TORNAR

La CUP demana que el nou POUM d'Igualada se sotmeti a referèndum abans de l'aprovació definitiva

Subratllen la necessitat que hi hagi un seguiment ”permanent”

politica
Dimarts, 24 març 2015. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El col·lecctiu defensa que la renovació del pla urbanístic sigui un "procés participatiu, democràtic i transparent". Proposen tallers específics per al barri del Rec

La CUP Igualada ha manifestat la seva posició per "repensar la ciutat" a través d'un nou pla urbanístic. Com la majoria de partits, considera necessària l'actualització del pla vigent des del 1986, però defensa que aquesta renovació es concreti "en un procés participatiu, democràtic i transparent" i que sigui decidit des del principi per la ciutadania, ratificat en un referèndum i que se'n pugui fer un seguiment permanent.

La CUP demana repensar IgualadaEl procés de renovació del pla urbanístic ha d'estar basat, al parer de la CUP, en tres principis: el participatiu, amb trobades organitzades per l'Ajuntament per recollir l'opinió ciutadana abans de la redacció; democràtic: en què la ciutadania pugui decidir en referèndum els aspectes claus del planejament; i transparent: en què la ciutadania tingui accés a tota la informació relacionada amb la redacció del POUM que no sigui de caràcter confidencial. La candidatura assenyala que cal "recuperar la perspectiva política de l'urbanisme" i "trencar amb la idea que és un camp del coneixement exclusiu per a arquitectes i enginyers".

La CUP proposa que la participació vagi més enllà dels mínims legals i que les directrius principals "siguin en base a les propostes de la ciutadania, no només a proposta de l'equip de govern. I per això cal dotar la ciutadania de les eines necessàries per opinar i decidir". Es proposa que "hi hagi debats i tallers participatius a cada un dels districtes per recollir informació a nivell de diagnosi i també a nivell propositiu".

Tallers específics per al Rec

En el cas del barri del Rec, que va ser un dels punts calents al POUM del 2010, entenen que "caldrà comptar amb tallers i debats participatius específics, donat l'interès i el debat que suscita a escala de ciutat". La CUP demana també que, finalment, s'organitzi un referèndum, amb diverses preguntes, sobre aquells temes claus que hagin generat més debat en el procés participatiu i de redacció del planejament. El referèndum caldria fer-lo amb el gruix dels treballs de redacció del POUM acabats i abans del període d'al·legacions.

La CUP també demana mecanismes per assegurar la transparència del procés. Per exemple, la creació d'un lloc web que permeti resseguir el procés de renovació del POUM i on trobar de manera àgil les propostes i els elements de debat. O bé, que les actes de les reunions entre l'equip de govern i lequip de redacció siguin públiques i que, en algunes ocasions, aquestes reunions siguin obertes a tota la ciutadania.


2 Comentaris

dario

Dario Castañé

Igualada

25 de març 2015.14:21h

Respondre

Una proposta excel·lent! Cal aprofundir en la participació de totes les persones que compartim Igualada, per construir-la junts.

J

Jordi el Mileurista

08700

24 de març 2015.13:28h

Respondre

Espero que no hi paticipi el CRESPO,,tot dit

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.