TORNAR

La CUP Tous es presenta per primer cop i vol ser "una alternativa a l'actual govern"

Marta Gràcia serà la cap de llista de l’esquerra independentista al poble

politica
Dissabte, 13 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A més de les candidatures de Capellades, Igualada i Masquefa, on hi ha representació, aquest 2019 l'esquerra independentista concorrerà a les eleccions municipals a Piera i Tous. En el cas dels tousencs, amb l'Assemblea Oberta de Tous, amb Marta Gràcia Marimon com a cap de llista.

L'Assemblea Oberta de Tous, una candidatura afí a la CUP, concorrerà per primer cop a les municipals del poble. Les cinc persones que conformen la llista són, per aquest ordre, Marta Gràcia, Teresa Vidal, Martí Senserrich, Adrià Pet i Xavi Tort. Manifesten que "ens presentem perquè entenem que les veïnes de Tous fem política cada dia, en totes i cada una de les accions que realitzem. Quan comprem la barra de pa en un comerç de proximitat o quan apostem per comprar les verdures directament al pagès que les cultiva estem fent política. Creiem que la política local, malgrat els límits que pugui tenir, és una
eina que tenim a l'abast i que pot millorar la qualitat de vida de les classes populars de manera directa, sense òrgans intermediaris".

En el cas de la vida política de Tous, consideren que "al llarg dels últims anys no hi ha hagut una oposició a Tous que hagi plantejat una alternativa real a l'actual govern municipal, no ha fet d'altaveu de les decisions que s'han pres, així com tampoc ha organitzat cap campanya que hagi interpel·lat 
al veïnatge". Afegeixen que "assumir responsabilitats de representació pública política implica fermesa, compromís i responsabilitat i nosaltres estem disposades a fer-ho".

Sobre l'actual gestió admeten que "l'actual govern ha contribuït a la millora de certs aspectes al poble com ara la seva remodelació urbanística o bé la millora d'espais públics com places i parcs" però "hi ha hagut mancances en qüestions que al nostre entendre són més importants. La majoria absoluta d'ERC ha anat en detriment del debat polític i l'entesa entre les diferents formacions on, lluny del consens, la majoria de decisions s'han aprovat per Junta de Govern".

"S'ha posat el focus només en el nucli urbà"

Els representants de l'Assemblea Oberta critiquen que el govern "ha posat el focus exclusivament en el nucli urbà. Tous el formem tant la gent que vivim al casc antic com la gent que viu en masies i nuclis aïllats. Creiem que si volem tenir un territori gestionat cal cuidar la gent que hi viu". Una altra línia de crítica és que "s'ha promogut l'habitatge social, però no s'ha fomentat prou el contacte entre propietaris d'immobles i possibles llogaters, deixant el nucli antic amb un elevat índex d'habitatges buits, alguns d'ells, en pèssim estat de conservació. Volem també que la gent que vingui a viure a Tous pugui tenir un projecte de vida al poble, més enllà de dormir-hi". Assenyalen en un altre ordre de mancances, "la inexistència de qualsevol política feminista ni LGTBIQ+ que vagi encarada a l'erradicació del masclisme al poble i d'actituds LGTBIQ+fòbiques, fet que ens preocupa especialment".

En l'apartat propositiu, afirmen que "hem estat treballant de forma col·lectiva a partir de les assemblees obertes que hem anat realitzant des del desembre el model territorial volem pel nostre municipi. Creiem que la clau per la gestió del territori passa per empoderar la gent que hi viu i implicar-la a l'hora de tenir-ne cura. Realitzar feines de prevenció durant tot l'any ens ajudarà a reduïr les possiblitats de risc d'incendis forestals durant el període d'estiu. En aquest sentit creiem que cal treballar d'aprop i donant suport a tots els agents que tenen cura pel nostre medi com són les ADF, pagesos, caçadors, agrupacions escolta, altres entitats com els Amics de Tous, etc.".

En la promoció de l'activitat pagesa, apunten que "és una activitat clau pel nostre territori ja que n'és element vertebrador i com a opció de futur pels i les joves agricultores que han decidit dedicar-se al primer sector. Apostem per treballar per models que garantexin l'accés a la terra d'aquestes joves
agricultores al mateix temps que ha de permetre que puguin viure d'una manera digna. Creiem que això passa per donar suport als agricultors i agricultores que treballin en opcions que permetin tancar el cercle productiu, que apostin per un producte local i que evitin els intermediaris".

Volen un "treball conjunt" amb la pagesia local per elaborar les propostes. Serà "un procés llarg i que ha d'implicar diversos sectors del territori (comerç local, turisme sostenible o veïnatge. Aprofitem aquest punt per posicionar-nos en contra del macropolígon de Can Morera. Entenem que aquestes polítiques difereixen molt del futur que esperem pel nostre poble i comarca".

En qüestió de participació ciutadana esperen que sigui "un eix transversal de totes les polítiques que es facin des del consistori.  Cal un programa de participació ciutadana que doni les eines necessàries per l'empoderament del poble. En matèria d'equipaments creiem que cal consolidar o reenfocar alguns dels que ja tenim i apostar per la creació d'una residència de dia que ens consta que està projectat i a la qual donarem suport si els criteris de gestió van en
la línia de servei públic i integrada amb la resta d'actors locals".


3 Comentaris

C

CUP TOUS

Sant Martí de Tous

17 d'abril 2019.14:50h

Respondre

Hola Perr. Moltes gràcies pel teu comentari, així ens dones l’oportunitat d’explicar-nos millor. El motiu pel qual utilitzem el femení plural és la pràctica política no sexista en tots els... Llegir més nostres àmbits, també pel que fa a l’ús de la llengua. Pretenem, d’aquesta manera, donar visibilitat i a incloure totes les persones que formen part de la nostra societat en els nostres textos i speechs, sigui quin sigui el seu gènere, classe social o origen. A més, creiem en el feminisme com a eina per aconseguir la igualtat real entre homes i dones. Si tens qualsevol altre dubte escriu-nos a través de les nostres xarxes socials o participa de les nostres assembles obertes!

P

Perr

Sant Marti de Tous

15 d'abril 2019.15:11h

Respondre

Dieu ”Entenem que les veïnes de Tous....”, els veïns es hem de considerar excluits?

C

CG

16 d'abril 2019.15:46h

Les dones portem tota la vida havent-nos d’incloure en el masculí genèric (sinó mai RES s’hagués referit a nosaltres, no?) així que perquè de tant en tant hagis de fer tu l’esforç tampoc... Llegir més et passarà res. Mare meva, com us sentiu atacats els homes a la mínima.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.