TORNAR

La CUP retreu al govern que "ser Ciutat Europea de l'Esport no significa cap inversió"

La formació cupaire matisa que ”no és cap repte ser una de les quatre ciutats escollides entre cinc candidates”

politica
Dimarts, 8 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esquerra independentista assenyala que la campanya "per ser Ciutat Europea de l'Esport pretén servir més com a eslògan de promoció de l'alcalde Castells durant un 2019 d'eleccions municipals que no pas com a eina de foment esportiu real de la ciutat".

El grup municipal cupaire ha emès un comunicat en el que afirma que "des que al gener del 2016 s'anunciés públicament la candidatura a Ciutat Europea de l'Esport, han hagut de passar més de dos anys perquè el govern ens expliqués el projecte, en una reunió mantinguda a meitats d'abril d'enguany". Critiquen al govern per "no haver comunicat amb antelació la candidatura malgrat haver-ne estat fent ressò amb contundència en els darrers mesos" i que "tot i el nomenament, no hi harà cap benefici en cas d'obtenir el guardó". De base, "cal pagar 1.200 euros per optar al guardó i 5.000 més si s'obté".

Així, remarquen que el fet de ser Ciutat Europea de l'Esport 2019 "no servirà per a que el municipi rebi cap inversió de la UE, ni per allotjar actes amb esportistes vinguts de l'estranger, ni cap altra intervenció europea a Igualada". "Molts igualadins així ho creuen, i ens ho han manifestat, fruit de l'entusiasta comunicació que l'Ajuntament n'està fent els darrers mesos" afirmen.

"Alta probabilitat"

La formació que representen Albert Mateu i Eva Pedraza exposa que "hi ha una alta probabilitat que Igualada obtingui el guardó pel 2019, malgrat des del govern s'estigui plantejant com un gran repte, ja que només hi ha cinc ciutats candidates a tot l'Estat per a quatre guardons". Aclareixen que l'ACES Europe -que és l'associació que atorga el premi- és una entitat privada "sense ànim de lucre que, tot i ser reconeguda, no forma part orgànica de la UE". L'entitat lliura cada any el guardó de Ciutat Europea de l'Esport a quatre ciutats de l'Estat espanyol i per optar-hi, "cada ciutat ha de pagar aproximadament 1.200 euros a l'entitat i preparar un extens dossier sobre l'àmbit esportiu local. Si Igualada aconseguís la distinció, la ciutat hauria d'aportar 5.000 euros més i acudir a recollir el diploma a Brussel·les".

Lamenten, els cupaires, que "hagués estat més adient haver informat als grups municipals de l'oposició i a la ciutadania en el seu conjunt de la candidatura, per tal d'informar-los que, malgrat la distinció de Ciutat Europea de l'Esport sigui reconeguda internacionalment, aquesta no servirà per atraure diners ni gent a la ciutat, ni tan sols com a acte de promoció exterior, sinó que simplement serà una certificació com a ciutat d'esport, certificació de la qual la ciutat d'Igualada ja en gaudeix".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.