TORNAR

La cupaire Meritxell Baqué és la nova alcadessa de Vallbona d'Anoia

És investida amb els vots de la pròpia CUP, ERC i UPV-VV

politica
Dilluns, 17 juny 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La CUP encapçalarà el govern de Vallbona d'Anoia aquest mandat. L'esquerra independentista va quedar com a primera força a les eleccions municipals en vots, en un escenari amb quadruple empat a dos regidors.

Amb vots a mà alçada, Meritxell Baqué (CUP) era escollida dissabte presidenta de la corporació municipal de Vallbona d'Anoia. Les passades eleccions municipals del 26 de maig van deixar un escenari obert al consistori. La CUP es va imposar, emparats a regidors amb altres partits, dos regidors amb un 26% dels vots. El segon lloc el va obtenir el PSC amb dos representants. I en tercera posició, ERC, amb dos regidors, seguit de Som Vallbons - Junts per Vallbona amb dos regidors més, i UPV-VV amb una representació. Només un pacte alternatiu, finalment no aconseguit, podria treure l'alcaldia als cupaires.

No obstant, la candidata de CUP Vallbona-Amunt, Meritxell Baqué, va ser escollida amb cinc vots: els de CUP Vallbona - Amunt i els regidors d'ERC i UPV-VV.
Així doncs, Meritxell Baqué, serà la segona dona alcaldessa de Vallbona d'Anoia, essent el primer cop que es presenta la formació al consistori i assolint el govern en aquesta nova legislatura. Durant el seu discurs Baqué declarava "compromís, prioritat i responsabilitat per treballar vers les necessitats de la vila". Tanmateix, va emplaçar a totes les altres formacions polítiques a "fer el mateix, seure i parlar". Finalment, va agrair el suport rebut per tots aquells ciutadans que l'han votat, l'assemblea de la CUP Vallbona i familiars, en especial al seu pare qui, fa 40 anys, va ser escollit primer alcalde de la democràcia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.