TORNAR

La CUP veu la majoria de CiU com un fruit de la manca d'oposició i promet obrir el debat públic

Assenyalen com a preocupants els números de l’abstenció, més d’un 40%

politica
Dijous, 28 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els més de 1.500 vots que va obtenir han garantit a la CUP igualadina l'entrada al consistori amb dos regidors. La formació assegura que pujaran el nivell del debat i la crítica al consistori

La CUP Igualada valora positivament l'entrada amb força a l'Ajuntament amb dos regidors, Albert Mateu i Eva Pedraza, gràcies a 1.551 vots obtinguts en l'estrena electoral. Un suport que enforteix un nou projecte municipalista, que treballarà per a bastir un model alternatiu de ciutat. La CUP reitera precisament que la majoria absoluta de CiU és en gran part fruit de la manca d'oposició i d'una alternativa real durant el mandat de govern compartit amb ERC. La CUP mantindrà l'objectiu de fiscalitzar l'acció de govern, de guanyar transparència i obrir el debat públic -apropar les decisions del ple al carrer i traslladar la veu del carrer a l'Ajuntament-, defensar els drets socials i una ciutat sense desnonaments ni pobresa energètica, incidir amb noves propostes com el cooperativisme, o denunciar pràctiques polítiques com el clientelisme.

Els membres de la candidatura, el passat abrilLa CUP lamenta que quatre de cada deu igualadins no han votat i que la participació ha sigut inferior o molt propera al 50% en alguns barris. D'altra banda, felicita  les entitats i moviments per a la cohesió social de la ciutat que han ajudat a expulsar de l'Ajuntament la representació racista. L'assemblea local també dóna les gràcies a tothom qui ha fet possible la campanya #ReinventemIgd, des de desenes de participants en un programa amb més de 350 propostes, fins a la cinquantena d'apoderades que diumenge passat van ser presents a tots els col·legis electorals d'Igualada, entre d'altres.

Finalment, la CUP felicita els companys de la Vila de Capellades-CUP per guanyar a les urnes i als de Masquefa, per entrar al consistori amb un regidor, en el marc d'un creixement general en què la CUP ha passat de 101 a 385 regidors i regidores. Des d'Igualada i l'Anoia, doncs, també es treballarà amb més força per "a un procés constituent i cap a la República catalana fet des de baix; per un país just i lliure".


5 Comentaris

A

Anna

28 de maig 2015.22:21h

Respondre

Ànims CUP i ànims GIneret el Gris !

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

28 de maig 2015.19:44h

Respondre

Igualadí. Si creus que l’opinió de la gent es mou pels comentaria que fem tu ”la voz de su amo”i altres crític vas fi.

i

igualadí

28 de maig 2015.15:31h

Respondre

Segur que la CUP farà una bona oposició.
Impossible fer-ho pitjor que els quatre comentaristes il·luminats que han aconseguit tot el contrari del que buscaven.

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

28 de maig 2015.07:57h

Respondre

Xiquets, teniu tota la raó, però si l’esquerra anès unida com va la dreta....

J

Joan

Igualada

28 de maig 2015.13:44h

El problema de l’esquerra ha estat el PSOE-PSC que d’esquerres nomès n’han portat el nom, a més, aquí mai han estat a favor dels catalans! Això ha provocat la majoria de partits! A més,... Llegir més ERc tampoc ha fet molt honor a la seva ”E”, ja que d’esquerres poc en tenen!! També cal dir, que l’esquerra té molts matissos!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.