TORNAR

El debat de la JSC mostra la línia divisòria dels blocs

L'Auditori del Museu, escenari d'un debat sobre la relació Catalunya-Espanya

politica
Dissabte, 8 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El debat que van preparar les Joventuts Socialistes de Catalunya va aplegar a una cinquantena de persones. El 9 de novembre va centrar gran part de l'acte que va tenir lloc al Museu de la Pell

Una cinquantena de persones va ser dijous al vespre a l'Auditori del Museu de la Pell d'Igualada, al debat que van organitzar les JSC amb el títol 'La relació Catalunya-Espanya', un títol que ja va ser discutit just començar. El diputat Pere Calbó, representant del PP a l'acte, va argumentar que no es podien tractar com a subjectes distints. El debat va transcórrer en un to cordial. Moderat per Jordi Cuadras, a més de Calbó hi havia els també anoiencs Alba Vergés (ERC) i Aleix Auber (CUP), junt a David Bonvehí, per CiU, el socialista Ferran Pedret, Josep Vendrell (ICV-EUiA) i Antonio Espinosa (C's). El posicionament davant si havia d'imperar la legalitat espanyola o la majoria social independentista va monopolitzar l'acte.

El procés participatiu no figurava a l'enunciat, però va ser-ne l'eix. Pedret va assenyalar que el 9-N no aplega les intencions de tothom, Calbó va insistir en l'argument legalista i Espinosa va ser el més bel.ligerant. El representant de C's va manifestar que estava "il.lusionat perquè acaba la mentida" i que vol un millor finançament per "Catalunya i per totes les altres comunitats autònomes". El bloc sobiranista va apuntar i remarcar la legitimitat i transversalitat del procés. Bonvehí va brandar el 'sí-sí' de CDC i va demanar "cues des de les 9 als col.legis". Al seu torn, Vergés va manifestar que "la consulta venia d'un mandat del poble al Parlament". Aquí Calbó va replicar que no hi havia garanties i Vendrell, en la seva intervenció, va comentar que "ningu ha fet més que el PP perquè no hi hagi garanties". Auber, de la CUP, va adreçar-se al sector unionista: a Cuba i Filipines el subjecte polític també era Espanya i es va proclamar favorable a la desobediència.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.