TORNAR
PUBLICITAT

La CUP vol uns serveis socials no cenyits només a la vessant assistencial

Demanen donar a conèixer més la tasca dels moviments socials

politica
Dimarts, 31 març 2015. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El col·lectiu de l'esquerra independentista demana repensar les polítiques d'acció social i centrar-se en "prevenir" els desequilibris i "no només limitar-se" a atenuar els efectes de l'exclusió. Apunten que l'Ajuntament "ha de tenir més paper en combatre les desigualtats".

La CUP Igualada continua elaborant el seu programa electoral, que presentarà a principis d'abril. Per exemple, en l'àmbit de l'acció social proposarà "estratègies basades en la prevenció i el treball amb col·lectius, que permeti detectar de forma precoç les noves escletxes socials", tenint en compte que "cal mantenir i augmentar els serveis d'atenció a les persones en termes d’alimentació, salut, educació, cultura i habitatge, en l'estat d'emergència vital i social en què vivim". S'aposta per posar l'èmfasi en "la recuperació dels drets socials de les classes populars i per projectes que treballin sobre alternatives a les dinàmiques actuals". També manifesten que com a administració més propera als igualadins i igualadines, "l'Ajuntament hauria de tenir un paper més rellevant a l'hora de combatre les desigualtats socials i de promoure els drets socials de la ciutadania des d'una perspectiva general".

La candidatura estableix com a "essencial lluitar per a la consecució dels drets socials, personals i col·lectius, dels igualadins i les igualadines" i "cal caminar cap a una ciutat informada, activa, lliure, solidària, justa i empoderada, capaç d'elaborar les seves pròpies propostes d'acció social". En aquest sentit, treballa "per a donar veu a les persones i col·lectius que atenen problemàtiques socials que s'estan patint a Igualada". Es considera que "només evolucionant cap a un model d'atenció a les persones comunitari, crític i educatiu podrem afrontar els quatre reptes de l'atenció social d'Igualada: identificar millor les problemàtiques socials d'Igualada i les seves possibles solucions; promocionar el treball comunitari i col·lectiu com a eina per fer front a les desigualtats socials així com la visibilització de les tasques dels moviments socials; evitar l'estigmatització de les persones que fan ús dels serveis socials situant-los en un paper proactiu; i apoderar a les treballadores dels serveis responsabilitzant, també, a la resta d'agents locals".

La CUP destaca que des del 2008 estem vivint "els efectes perversos d'una crisi econòmica llarguíssima que està colpejant a les classes populars d'arreu, també d'Igualada, els efectes de la qual empitjoren dia a dia i deixen a famílies senceres en situacions d'exclusió social. Les anomenades polítiques d'austeritat i el deteriorament del mercat laboral estan augmentant les desigualtats de la majoria de la població". La responsabilitat d'atendre aquestes deficiències recau damunt dels serveis socials i d'altres entitats del tercer sector.

L'assemblea local valora que aquesta situació està provocant greus desencaixos en el que hauria de ser el treball per a la promoció de les persones que van als serveis d'atenció social. És a dir, que "treballem sobre els efectes de l'exclusió i no sobre les seves causes; que existeix una greu estigmatització de les persones que fan ús dels serveis i una responsabilització individual les pròpies circumstàncies; i que, en ocasions, es genera una dependència als recursos socials, entre d'altres".


3 Comentaris

T

TXEMA

IGD

31 de març 2015.20:05h

Respondre

Amics de la CUP, si esteu parint idees pel futur us en suggeriré una que pot donar-vos vots i a l’hora us permetrà estalviar diners per destinar a necessitats socials.
MODIFICAR LA POLÍTICA... Llegir més COMUNICATIVA DE L’AJUNTAMENT, centrar-se al web i als mitjans col·lectius (ràdio i premsa via notes de premsa) i deixar d’enviar paper a les cases.
Sols avui he rebut:
1) La postaleta del mig milerani del ciri votiu a la moreneta, Acció ciutadana m’hi convida. No sé si ha portar el ciri o a sopar.
2)La Revista de la Mostra d’Igualada. Cal que sigui massiva? No seria millor remetre-la als programadors que en el fons són els principals actors de la mateixa.
3) La Revista Igualada informació. A primera plana s’indica que ”s’ha financiat amb publicitat, snesa cap cost pel pressupost municipal” i els anunciants són; ”AnellaVerda” i ”Campus Universitari” ... per favor! ens han pres per justets de mollera”

Tot a la paperera, la revista però la he fullejat fins la pàgina 3. La Ciutat Eficient ha disminuit el deute de 55 a 49 milions d’euros, però li ha augmentat el càrrec d’interessos de 0,97 a 1,03 milions d’ueros. Sabieu que els interessos estan baixos com mai. Això és eficiència.

En resum cupaires, podeu modificar la política comunicativa i substituir a qui negocia els interessos amb els bancs (s’empassa increments en temps de reduccions).

M

MA

Igualada

31 de març 2015.16:23h

Respondre

La teoria que exposeu em sembla molt adequada, pero en cap moment es llegeix cap acció concreta que promogui un canvi real m3s enllà de les paraules

M

Mariona

Igualada

1 d'abril 2015.10:46h

Hola MA, tens raó ja que això és una nota de premsa i per espai-formats dels mitjans es fa difícil concretar gaire. Les propostes concretes que hem elaborat es podran consultar des del nostre web... Llegir més ben viat.

https://cupigualada.wordpress.com/
http://www.igualada.cup.cat

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.