TORNAR
PUBLICITAT

La CUP demana respostes a Àngels Chacón "pels favoritismes de l'School of Peace"

Retreuen que ”es van gastar 30.000 euros en el capítol de ponents amb cinc persones que anaven a classe com a oients”

politica
Dijous, 26 abril 2018. 19:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dos dies després que el portaveu de la CUP Igualada Albert Mateu exigís a la primera tinent d'alcalde Àngels Chacón respostes al ple pels resultats i com es va organitzar l'School of Peace, els cupaires insisteixen en demanar explicacions "pels vestits a mida de Tickdi i l'School of Peace". Retreuen "la despesa de 75.000 euros per uns resultats inexistents".

L'esquerra independentista ha enviat un nou comunicat sobre els casos Tickdi i de l'Escola de Pau. En primer lloc, matisen sobre Èlia Susanna que "és absolutament fals que a la nostra nota de premsa s'hi pugui trobar l'apel·latiu de 'suposada experta' del que ella desprèn tot el seu argumentari. Ho pot comprovar qualsevol persona llegint la nostra nota inicial". Ressalten, tota vegada, que "amb l'School of Peace estem altre cop davant un tracte de favor com ho va ser el de la contractació de Tickdi. Dos vestits a mida que hauran costat 150.000 euros a la butxaca dels igualadins sense que s'assoleixi ni un sol dels objectius esgrimits com a excusa per al seu nepotisme. Dues pràctiques de favoritisme que ens avergonyeixen com a igualadins i que ens indignen com a formació política present al ple municipal. Prou impunitat".

Els cupaires també esmenten la rèplica que va fer Èlia Susanna, "que només ens informa que 'cinc igualadins van participar el primer any a la majoria de les classes' i que 'hi van participar com a oients de sessions concretes persones que es desplaçaven de Barcelona'". Veuen refermada "la nostra afirmació segons la qual no es va inscriure ningú al curs, no es va aconseguir cap participant de pagament (recordem-ho, únic objectiu inicial del curs), sinó que només va comptar amb assistents oients en la modalitat gratuïta (responent així a una crida i possibilitat modificada a darrera hora)". La formació exposa que "a més de no es concreta la xifra exacta (estem parlant de 5 o 6 persones per sessió?) i no justifica per quin motiu no es va dur a terme registre d'inscrits, fossin aquests de pagament o no".

Sobre Àngels Chacón, l'esquerra independentista assenyala que "l'aposta per la diversificació de l'oferta universitària de la que parla" ha coincidit en el temps "amb la proposta feta per la senyora Susanna. Nosaltres ens reafirmem en que aquesta no és més que una excusa per justificar el vestit a mida que se li fa a la filla d'un exalcalde convergent". Consideren que la contractació "no té res d'il·legal però es tracta igualment d'un tracte de favor cap a una persona coneguda (i filla d'un exalcalde del mateix partit de govern)".

Afegeixen que "a qui si no a algú amb contactes al govern se li acudiria proposar un curs d'estiu per valor de 76.000 euros sense cap anunci o convocatòria prèvia? A quants ens rebria el govern? Quants igualadins que es dediquen a la recerca acadèmica podrien muntar un curs de primera línia amb aquest pressupost i amb 3.000 euros per ponent?". La CUP de "nefastos resultats del curs" ja que "van gastar 30.000 euros públics en ponents" que van ser escoltats per cinc persones com a màxim, dins un projecte que haurà malbaratat 76.000 euros públics per uns resultats inexistents, exactament igual que va fer amb l'aplicació Tickdi".

"Un model que no compartim"

La CUP entén que el model actual "no fa ciutat". "La Universitat d'Estiu amb que la ciutat va comptar fins el 2015 era un model gestionat sense ànim de lucre, amb ponents també professionals, però molt més arrelat al territori i amb un impacte social i cultural molt més elevat, amb una quantitat de recursos públics destinats infinitament inferior" afirmen. "No eren estudis superiors, ja ho sabem. Però era i feia ciutat". El grup municipal de l'esquerra independentista indica que "no compartim com s'ha gestionat, ni aquesta despesa enfocada quasi exclusivament a un públic especialitzat i, per tant, exclusiu. Un públic que ha respost amb un no rotund en aquesta primera edició i que s'ha intentat maquillar obrint les portes a la resta de la ciutadania a últim moment. Un curs que neix d'esquenes a la ciutat i al seu teixit associatiu, cultural i de l'àmbit de la cooperació, que menysté i ignora les iniciatives que fa anys ja es treballen a la ciutat en aquest àmbit".

Demanen a l'Ajuntament que es replantegi el curs ja que "va costar 76.000 euros" i que no es continuï "omplint la piscina si no se'n veu viable el seu retorn econòmic. Que si projectes com aquests els hem de pagar a fons perdut amb diners de tots, siguin iniciatives que, com la citada Universitat d'Estiu, reverteixin també en tots. I si el que es vol és seguir amb la dèria de posar Igualada al mapa en un àmbit tan específic, que sigui una aposta que s'autofinanciï".

 


1 Comentaris

b

berto

26 d'abril 2018.19:49h

Respondre

Quina pena, una als peus dels cavalls, i el Castells, fen-se fotos a ”toti pleni”

No saps, que la responsabilitat no ES DELEGA !!!!
VERGONYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.