TORNAR

La CUP d'Igualada insisteix al govern que els ajuts a universitaris "siguin en relació a la renda familiar"

També demanen a l’Ajuntament que elevi el total que es destina als ajuts, perquè augmentaran els sol·licitants

politica
Dimarts, 20 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La política de beques de l'Ajuntament d'Igualada és ara discutida pels cupaires. En un comunicat, la formació anticapitalista assenyala que "manca voluntat" del govern per impulsar una línia d'ajuts als universitaris en base a la renda de les famílies. 

El grup municipal de la CUP ha carregat contra el govern igualadí per parlar de "dificultats tècniques" en relació a "la manca de criteris de renda en les bases per a fixar la quantitat econòmica a percebre per part dels estudiants" quan els cupaires creuen que això "és una qüestió de manca de voluntat política". Ja la setmana passada, les JERC atacaven al govern del PDeCAT per no tenir una línia d'ajuts compatible amb les del ministeri.

Els dos regidors de la CUP, en un dels primers plens del mandatEn un comunicat, la CUP exposa que l'any passat "el govern argumentava que era molt dificultós fer un sistema d'ajuts per rendes". La formació de l'esquerra independentista replica que "quan l'Agència Catalana certifica els nivells de renda per a les beques emet els seus informes, i aquests poden ser adquirits per l'Ajuntament". En aquest sentit, la CUP Igualada manifesta el seu desacord amb el fet que cada estudiant de grau o postgrau rebi entre 500 i 800 euros en funció dels crèdits matriculats però sense tenir en compte la capacitat econòmica de la seva unitat familiar i reclama al govern de Castells que apliqui criteris de renda a l'hora d'atorgar els ajuts: "no és tolerable que, per manca de voluntat de política, apliquin un sistema de beques segons el qual, siguis fill de Botín o siguis fill d'un aturat, es puguin obtenir els ajuts independentment de la condició econòmica familiar".

Els cuparies valoren positivament la iniciativa del govern de l'Ajuntament d'"ampliar els ajuts universitaris dels estudis de màsters també a graus, mesura que no van acceptar crear l'any passat". Critiquen que "aquesta mesura la van poder aplicar igualment l'any passat però no ho van fer per manca de voluntat política, malgrat al·legar en el seu moment criteris legals". L'ampliació de la línia d'ajuts universitaris de grau a màster "deixa en evidència, doncs, que la decisió presa pel govern l'any passat no va ser una qüestió de recomanació tècnica, sinó de manca d'interès del govern Castells en el sistema d'ajuts".

"Massa poc pressupost per a tanta gent"

El grup municipal de la CUP assenyala que "segons les bases reguladores dels ajuts, el pressupost destinat serà el mateix que l'any passat i a més, en el cas que el pressupost per a beques no pugui fer front al total de sol·licituds que compleixin els requisits, la quantitat econòmica dels ajuts es reduirà". Consideren que "la despesa pressupostada en els ajuts universitaris és molt minsa, sobretot degut a que el número de sol·licituds es veurà forçament augmentat, atenent que l'ampliació dels ajuts universitaris ara també afectarà als estudis de graus". Per aquest motiu, els cupaires consideren que "aquesta base d'ajuts servirà més com a propaganda electoral de Castells que no pas com una ajuda eficaç i real per als estudiants universitaris igualadins, ja que el probable augment de sol·licituds degut al gran nombre d'estudiants de grau farà que aquesta beca tingui més recorregut com a anunci que no pas en la seva aplicació".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.