TORNAR

La CUP se situa com a segona força en una quinzena de municipis

Ciutadans agafa més presència que mai al sud de la comarca

politica
Dimarts, 29 setembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els dos partits amb un ascens més clar el 27S també han experimentat aquest creixement a l'Anoia. El PSC ha crescut en termes absoluts respecte el 2012, però el seu electorat a les generals ha preferit a Ciutadans.

La sacsejada al mapa polític català s'ha traduït amb canvis significatius en les preferències de vots dels anoiencs. De les 33 poblacions, Junts pel Sí guanyava el diumenge a 31, mentre quedava segona força a Vilanova del Camí i tercera a Montbui. El domini rotund de la coalició independentista ha deixat les segones forces molt enrere a la majoria de municipis. La CUP s'ha erigit en segona a quinze poblacions i Bellprat, on ha empatat a vots amb C's. La formació de l'esquerra independentista s'ha fet forta a les zones rurals de l'oest i nord de la comarca i en municipis com Tous, El Bruc, Capellades, Vallbona o la Llacuna. Ciutadans s'ha situat com a segona força a municipis més grans: la capital, Òdena, Piera, Els Hostalets, La Torre, Montmaneu i Masquefa.

El PSC guanya vots, però perd pes

Les segones forces a cada municipiEl PSC, que va quedar segon a quatre municipis el 2012, torna a quedar en la mateixa posició en quatre poblacions de nou, tot i que diferents. La candidatura de Pere Navarro va quedar en segon lloc aleshores a Cabrera d'Anoia, Òdena, Masquefa i Piera. Ara, en tres d'aquestes poblacions ha perdut pes relatiu i se situa per darrere de Ciutadans, que ha fet bandera del descontentament amb el govern de la Generalitat i ha aprofitat el seu discurs entre les bosses d'immigració espanyola dels 60 i 70. El PSC només repeteix com a segona força a Cabrera d'Anoia, mentre que passa al segon lloc a Montbui (darrere del cicló de C's), a Calaf i a la Pobla de Claramunt.

El PP, Unió i CSQEP, testimonials

D'altra banda, el desastre que ha sofert Unió Democràtica es palesa en els pèssims resultats que ha aconseguit en municipis on els alcaldes van ser durant dècades pertanyents al partit. El divorci amb CDC i l'aparició de Demòcrates de Catalunya ha fet que el gruix de militància es passi a l'indepentisme. Als Hostalets de Pierola, únic punt on un representant d'UDC es va arrenglerar amb Duran i Lleida el juny, els cristiano-demòcrates han tret un 2,26%, menor fins i tot al 2,76% de mitjana de la comarca. El PP ha perdut pes de la mateixa manera que ho ha fet a tot el Principat. Queda en segona posició només a Pujalt i Veciana, molt per darrere de Junts pel Sí. El cas de Catalunya Sí que es Pot és curiós. Han quedat com a segona força a Miralles, un dels municipis més petits, amb 8 vots. A Argençola, on l'alcalde és d'ICV-EUiA, en canvi, no han arrossegat ni un sol elector.

 


1 Comentaris

odenaviva-info

Marti

òdena

29 de setembre 2015.13:27h

Respondre

Per corregir: A Òdena la segona força mes votada va ser el PSC amb 335v (16,07% ) i la tercera va ser ciutadans amb 295v (14,16%), no com s’esposa en l’article que situa ciutadans per davant... Llegir més del PSC.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.