TORNAR

La CUP veu en "l'economia social" un dels antídots contra l'atur

Aquest vespre, la candidatura fa el seu acte final del campanya

politica
Divendres, 22 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La CUP tancarà aquest vespre la campanya electoral amb un acte a la plaça Pius XII, a 2/4 de 8 de la tarda. La llista ha donat a conèixer aquestes darreres hores noves propostes en l'àmbit social i econòmic

La CUP Igualada aposta per prioritzar les polítiques actives d'ocupació i potenciar l'economia social i solidària per fer front a la crisi social i econòmica que pateix la ciutat. Divendres al vespre celebrarà l'acte final de la seva campanya #ReinventemIgd, fent l'última crida a "prendre partit per començar a transformar la ciutat" també des de l'Ajuntament a partir del 24M. L'àmbit econòmic és un dels eixos destacats del programa. La candidatura considera que "per fer front als més de 3.400 aturats actuals -més d'un miler de llarga durada- i l'èxode juvenil i de capital humà" cal potenciar les polítiques actives d'ocupació "en lloc de la promoció de grans esdeveniments buits de contingut".

L'acte del passat divendres, amb Quim ArrufatTambé consideren que "cal coordinar-se i actuar amb visió de Conca d'Òdena, i explorar vies com l'autoorganització de persones aturades, programes comunitaris d'intercanvis de béns i serveis o creació de xarxes d'ajuda mútua, a més del reaprofitament d'espais industrials en desús". El cooperativisme és un altre dels models que assenyala com a positius la CUP: "està resistint bé la crisi i ofereix treball de més qualitat i arrelat al territori". Hi ha un seguit d'altres propostes en consonància amb aquestes, com oferir "serveis d'emprenedoria social a IG-Nova i estudiar la possibilitat de crear un viver d'empreses cooperatives, que poden finançar-se amb una banca ètica consolidada i creixent". Remarquen les "14 propostes de la Xarxa d'Economia Solidària (XES)" i proposen "mesures per facilitar l'autoocupació i continuar amb la formació en vells i nous oficis, com el disseny gràfic i les TIC".

La CUP creu que "no podem dependre de l'arribada mai concretada de grans empreses i que cal apostar per diferents sectors, enfortint el que ja funciona". D'altra banda, vol "acabar amb la política de canvis urbanístics a la carta amb les grans multinacionals i, per coherència, potenciar el petit comerç: fer-lo més dinàmic i atractiu davant la gran distribució comercial". Aquest divendres, a partir de 2/4 de 8 del vespre celebrarà l'acte final de campanya a la plaça Pius XII. Un acte obert a tota la ciutadania, amb contacontes musicats per Jordi Giralt, sopar popular (menú per 5 euros) i actuació de cloenda amb el grup Carmina Wanted.

La Junta Electoral Provincial ratifica la denúncia de la CUP, "incomplerta per l'alcalde i CiU"

D'altra banda, la Junta Electoral Provincial ha desestimat el recurs presentat per CiU arran de la denúncia de la CUP contra l'activitat a les xarxes socials de l'alcalde Marc Castells, CiU Igualada i l'Ajuntament d'Igualada per infringir la Llei Orgànica del Règim General Electoral (LOREG). Així, la ratifica la resolució de la Junta Electoral de Zona d'Igualada (JEZ) i dóna de nou la raó a la CUP, tot i que les publicacions d’obres, millores i accions de govern a Igualada a través de les xarxes socials Facebook i Twiter no han estat retirades, tal i com sol·licitava la Junta Electoral. Per exemple, aquest tuit o aquest altre, d'entre els fets denunciats.

La CUP lamenta l'incompliment de la sentència i reitera que va presentar la denúncia per aturar la campanya institucional a Internet en període electoral, una amenaça per als principis d'objectivitat, transparència i igualtat dels diversos partits polítics durant el procés electoral. Recorda que el compromís ètic és un dels pilars del seu programa.

El certificat de la Junta Provincial reitera que els fets denunciats per la CUP "infringeixen el disposat en els arts. 50 i 53 de la LOREG i les instruccions 2/11 de 24 de març i 3/11 de 24 de març de la Junta Electoral Central".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.