TORNAR

La CUP porta al ple d'Igualada que el consistori treballi amb la banca ètica

La formació insta a fer un pas per treballar amb entitats que garanteixen la transparència

politica
Dimarts, 28 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El recent trasllat de la seu d'entitats bancàries fora de Catalunya per part de les seves direccions arrel de la situació política de Catalunya ha desfermat l'interès de moltes persones i col·lectius per la banca ètica. La CUP aposta per sumar-se a aquesta opció de la que recorda "hi ha una tradició de fa molts anys a Catalunya".

El ple de l'Ajuntament d'Igualada debatrà en la sessió d'aquest vespre una moció de la CUP Igualada que insta a que "el consistori es replantegi la col·laboració exclusiva amb entitats financeres poc transparents i sovint antidemocràtiques i comenci a fer-ho amb entitats del món de les finances ètiques". El text reclama "que l'Ajuntament d'Igualada i entitats públiques municipals comencin a treballar amb entitats que compleixen amb criteris ètics a l'hora de realitzar les seves inversions (sostenibilitat, cultura de la pau, drets socials…) i que garanteixin la transparència i democràcia que la ciutadania i les seves institucions es mereixen".

Albert Mateu i Eva Pedraza, els representants cupaires a l'AjuntamentEls cupaires remarquen que CaixaBank, Banc Sabadell i altres entitats financeres amb les que treballa actualment l'Ajuntament d'Igualada i les seves empreses municipals han traslladat darrerament la seva seu social fora de Catalunya i per això els cupaires consideren que "l'objectiu d'aquest desplaçament és instaurar l'imperi de la por en la ciutadania per aturar el procés d'autodeterminació democràtic que estem vivint". Afegeixen que CaixaBank o Banc Sabadell, entre d'altres, "han decidit traslladar les seves seus socials i fiscals fora de Catalunya argumentant l'actual inestabilitat política". L'esquerra independentista assenyala que l'objectiu real d'aquests trasllats consisteix en "estigmatitzar el procés d'autodeterminació que està duent a terme una amplia majoria ciutadana a Catalunya".

Així, el grup municipal de la CUP argumenta que "la revolució que està duent a terme el poble de Catalunya contra el règim antidemocràtic del 78 no pot caminar sola, sinó que ha d'anar acompanyada de les seves institucions més properes, com els ajuntaments". Per aquest motiu, i "atès que els ajuntaments gestionen una part important de l'economia catalana", el grup municipal de la CUP assenyala que els consistoris "són els valedors i garants de la defensa de la voluntat popular i del mandat de l'1 d'octubre i per tant han de mostrar a la ciutadania que un sistema bancari alternatiu més transparent i democràtic que respecti la voluntat popular és possible" i afirmen "que no es pot tolerar cap mena de xantatge a les nostres institucions".

Els cupaires apunten que ja hi ha una trajectòria llarga en el món de les finances ètiques. Entitats com el Coop 57, Oikocrèdit, Triodos Bank, Fiare Banca Ètica o Caixa d'Enginyers entre d'altres, "han esdevingut la primera opció financera de moltes persones i entitats". Consideren que "el país està patint un assetjament continu de les grans entitats financeres i que el pas a entitats ètiques ja no és només una qüestió d'ideologia, sinó una necessitat perquè només amb entitats democràtiques es podrà assegurar el mandat popular".


1 Comentaris

M

Maria

28 de novembre 2017.19:41h

Respondre

I no es millor, trabajar amb gent coneguda,com el ” BBVA ”?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.