP Igualada que, a la vegada, ha reivindicat la manifestació de veïns propietaris de gossos duta a terme el gener del 2016 i la moció presentada per aquest grup aquell pocs deis després demanant l'adequació d'un espai a la ciutat per a l'esbarjo dels gossos. El mes de maig passat la CUP ja va proposar aquest espai situat al costat del Parc Central.

En aquest espai, al costat del Parc Central, s'ubicarà la zona d'esbarjo per a gossos

A la moció presentada pels cupaires al Ple de l'Ajuntament d'Igualada el gener de l'any passat, es demanava  “adequar les zones suficients i no desiguals a la ciutat, per així, donar les facilitats i solucions per resoldre la problemàtica amb els gossos sense lligar a l'espai públic”. Els cupaires recorden que el govern "es va abstenir davant d'aquesta moció defensant que l'Ajuntament no pagaria lloguer per a aquestes zones d'esbarjo. Finalment, el govern va donar llum verda a la construcció d'una zona d'esbarjo per a gossos al barri Set Camins, però molts veïns propietaris de gossos no hi estaven d'acord amb la ubicació ja que queda aprop d'una escola i un parc infantil, ni tampoc amb la grandària ja que no permet a les mascotes córrer". Més endavant, i amb el projecte de la construcció del nou Parc Central en marxa, els cupaires van posar damunt la taula que “de les 10 hectàrees de terreny municipal que s'hi destinen al Parc Central, una petita part podria ser destinada a establir una zona d'esbarjo per a gossos, amb la grandària suficient que permetés córrer als gossos, en la mesura en que actualment la ciutadania aprofita l'esplanada per a realitzar activitats de lleure i també a passejar animals de companyia", proposta que, finalment, tirarà endavant.

Finalment, la CUP Igualada assenyala que “malgrat el govern de Castells no reconeix obertament la vàlua de les propostes de la CUP, ens alegrem que acabi per fer realitat aquesta demanda que vàrem presentar a la moció del gener de 2016” a la vegada que feliciten a la ciutadania "per la mobilització que ha fet possible establir aquestes zones d'esbarjo".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.