TORNAR

Decidim critica al govern d'Igualada per no exigir més a la Generalitat en serveis socials

Afirmen que en les partides no s’ha previst que cada cop caldrà més despesa en dependència

politica
Divendres, 2 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La confluència d'esquerres mostra la seva disconformitat amb els termes de l'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat en matèria de serveis socials. Afirmen que el consistori ha d'exigir més a l'administració catalana en matèria social. 

Decidim Igualada ha criticat en un comunicat la ratificació, en el darrer ple, del contracte amb la Generalitat per programes de serveis socials sense increments de partides pressupostàries per al 2019. Decidim Igualada considera que "és un continuisme del tot insuficient" per les necessitats socials que té la ciutat, i lamenta que el govern no actuï amb més fermesa per aconseguir més pressupost.

Una reunió de la confluència, a l'Espai Cívic CentreEl portaveu de la plataforma de confluència ciutadana, Dario Castañé, assegura que "amb les dades que tenim, considerem que les necessitats i l'emergència socials són més greus". El regidor de Decidim ho argumenta amb "tres factors clau" que apunta que "no s'han tingut en compte per l'addenda del contracte amb la Generalitat i que són els següents: la població s'envelleix, tenint en compte que la piràmide poblacional fa anys que està invertida caldrà major despesa en dependència; hi ha més precarietat laboral, ja que s'observa un increment de l'ocupació però també un increment de la població en risc d'exclusió, fet que indica ocupació en pitjors condicions; i creix el percentatge dels ingressos que les famílies han de destinar a l'habitatge, amb lloguers que poden representar fins a un 65% dels ingressos en persones menors de 35 anys".

Castañé lamenta "l'estancament pressupostari del programa per al proper any" i que "sembla que es limiten a complir l'expedient del que els hi ve dictat". Afegeix que "estem convençuts que collarien més al Govern i no li perdonarien bona part dels incompliments que succeeixen avui en dia, com els de les escoles bressol, que s'està resolent per via judicial". El portaveu de Decidim recorda que l'Ajuntament d'Igualada fa anys que realitza un sobreesforç en l'àmbit social precisament per l'incompliment de la Generalitat. Sobreesforços que per altra banda Castañé creu que "es queden a mig camí, com la última convocatòria de les beques menjador, que vostès mateixos han hagut de revisar perquè era irracional deixar 27 infants sense cap tipus d'ajut".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.