TORNAR

La CUP critica el "model forà" de la campanya de Nadal igualadina

Un comunicat assenyala que la campanya és ”agressiva” i no se’n detallen les despeses

politica
Dimarts, 16 desembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La campanya nadalenca de l'Ajuntament d'Igualada ha tornat a ésser criticada. En aquesta ocasió, la CUP ha assenyalat en un comunicat que la iniciativa de l'Ajuntament és poc adequada i no és fruit d'un model propi de ciutat. El col·lectiu considera que apostes com la pista de gel té "costos energètics innecessaris" i que dins els 150.000 euros no es fa explícit quins són els costos de cadascuna de les accions 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) igualadina ha emès un comunicat en el seu facebook en què critica la campanya de Nadal de l'Ajuntament. En el document s'acusa d'"ambigüitat" el govern ja que entenen que hi ha una contradicció entre  l'eslògan de "ciutat amable" i la campanya 'Per Nadal, a Igualada som els Reis' que té una "pompositat pròpia d'any electoral i un cost d'uns 150.000 euros". El col·lectiu d'esquerres focalitza les crítiques en la polèmica pista de gel -que ja aixecà protestes d'Arran- i entén que l'Ajuntament promou un "model forà". També apunta contra la regidoria d'Entorn que ha beneït la campanya i ha descartat el que proposava el Departament de Joventut i que s'ha fet a l'espai pròxim a la Kaserna: la decoració per part d'artistes urbans igualadins.

L'eslògan que anima a comprar pels vals de la pista de gelAixí, la CUP afirma que "cal donar suport al comerç local com a sector econòmic de proximitat" ja que "dóna feina a molts igualadins, manté vius els carrers" i permet "relacions socials de comunitat i afavoreix una redistribució de renda i una circulació de capitals locals molt més autocentrada". En tot cas, critica que l'espai "públic" del centre d'Igualada per aquesta campanya s'ha adequat "a partir del consum" i en clau consumista. 

Sobre la pista de gel, el comunicat apunta que "vivim en un clima mediterrani, però l'Ajuntament s'emmiralla massa en les pel·lícules americanes, i creu que un Nadal que no compti amb imatges pròpies del Times Square novaiorquès no és un Nadal que pugui satisfer els igualadins". La CUP creu que com a pilar central de la campanya la pista "no és adequada a la difícil situació per la qual travessen moltes famílies i té costos energètics innecessaris". Finalment, denuncien que "l'Ajuntament no  deixa clar què ha pagat el sector privat i què el públic" i quin és el cost desglossat de la campanya i d'anuncis "en diaris d'abast nacional".

 


20 Comentaris

j

josep

igualada

16 de desembre 2014.18:46h

Respondre

Si senyor, ara de la pobresa en direm demagogia barata.
No es pot ser més PIJO quina vergonya.

b

borja

08700

16 de desembre 2014.21:11h

Dons si ,es aixi,sense dubte hi ha pobresa,pero hi ha una colla que viuent del cuento de la pobressa que es el que converteix a tot aixo en demagogia barata.
No hi ha ni deu que pugui viure 5... Llegir més anys amb 400 euros,es mentida,vols qiue et digui tots els que treballan en ”b” o en ”negre” a Igualada? necesitariem un llistat de telefonica dels d’abans.
Total........molta demagogia amb aquesta histori ahhh i molt gandul que vol que li paguin tot

P

Pau

Igualada

16 de desembre 2014.17:33h

Respondre

En el cas que aquesta iniciativa serveixi per incentivar el comerç local, de quin comerç parlem? Dels 5 carrers del centre? Sant Magí, Rambla, Argent, Santa Caterina. Quan la gent surt a passejar... Llegir més per Igualada ja va a aquests carrers, ara bé, que passa a partir del 6è carrer?, què passa a la resta del comerç d’Igualada que es troba que els caps de setmana la resta de carresr están deserts?
Opto per campanyes com per exemple les de la Kaserna; Circuits d’art urbà per la ciutat on la ciutat es fa gran i interessant.

R

Raphanus brassica

Igualada

16 de desembre 2014.17:28h

Respondre

Ara ja sabem el preu de l’espai públic: 6 € mitja hora. És un insult fer servir els diners públics en una campanya com aquesta.. i encara falta la neu artificial! Aquesta és la nostra... Llegir més aportació, petita, al canvi climàtic (tal com s’ha vist a Lima).

A

Antoni

Igualada

16 de desembre 2014.17:07h

Respondre

Joanma jo ho tinc clar, veenen eleccions municipals, i utilitzen els diners de tots per fer precampanya.
Respecte a la familia que he fet mencio al comentari anterior, ni aniran a una botiga per... Llegir més aconseguir un descompte a la pista de gel, ni aniran a gastarse el que valgui patinar, ja que aquest diners, que per nosaltres pot esser poca cosa per ells es inviable.
Crec que en Joan hauria de disculpararse per el seu comentari, ja que les seves afirmacions les trobo fora de lloc, sobretot per les families que no tenen acces a la pista de patinatge, quevrecordem que ells tambe paguen amb els impostos.

J

Joanma

=ada

16 de desembre 2014.16:20h

Respondre

Jo també opino que s’han malbarat diners públics, i si tenim en compte el gran deute municipal, encara es mes greu. L’ajuntament fa aquesta despesa tan gran per que els botiguers puguin guanyar... Llegir més mes diners i nosaltres els igualadins amb puguem gastar mes. Ja m’agradaria que l’ajuntament es gastes diners perquè la meva empresa pugui facturar mes.

c

carles

Igualada

16 de desembre 2014.11:10h

Respondre

Si voleu que us digui la veritat molt botiguers com jo ens sentim totalment utilitzats. És una campanya pensada pel polític no pas pel botiguer.

A

Antoni

Igualada

16 de desembre 2014.11:03h

Respondre

Ja et val joan , tinc uns veins amb dos nens petits, fa mes de dos anys que no traballen, els veins ajudem amb menjar, tambe ajuda caritas, son gent com tu i jo. No poden encendre la calefaccio, al... Llegir més seu pis hi fa mes fred que al carrer, els nens els banyent a casa meva, i un altre vei. Les teves paraules m,han ofes, crec que l,Ajuntament ho ha fet amb la millor intencio, pero ara no toca, al menys, mentre esprodueixin aquest casos de pobresa a la nostra ciutat.
Si , a la nostra ciutat hi ha gent que pasa fred, molt fred, i el que es trist que afecta a nens, gana no en pasen , perque hi ha gent i entitats que ho cobreixen. Espero no ofendre per les meves paraules, pero la realitat es la que es. Es una vergonya que l,Ajuntament amb els impostos quevpaguem tots , es gasti 150000 euros, ja que en mitg any venen eleccions.

r

ramona

16 de desembre 2014.09:54h

Respondre

Hola Joan Carol,
no és que si no m’agrada, no ho miro. És que si no m’agrada ho segueixo pagant amb els meus diners igualment.

J

Joan Carles

Igualada

16 de desembre 2014.09:46h

Respondre

Quasi totalment d’acord amb la CUP! M’agradaria saber quant han costat les peces de vestir per a estàtues: segur que les estàtues tenen més fred que gana als col•legis on no hi ha beques... Llegir més menjador o aules en condició. I això només és un exemple: hem d’obrir un temps nou, un nou horitzó i saber que contribuir en la lògica social surt molt més a compte que contribuir només en la lògica del capital. I diran ”aquests 150.000 euros han donat feina!” Potser si, a unes quantes persones però, per quant temps? Pensem-hi.

p

pep

igualada

16 de desembre 2014.11:29h

No se si ets el mateix que m’has respós,peró ja ho se que internet n’hi ha a la biblioteca gratuit,el que no et donent a la biblioteca son els ipads els telefons mobils ,el tabac,la play els... Llegir més jocs,etc etc,el poder esta cambian de bandol? a quin mon vius? igualada sempre ha esta manipulada per els poders factics i aixi seguira por los tiempos de los tiempos,jo cada dia parlo amb gent que em diu que no treballa,que no pot arribar a final de mes,peró noi,cada dia al bar,telef,tabac etc etc aixo vull que m’expliquin,per que no ho entenc.
Gràcies i bon nadal i feliç any nou

J

Jordi

Igualada

16 de desembre 2014.09:46h

Respondre

Joan, dius: ”I si no us agrada no mireu !!!”... però el problema és que ho paguem tots i a més a més ens tracten com nens petits i ens volen callats i entretinguts... Espero que aviat donin... Llegir més explicacions dels beneficis del Campus Motor, del 4DHealth, de les polítiques d’ocupació... o d’algun projecte reeixit on s’hagin invertit milers d’euros públics.

U

Una cupaire

16 de desembre 2014.09:39h

Respondre

Per qui li interessi el comunicat sencer, el podeu llegir aquí:
http://www.facebook.com/cupigualada/posts/380493952109138

Bon dia!

p

pep

igualada

16 de desembre 2014.09:35h

Respondre

Totalment d’acord amb tu Joan Carol,n’hi ha que ja es normal,aquest tal Giner sempre critica,mai aporta res,o sigui que ni cas un ITV.
per el que fa a la demagogia barata de que n’hi ha que no... Llegir més en tenen per escalfarse a casa...pot ser si,peró en tenen per l’ifon,el mobil,la play,el tabaco,la tablet,pasar tonteries per wats,per facebock,ara bé,per espabilarse res de res,estic amb tu Joan,estem envoltats de ridiculs,tanoques,burinots,carallots,i no se quants adjectius mes.
El mes fotut es que aixo va creixent tu...lo malo abunda.

J

Joan Carles

Igualada

16 de desembre 2014.10:01h

Demagògia barata: d’Internet n’ofereix gratuïtament la Biblioteca. Amb això et pots obrir comptes com Facebook. Potser el que crema és que les mentides cada cop semblen més mentides i les... Llegir més evidències es fan cada cop més evident: el poder està canviant de bàndol. Potser el tanoca és aquell que no és capaç de veure que succeeix entre els carrers...

j

joan carol claramunt

igualada

16 de desembre 2014.08:45h

Respondre

Mire quinas ganas que teniu de toca allo que no sona !!! si es fa perque es fa !! si no es fa perque no es fa !!!!! sou uns R I D I C U L S !!!!!!!!! i amb aquesta vida este que anar amb energia... Llegir més positiva i no com vosaltres que semble-u una colla de morts !!!!!! I si no us agrada no mireu !!!

E

Eduard

16 de desembre 2014.15:31h

Joan l’has clavat ! En fi, els ITV (molt assidus comentant cada dia) mai han fer res i mai troben res ben fet.

E

Eduard

Igualada

16 de desembre 2014.08:27h

Respondre

Jo tampoc estic disposat a que es malbaratin els meus impostos amb despeses fora de lloc com la pista de gel, d’elevat consum energètic (mentres moltes families pateixen fret a casa seva) i ... Llegir més impacte medi ambiental. Gràcies CUP per aixecar la veu.

J

Joan Giner

Igualada

16 de desembre 2014.08:25h

Respondre

Tot i que moltes vegades no estic d’acord amb els plantejam,ents polítics de la CUP, crec que aquesta vegada, amb el tema de la campanya de Nadal, han fet diana. felicitats!

p

pep

anoia

16 de desembre 2014.08:15h

Respondre

Eramos pocos y pario la abuela........ara ja nomès ens falrtaban aquests

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.