TORNAR

La CUP Igualada vol que el govern apliqui la llei catalana contra la LGTBIfòbia

Consideren que ”s’ha de crear mecanismes de discriminació positiva per al col·lectiu”

politica
Divendres, 29 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de la CUP veu amb bons ulls que "l'Ajuntament d'Igualada hagi avançat en els darrers anys en matèria LGTBI, realitzant accions encaminades cap a la defensa i visibilització dels drets del col·lectiu gràcies als moviments feministes i LGTBI apareguts en els darrers anys, i sempre de la mà de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena". Amb tot, proposa la implementació de més mesures contra la intolerància respecte a aquests col·lectius.

Aquest 28 de juny era la Diada de l'Alliberament dels col·lectius lesbianes, transsexuals, gais i bisexuals. La CUP d'Igualada emetia un comunicat que reivindica la jornada com a dia de lluita dels Països Catalans "perquè tot i que saber que avui podem celebrar l'avenç de les conquestes en matèria de drets per a la població LGTBI, encara queda molt a fer". Per bé que aproven impulsades des de l'administració local, demanen que "des del municipi es poden fer moltes polítiques LGTBI que tinguin com a objectiu eradicar la xacra de la LGTBIFòbia més enllà de les commemoracions i les diades". En concret, volen que el govern Castells "desplegui la llei catalana contra la LGTBIFòbia, pionera a nivell mundial. Una llei catalana que d'aplicar-se a totes les àrees de l'Ajuntament (joventut, cultura, gent gran, etc.) per tal d'assegurar el seu èxit".

L'ensenya LGTBI, al costat de la pancarta a favor dels presos políticsEls cupaires consideren que "el moviment d'alliberament LGTBI qüestiona el sistema patriarcal i capitalista" i assenyalen que "les polítiques municipals poden ajudar a transformar les condicions d'existència de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals". En aquest sentit, els cupaires esperen que "es treballi per fomentar un oci alternatiu que eviti que gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals hagin de marxar d'Igualada per manca de possibilitats de viure lliurement la seva efectivitat i sexualitat".

L'esquerra independentista insta a l'Ajuntament a "puntuar positivament a aquelles entitats que treballin activament per la igualtat de les persones". A banda, opinen que "cal crear mecanismes de discriminació positiva d'accés a l'habitatge i a les borses municipals de treball per a persones que hagin tingut dificultats per raó de la seva opció sexual" així com instar als centres educatius a "aplicar estudis, cursos i tallers sobre la diversitat sexual per tal de contribuir a posar de relleu la diversitat sexual i de gènere de la nostra societat". Volen que "les biblioteques de la ciutat ampliïn les fonts bibliogràfiques i revistes sobre la lluita LGTBI i feminista per tal de recuperar la memòria lluitadora d'aquests col·lectius".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.