TORNAR
PUBLICITAT

La CUP Igualada serà Poble Actiu i presenta vuit dels seus membres

Plantegen un ”projecte municipalista més enllà de l’esquerra que gestiona el capitalisme”

politica
Divendres, 14 desembre 2018. 21:59. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

No es desvetlla l'ordre de persones de la seva candidatura -"estem farts dels grans noms"- però si el de la marca municipalista dels cupaires: Poble Actiu. La presentació es feia el vespre d'aquest divendres, al local dels Moixiganguers.

Pau Ortínez, Bet Farrés, Toni Olivé, Eva Pedraza, Albert Mateu, Judit Balasch, Oriol Càlichs i Neus Carles, i no necessàriament en aquest ordre, sinó que els números queden per definir-se, seran els vuit primers candidats de Poble Actiu a les eleccions municipals d'Igualada, el 2019. Poble Actiu relleva com a marca municipalista a la CUP d'Igualada, que seguirà com a organització però treballant en clau nacional. La formació es va presentar amb una intervenció del seu portaveu actual, Albert Mateu. Seguidament es van donar a conèixer un a un els membres. Cada un d'ells en parlar anava acompanyat d'una imatge històrica d'una mobilització a la comarca, per exemplificar els eixos programàtics i les reivindicacions que es volen portar de nou a les institucions.

Els vuit candidats cupairesSignificat com a portaveu d'Aigua és Vida va presentar-se Pau Ortínez, que recordava una lluita dels veïns i veïnes de Sant Maure el 1976 per l'accés a l'aigua; Bet Farrés, per la seva part, és una de les veus contra el nou Pla Director i ja va estar en les mobilitzacions contra l'abocador de Rubió fa tres dècades; l'empresari i professor Toni Olivé exposava el dèficit d'infraestructures que pateix la comarca i com a expert en el camp de l'economia dibuixava que la sortida de la crisi és enganyosa: "hi ha un 12% menys d'assalariats que el 2007".

Seguidament eren presentats Eva Pedraza i Albert Mateu, els actuals regidors. La primera brandava les lluites que ha desplegat la PAH al llarg dels darrers anys a l'Anoia i criticava que "només tenim 170 pisos de lloguer social dels 2.000 que hauríem de tenir". Mateu, per la seva part, incidia "en la manca de recursos per als centres municipals. No pot ser que la inversió que es dedica a fer el govern siguin 100.000 euros cada any per a cinc escoles públiques". Subratllava el clam "per una sisena escola pública" a Igualada.

La lluita de les patgesses era el fil de presentació de Judit Balasch, que ha proclamat la necessitat de fer més èmfasi en les polítiques de gènere. L'activista Oriol Càlichs apareixia i recordava emocionat l'1 d'octubre a Igualada, la resposta a la investigació de 51 persones pels talls de la carretera i mostrava la seva repulsa a les agressions feixistes "animades per un rei que es diu Felip, nom de mal record". Càlichs ha subratllat que "la sobirania política ha de venir acompanyada per l'econòmica, residencial, alimentària i cultural".

El darrer 'speech' era el de Neus Carles. Una intervenció molt vívida, que ha arrencat grans aplaudiments en fer l'exposició més llarga i circular: "hem de superar l'esquerra que es dedica a gestionar el capitalisme. Els canvis de fons vénen de les lluites a peu de carrer". Demanava "igualtat i drets per a tothom, amb l'accés a subministraments bàsics, la participació de baix a dalt, la inclusivitat i la igualtat de gènere i l'ecologia".

En les intervencions hi havien crítiques i clatellades gairebé a parts iguals pel govern del PDeCAT i per la candidatura definida aquesta setmana de Som-hi Igualada. En canvi, Albert Mateu valorava la bona sintonia amb ERC i Decidim en presentar un front comú "tot i que hem picat ferro fred en les propostes". El pacte a tres anunciat aquesta setmana s'enduia les crítiques més àcides, però: "no volem subterfugis per amagar les sigles".


10 Comentaris

P

Peret

Igualada

20 de desembre 2018.20:38h

Respondre

Es diguin com es diguin son CUP , no tindràn el meu vot

T

Toni

Igualada

17 de desembre 2018.15:38h

Respondre

Per què amaguen les sigles??

J

Jaume

Igd

16 de desembre 2018.10:38h

Respondre

Doncs a mi em va semblar un acte molt ben treballat, amb referències històriques locals que no coneixia, molta gent diversa parlant a videos i intervencions, i un format molt original i bonic. Es... Llegir més respirava alegria, bon rotllo i ilusió. L’únic inconvenient, que a estones hi feia ferd.
I sobre el canvi de nom, em va semblar molt entenedores les explicacions que es van donar, i molt honestes. Hi vaig veure, respecte 2015, més maduresa. Però mantenen l’esperit i son els qui han treballat més aquests anys. Pinta bé la cosa

S

Saberut

Igualada

16 de desembre 2018.10:36h

Respondre

Mesos dient que crearan un espai ciutadà més ampli que la pròpia CUP i li carden la marca blanca de la CUP, ”Poble Actiu”. Cerquin ”Poble Actiu” a Google i trobaran que és de les... Llegir més denominacions habituals de candidatures dels cupaires, com ”Capgirem tal poble” o ”Crida per aquell altre”. Això és la CUP en solitari.

bartomeu-igd

Bartomeu

Igualada

15 de desembre 2018.15:01h

Respondre

Llàstima del logotip, si no els votaria.

I

Itv de mena

Igualada

15 de desembre 2018.14:51h

Respondre

Bona presentació!

Els noms que van sortir fan referència a diferents col·lectius,entitats,causes,lluites...

Sembla ser que CUP i Jordi Cuadras són els únics que es mouen per parlar amb... Llegir més gent de carrer.

Castells ja se sap que te molts cunyats. PP tè poques famílies, però molt grans, i molt fidels o creients.

ERC?? us esteu ’’aconverjant’’, sigui ja per les politiqués que esteu duent a terme a la Generalitat, carrecs de confiança en ajuntaments que critiqueu durament. NO us acosteu a moviments socials i iniciatives que surten d’Igualada. Sembla que volgueu ser ’’Igualada del na fent’’ que es el que vol el Castells. TOT vingui d’institucions polítiques i no del carrer.
Aviam si us espevileu i us moveu una mica que ja es comença a olorar una patacada electoral.

A

Antoni

Igualada

15 de desembre 2018.13:06h

Respondre

Si la CUP critica a PDECat i Igualada Som-hi, vol dir que les properes eleccions seran entre Marc Castells o Jordi Cuadras. I entre Castells o Cuadras, com que soc d’esquerres, jo voto Cuadras.

R

Roser Vilanova

16 de desembre 2018.13:05h

El PSOE d’esquerres? li recordo que van aprovar la llei de desnonaments exprés, la reforma laboral en contra dels treballadors, retallades... i no han fet res per treure la llei mordaza, tancar... Llegir més els cies o retirar lleis racistes... així que d’esquerres, esquerres...

M

Marc

Igualada

15 de desembre 2018.02:51h

Respondre

Jajaja amaguen les sigles de la cup! Aixo es amagar el cap i pensar que som tontos

J

Joan

Igualada

16 de desembre 2018.19:49h

Amb les sigles PSC al darrera? Mantenint persones innocents a la presó? Amenaçant a aplicarnos un 155 si no ”ens portem be”? Ho aplicaran igual a nivell municipal?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.