TORNAR

La CUP proposa una de les parcel·les del Parc Central com a espai d'esbarjo pels gossos

Proposen una alternativa a la zona pensada als Set Camins

politica
Dijous, 18 maig 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esquerra independentista posa sobre la taula fer l'espai d'esbarjo per a gossos al Parc Central. Els cupaires veuen com a apropiada la tercera parcel·la, que és limítrofa amb la riera d'Òdena.

La nova zona d'esbarjo per gossos prevista als Set Camins té una possible alternativa proposada per la CUP. El grup municipal que formen Albert Mateu i Eva Pedraza considera que la zona d'esbarjo per a gossos establerta al barri Set Camins "resulta un espai de mida insuficient, fet que limita l'exercici físic dels gossos de mitjana i gran mida". Apunten que "segons ordenança, aquests no poden córrer enlloc del municipi sense anar lligats. Aquests motius, a més del fet de ser aquesta l'única zona d'esbarjo en tot el municipi, provoca un reduït ús de la mateixa i molts tenidors de gossos surten del terme municipal amb els seus animals". Amb el Parc Central encara per enllestir-se, demanen que s'hi habiliti una zona d'esbarjo més gran en ell per tal de millorar les necessitats dels animals i dels seus tenidors.

Una de les matinals 4x4 que tenen lloc al Parc Central, en la parcel·la tocant a ÒdenaConsideren que el projecte de construcció del Parc Central d'Igualada, una zona de 10 hectàrees de terreny municipal integrades a la trama urbana d'Igualada, "podria ubicar perfectament una zona d'esbarjo per a gossos de mida adequada. Actualment està en construcció la segona parcel·la de 2,5 hectàrees – equivalent a dos camps i mig de futbol – i compta amb una inversió de 400.000 euros". Segons la CUP "les 10 hectàrees de terreny municipal que s'hi destinen al Parc Central, una petita part podria ser destinada a establir una zona d'esbarjo per a gossos", en la mesura en que actualment la ciutadania aprofita l'esplanada per a realitzar activitats de lleure i també a passejar animals de companyia

El gener del 2016 una moció presentada per la CUP demanava "adequar les zones suficients i no desiguals a la ciutat, per així, donar les facilitats i solucions per resoldre la problemàtica amb els gossos sense lligar a l'espai públic". En el debat de la moció, el regidor d'urbanisme assenyalava que el consistori no pagaria cap mena de lloguer per una zona d'esbarjo i que tampoc buscaria un lloc en detriment de la disminució de l'espai lliure de les persones. Els cupaires assenyalen que alguns espais verds de la ciutat ja són compartits simultània i armònicament entre persones tenidores i no tenidores de gossos, com ara la zona del Parc Central.

En concret, veuen com a ideal la tercera parcel·la del Parc Central d'Igualada, que es perllonga fins a la riera d'Òdena i que està projectada com a zona d'aparcaments i celebracions d'esdeveniments de motor, és idònia per establir-hi una zona d'esbarjo per a gossos, doncs queda lluny de l'Hospital i de qualsevol centre escolar, però està situada a una zona de fàcil accés i és, a més, terreny de propietat municipal. Igualment, els cupaires entenen que "aquesta iniciativa no trenca amb la idea general del Parc sinó que l'amplia". L'establiment d'una zona d'esbarjo en la tercera parcel·la del Parc Central no suposaria cap increment pressupostari en la despesa de la construcció del Parc i facilitaria l'ús d'aquest tipus d'espai degut a la seva ubicació i grandària, fet que disminuiria la presència d'excrements de gossos als carrers de la ciutat i les molèsties que han d'assumir els seus propietaris davant la manca d'espais on passejar les mascotes arran les restriccions que l'ordenança de Ajuntament imposa.


3 Comentaris

M

Montserrat

Igualada

21 de maig 2017.12:39h

Respondre

Jo demanaria al Sr. Mateu i la Sra. Pedraza que a l’hora demanessin també que els tenidors de gossos tinguin també respecte per les persones no tenidores, i sobretot recullin els excrements que... Llegir més els seus gossos deixen als espais públics. Es cert que la zona del Parc Central esta utilitzada sovint per persones que passegen els seus gossos, però també es cert que al menys jo no he vist mai que algú reculli res.

Mirin, una servidora utilitza bastant sovint el circuit inclusiu que hi ha entre la piscina de l’Infinit i la Universitat, i sovint hi ha persones que hi passegen els seus gossos deslligats, però almenys jo no em queixo d’això, em queixo del munt d’excrements que deixen al mig del circuit i que has d’anar amb compte de no aixafar mentre els propietaris dels animals es queden tant tranquils o inclús t’insulten si t’atreveixes a crida’ls-hi l’atenció. Si l’ús que n’han de fer d’aquest espai que vostès demanen es el mateix que en fan del circuit inclusiu val més que ho deixin córrer, ja que al cap de quatre dies es pot convertir en un espai ple de deixalles, mosques i mala olor.

T

Tomas

24 de maig 2017.11:38h

De fet, el que entence de la proposta, és que s’habiliti un espai suficientment gran per a que els animals corrin (els que en tenim sabem que els gossos necessiten corre i no volem que vagin... Llegir més sueltus pel carrer perque a molta gent no li agrada) i també, entenc es que aqeust espai serviria per a que els gossos fessin caca dintre. Imagino que, com passa en altre municipis, s’hauria de mantenir net tant per la gent que deixa el gos dintre com per part de l’ajuntament. Si tothom porta el gos a fer caca a un lloc, imagino que la ciutat estara més neta, no?

E

Eduard

27 de maig 2017.23:19h

Si porten el gos a fer caca a un lloc, imagino que la recolliran, no ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.