TORNAR

La CUP denuncia un "contracte a dit" de l'Ajuntament a una empresa d'un ex treballador

Un ex tècnic de Promoció Econòmica es fundador d’aquesta empresa sense cap altre client

politica
Dimecres, 18 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El contracte a l'empresa Tickdi per al desenvolupament d'una app de tiquets digitals que va atorgar l'Ajuntament d'Igualada ha estat denunciat per la CUP. La formació de l'esquerra independentista ha assenyalat en una roda de premsa que "el contracte es va atorgar a un ex treballador del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, un mes després que plegués" i que "la recomanació que es contractés l'app la va fer la seva excap, la regidora Àngels Chacón". 

Els regidors de la CUP igualadina Albert Mateu i Eva Pedraza denuncien la concessió d'un contracte per valor de 63.000 euros sense IVA a un ex tècnic de Promoció Econòmica. El tècnic havia estat a l'Ajuntament d'Igualada fins el setembre del 2016, quan va passar a Tickdi, una consultora que ha impulsat una app per digitalitzar els tiquets de compra. Ell n'era el cofundador, el 2015. Els cupaires assenyalen que Àngels Chacón, primera tinent d'alcalde, responsable de l'àrea, va adjudicar "el contracte a dit" a aquesta persona poc després que plegués per passar a l'empresa privada. En el moment de la contractació Tickdi encara no tenia cap altre client i a penes tenia presència a les xarxes socials. Altres empreses del sector, segons la CUP, "consideren que 63.000 euros és un preu fora de mercat" i es queixen que no hi va haver concurs.

La presentació de l'app, en la que hi apareix al centre l'altre cofundador de TickdiTickdi ha estat contractada per fer una app "per emmagatzemar tots els tiquets de compra en una sola aplicació". Va ser presentada per la pròpia Àngels Chacón el 9 de novembre, junt a representants d'Igualada Comerç i el soci d'aquest treballador. L'Ajuntament va subratllar que "es tracta d'una aplicació pionera a Catalunya". Ara, la CUP entén que "els arguments del perquè es va contractar són qüestionables" i que "va mentir en el cost real de la contractació". En la compareixença es va parlar que l'aplicació havia costat 50.000 euros; el fet és que la CUP i la mateixa pàgina de contractació de l'Ajuntament i la Diputació indiquen que el cost era de 63.400 euros sense IVA. El total s'eleva a uns 76.000.

La persona en qüestió formava part del Departament de Promoció Econòmica i tenia reunions amb Igualada Comerç al llarg dels primers mesos del 2016, quan ja existia la seva empresa. El partit de l'oposició manifesta que "la regidora de Promoció Econòmica va fer un informe personalment, no pas el Servei de Comerç, justificant per què no hi havia concurs". El concurs, en els procediments a l'administració pública municipal, s'exigeix als contractes superiors als 18.000 euros i en el cas de la fórmula emprada, contracte negociat sense publicitat, es demana un document justificatiu. "L'informe inclòs al contracte justifica la manca de concurs en una sol·licitud feta per Igualada Comerç el passat mes de maig en què demana a l'Ajuntament que hi doni suport", segueix Mateu, "l'única signatura que hi apareix és la de la mateixa regidora Àngels Chacón, sense l'aval de cap tècnic. Que el primer encàrrec de l'empresa d'aquest extreballador sigui amb l'Ajuntament, assignat per la seva excap, és una pràctica absolutament sospitosa de tracte de favor".

La formació municipalista veu que aquest treballador de l'Ajuntament tenia contacte freqüent amb Igualada Comerç, en el marc del projecte Retail Link, i va "desenvolupar la idea" de l'aplicació i "gràcies als contactes i les tasques que feia va aconseguir que entitats com Igualada Comerç recomanessin a l'Ajuntament la contractació de la seva aplicació". De fet, els cupaires assenyalen que la possibilitat de digitalització que Tickdi ofereix no és una exclusiva seva sinó que "hi ha aplicacions gratuïtes" al mòbil amb prestacions similars.


15 Comentaris

T

Toni

Igualada

19 de gener 2017.16:49h

Respondre

Cada país/ciutat/poble es mereix els governants que té.

Per tant prou de queixar-nos

J

Jordi

Igualada

18 de gener 2017.21:25h

Respondre

I aquesta mania de l’Anoiadiari de no dir les coses pels noms i cognoms? O es que no en te aquest noi?
De totes maneres no ha de costar massa trobar-ho a la xarxa, oi?

p

pep

igd

19 de gener 2017.13:09h

No sera pas aquest noi?

Nil Espinar
co-founder & business developer en Tickdi
Igualada, Cataluña, EspañaServicios públicos
Actual
Tickdi, tus tickets y... Llegir més facturas digitales
Anterior
Ajuntament d’Igualada, Tactica Sports, U1st Sports
Educación
UPF Barcelona School of Management

Técnico de Dinamización Económica y de Impulso a los Sectores Estratégicos
Ajuntament d’Igualada
febrero de 2015 – septiembre de 2016 (1 año 8 meses)
- Sector Textil – Programa de Reindustrialización Textil: Planta de prototipaje; Feria BSTIM;
Impulso a los diseñadores textiles; Programa RISC3.
- Sector Piel: Igualada Leather Cluster Barcelona; Nuevo Polígono Estratégico Igualada- Jorba;
Programa RISC3.
- Sector TIC: TIC Profesiones de Futuro; FIRABIT; IGNIUS (Advanced Fabrication Center).
- Sector Diseño: Igualada Disseny – Feria IDEA.
- Sector Metal: Caracterización del sector; Acciones de cualificación del sector.
- Eventos y Turismo: Esponsorizaciones y dinamización en los eventos: “Igualada Urban
Running Night Show”, “European Balloon Festival” y “Festival Esport i Natura Igualada”
- Proyecto Europeo URBACT “RetaiLink”: dinamizador del “Local Support Group”.

m

mariona

igd

18 de gener 2017.20:19h

Respondre

Els favors particulars als de la seva corda dels castells i la chacon, beneficiant als seus amics, ”amiguetes” i familia. ES UN ESCÀNDOL.
Hem arribat a un extrem , que actuant amb tot el seu... Llegir més ”morro”, ells estan per sobre del be i el mal.
Els polítics del ajuntament, han de denunciar els fets, si no ells seran tambe, responsables, de les males practiques, de aquesta colla de vividors.
(Com deuen veure que se acaba, el ”chollito”, han perdut la vergonya, i van ”a saco”

ELS IGUALADINS I IGUALADINES, NO PODEM PERMETRE, AQUEST ”TRAPICHEO” DE FAVORS, I MALVERSASSIO DE CAUDALS PUBLICS

a

anna

19 de gener 2017.16:15h

Amén

D

David

Igualada

18 de gener 2017.17:27h

Respondre

Això no té nom. Tothom a Igualada en sap de casos d’aquests que mai surten a la llum, qui sap per quins motius. Suposo que és difícil documentar-ho. Però si quan una formació valenta i que... Llegir més sembla treballadora com la CUP ens ho explica tot ben claret i davant els nassos, no som capaços de fer-hi res, com a igualadins ens mereixem tot el que ens passi. No es pot permetre que aquesta maenra de fer tan descarada quedi impune. Un informe firmat per la Chacón per contractar un tiu que trebalalva per ella fins un mes abans. Això és un ESCÀNDOL! Sigui legal o no, és una autèntica VERGONYA!

J

Juan Rodríguez

Igualada

18 de gener 2017.12:51h

Respondre

Ya está bien, esto se llama prevaricación, tendrían que dimitir el Alcalde y la sra Chacón, i pedir explicaciones a los comerciantes que están compinchados con el Ayuntamiento, que se hubieran... Llegir més repartido más de 60.000€, ademas no se ha hecho concurso público, obligatorio en contratos de esta índole y este presupuesto. Aquí hay algo que huele muy mal, se tendría que investigar el procedimiento que se ha seguido, i también las tres partes involucradas ( Ayuntamiento, Comerciantes i la Empresa adjudicada).
Este asunto tendría que investigarlo anticorrupción.
A ver qué explicaciones nos dan las partes involucradas ya que hay app gratuitas, y más potentes que la que se seleccionó.
Espero que esté asunto no se ejecute, no con los impuestos que pagamos todos los habitantes de está ciudad.

R

Ramona Vilalta

18 de gener 2017.11:43h

Respondre

Com sempre, ningú assumirà responsabilitats polítiques de res! Vaia CiUtat on els que manen segueixen la lògica pujoliana de confondre ciutat-partit-familia.

J

Joanma

=ada

18 de gener 2017.10:43h

Respondre

Gracies CUP, axó es fer feina. Ara sera interessant veura que respon l’ajuntament, si es que respon quelcom.

a

aaqualata

18 de gener 2017.09:57h

Respondre

.. tot sols te un nom: poca professionalitat amb egocentrisme. Un ha de ser conseqüent dels seus propis actes. Dimissió en seria la actitud més prudent del polític responsable.

manel-pastoret

manel pastoret

igualada

18 de gener 2017.08:51h

Respondre

com a professional del sector, puc assegurar que pagar 63000 euros per aquesta app es una autentica barbaritat. Qualsevol estudi de disseny web l’hagués fet per menys de 10000. Malbaratement... Llegir més s’en diu d’això, es fàcil jugar amb els diners dels altres...
A part, us convido a veure el nombre d’usuaris actius d’aquesta app passat un any, veient la seva capacitat (més aviat pobre),no apostaria per que passat aquest temps, no arribés ni al centenar d’usuaris. 63000 euros llençats a les escombreries...

P

Programador

Barcelona

18 de gener 2017.16:23h

Si ets capaç de fer l’app per menys de 10.000 euros, et fitxo ara mateix.

A

Agustí

Igualada

24 de gener 2017.18:13h

Per 9000 a entregar d’aquì 10 mesos i a partir dels 10 mesos sense manteniment.

J

Joan

Igualada

18 de gener 2017.07:29h

Respondre

Hi han al mercat apps Standard ja desenvolupades com CAPTIO.
Es increíble com desperdicíem els diners públics. Després ja podem entendre com podem tenir els IBIS per sobre d’alguns districtes... Llegir més de Barcelona con l’Eixample... com podem promoure amb diners públics entitats com l’Ateneucinema i deixar caure quan demanaven ajuda els del Kursal prèvia a la seva sepultura... com invertir en gimnasos com l’Infinit creant un forat en l’estructura de pressupostos municipals i tot per una gestió nefasta ...i seguim i seguim...

R

Roger

Igualada

18 de gener 2017.15:43h

I atenció, que ara ve també el nou edifici d’entrenament a l’estadi atlètic...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.