TORNAR

La CUP carrega contra el govern per "bonificar 27.000 euros en un any" en impostos de construccions a la MIPS

El govern replica als grups de CUP i Decidim que es tracta d’una fundació i té aquestes exempcions

politica
Dijous, 20 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels punts del darrer ple d'Igualada era la bonificació de l'impost de construccions a diverses fundacions igualadines. El punt que exposava l'exempció d'un 95% d'aquest càrrec a la MIPS, la Mútua Igualadina, va trobar una forta contestació per part de CUP i Decidim. En concret, els cupaires denuncien un "tracte de favor del govern cap a aquesta fundació privada d'assistència mèdica avalat per un informe del regidor Jordi Pont que en certifica interès municipal".

La bonificació d'uns 20.000 euros a la MIPS, el 95% de l'impost de construccions, per les obres que s'estan fent a l'edifici de la Mútua al Passeig va provocar la topada entre el govern i els grups polítics de la CUP i Decidim. Durant la darrera sessió plenària, es van aprovar bonificacions a diverses fundacions del municipi, però va ser en el punt referent a la MIPS on es va produir el debat polític més intens. El grup municipal de la CUP Igualada qualifica d'"inacceptable" la bonificació que "les ordenances obliguen a pagar a tot aquell qui fa obres a la ciutat, i que habitualment es proposa aplicar a entitats sense ànim de lucre, cooperatives d'inserció o altres entitats socials".

Els cupaires manifesten que aquesta bonificació "no ha estat l'única concedida per aquest projecte a la Fundació Privada MIPS: l'octubre de 2015, el ple ja va aprovar una bonificació de 5.068 euros per obres d'enderroc a l'edifici, amb l'únic vot en contra de la CUP". També remarquen que el maig de 2016, ja iniciades les reformes, "la primera fase va comptar amb una nova bonificació de 2.007 euros" -amb el vot en contra de la CUP i també ara de Decidim. Afegeixen que "sumats als 19.862 euros de la segona fase aprovats dimarts, pugen a un total de 26.937 euros". 

El ple igualadí de dimarts, on es va debatre les bonificacions a les fundacionsEl portaveu de la CUP, Albert Mateu, assenyala que aquest tracte a la MIPS és possible "gràcies a un informe del regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont, en que acredita que les obres 'són d'interès i utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l'ocupació'". La formació de l'esquerra independentista "ens oposem frontalment a aquest tracte, i pensem que és evident que en aquest projecte no hi concorre cap d'aquestes circumstàncies que no concorrin també en molts altres negocis de la ciutat".

Segons els cupaires l'activitat de MIPS Fundació "ja està prou beneficiada fruit de les retallades a les que es veu sotmès el nostre sistema sanitari públic, fet que provoca que cada vegada sigui més la gent que ha d'assistir a aquests centres de sanitat privada" de la que diuen no ser partidaris ja que "defensem una única xarxa pública de sanitat per a tothom i ben finançada." Afegeixen, també, que "nosaltres som contraris a que un negoci que fa beneficis amb la salut de la població, també es vegi, a més, afavorit per la bonificació d'aquest impost gràcies a un tracte de favor del govern municipal."

El govern: "Ja s'han atorgat altres bonificacions"

El govern, per boca de Jordi Pont, segon tinent d'alcalde, va recordar que "aquest punt ja s'ha aprovat altres vegades. És una fundació originàriament sense ànim de lucre. I sempre s'ha assumit que les fundacions tenen aquesta concurrència d'interès social que és el que està redactat a les ordenances".

Decidim: "No poden gaudir de facilitats" 

Darío Castañé també va intervenir al ple i va apuntar amb duresa que (a MIPS) "fan de la salut de la població un objecte de negoci. I ja tenim antecedents negatius de quan hi havia la duplicitat entre Mútua i Hospital d'Igualada, que es van acabar fusionant. Ara, sembla que tornem cap a aquella situació traumàtica". El portaveu de la confluència va comentar que "amb les retallades" s'ha facilitat la implementació de negocis "d'iniciativa privada" per cobrir les mancances de la sanitat pública.


2 Comentaris

e

el sr ramon

rambles del Castells, (Igualada)

20 d'octubre 2016.20:40h

Respondre

Diuen els que saben de això, que per cada in-put negatiu que ens arriba de un dels nostres clients, (en aquest cast un usuari de bus), ni ha 100, que no ens arribant.
Sr Pont. tot un èxit,... Llegir més segons vostè, però menys FUM i per favor, toqui de peus a terra, EL SERVEI, ES PATÈTIC!!!!!

e

el sr ramon.

rambles del Castells, (Igualada)

21 d'octubre 2016.01:11h

Perdó, aquests comentari, correspon al mal servei de Monbus

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.