TORNAR

La CUP d'Igualada vol "un front ampli" pel 2019 i concorrerà amb un altre nom

Posen sobre la taula ”una plataforma d’esquerres i sobiranista de caràcter estrictament igualadí”

politica
Dijous, 4 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esquerra independentista obre una estratègia nova a nivell local i vol conformar una plataforma d'esquerres que concorri a les eleccions desvinculada de la marca nacional. Volen "ampliar a noves sensibilitats" el projecte amb aquesta "nova fórmula".

En l'assemblea local, una cinquantena de militants i col·laboradors de la CUP Igualada aprovaven la proposta per encarar les properes eleccions municipals del maig vinent. La conclusió més destacada va ser apostar per una clara distinció entre l'àmbit nacional i el local que permeti l'impuls d'una plataforma àmplia de caràcter estrictament igualadí per a les eleccions de maig: un nou espai municipalista, d'esquerres i sobiranista que trascendeixi els partits nacionals. Una decisió que culmina "un procés de reflexió i contactes amb altres formacions i persones iniciat al mes de gener" i que ha de ser "la base sobre la que treballar els propers quatre anys". Fins al moment, els seus dos regidors actuals, Albert Mateu i Eva Pedraza, no s'han pronunciat sobre la seva continuïtat.

L'assemblea cupaire, a l'espai cívic centreAixí, la CUP Igualada, que va concórrer per primera vegada a les eleccions municipals de l'any 2015 obtenint 1.551 vots i dos regidors, abordarà les eleccions del 2019 amb una nova fórmula. L'assemblea local cupaire es mantindrà en funcionament com a nucli local de la formació a nivell nacional, però en l'àmbit local es crearà una nova candidatura amb un nom nou: "no renunciem a res del fet fins ara, al contrari. És una proposta que vol combinar la continuïtat de la tasca feta a nivell municipal, amb els mateixos plantejaments sobre la ciutat, amb una obertura que volem subratllar i que faciliti que noves persones i sensibilitats se sumin al projecte".

En aquest sentit, afirmen que "des de sempre hem comptat amb gent que és militant de la CUP i gent que no, si fa no fa a parts iguals, i ara el què volem és adaptar la candidatura a aquesta realitat". S'espera la possible incorporació de noves cares que no necessàriament estiguin vinculades a la CUP: "un nou espai obert tant a militants d'altres organitzacions properes com a qualsevol persona que vulgui treballar pel municipi sense necessitat d'estar vinculada a cap organització nacional". Un espai que en allò ideològic mantindrà com a prioritat "els paràmetres d'esquerra transformadora que fins ara s'han defensat, amb un projecte centrat en Igualada, amb les portes obertes a autodeterministes sincers tot i preservar el caràcter plenament sobiranista, republicà i de reconeixement de l'1 d'octubre".

En breu, es donaran a conèixer més detalls de la nova proposta, així com part del procés de la configuració de la nova candidatura a l'Ajuntament. Per ara, els cupaires es mostren optimistes: "hem treballat amb constància durant tot el mandat i és el que seguirem fent. Tenim encara moltes coses a dir abans no arribin eleccions, i no tenim les presses d'altres candidatures per fer a corre cuita el que no han fet en 3 anys. Estem convençuts i satisfets de la feina feta i la línia mantinguda, i encarem amb energia i il·lusió el repte d'iniciar aquesta nova etapa".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.