TORNAR

Decidim critica "els nuls resultats" dels dos càrrecs de confiança nomenats fa un any

La confluència assenyala que en el cas de Servitje es dupliquen responsabilitats amb la regidora Duran

politica
Divendres, 7 setembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa un any, l'Ajuntament d'Igualada nomenava a Joan Serra i Jordi Servitje com a càrrecs de confiança, encarregats de la promoció econòmica i dels barris, respectivament. Ara, la confluència Decidim fa un balanç negatiu i qüestiona de nou els nomenaments.

En un comunicat, l'assemblea ciutadana d'esquerres denuncia que, després d'un any, els càrrecs de confiança aprovats al ple de juliol de 2017 "no han donat cap resultat ni profit per la ciutat". Aquests càrrecs de confiança "són els alcaldes de Veciana i Castellolí, Jordi Servitje i Joan Serra, responsables respectivament de les àrees de millora de barris i promoció turística, i captació d'inversions i promoció de polígons d'activitat econòmica, suposant una dotació econòmica de 100.000 euros anuals".

El grup municipal liderat per Darío Castañé destaca que" en cap d'aquestes àrees s'han donat resultats ni compareixença de cap mena, sent totalment absents pel que fa a l'acció del govern". També afirmen que el govern actua de forma "ineficient" i que "ha incorporat recentment una regidora de barris, Mireia Duran, creant una situació en la que consideren que es produeix una superposició de responsabilitats entre la regidora i el responsable de millora de barris", a manca "d'informació proporcionada pel govern respecte a l'activitat d'ambdues".

El ple on es van aprovar els dos nous càrrecsExpliquen que "hem fet un seguiment de l'activitat pública d'aquests càrrecs de confiança i de possibles accions realitzades". En l'àmbit del turisme no s'ha produït "cap iniciativa ni novetat destacable". Pel que fa a la captació d'inversions, la única inversió "coneguda recentment, per la seva retirada i no pas per la seva arribada definitiva, és la de Thunder Power, fabricant de cotxes elèctrics". Només en l'àmbit del polígon industrial s'han donat resultats positius amb el Projecte Bàsic per a la Modernització i Millora Integral d'Infraestructures al Polígon Industrial de Les Comes "que és un projecte de la Diputació de Barcelona presentat el juny de 2017, un mes abans dels nomenaments".

La plataforma de confluència ciutadana d'esquerres conclou que, com "ja advertíem fa un any, aquests càrrecs de confiança no estan justificats" i retreuen a l'Ajuntament "manca de transparència i comunicació una altra vegada", i torna a instar "per ètica" la limitació dels salaris d'aquests càrrecs i la seva renúncia si no rendeixen comptes amb la ciutadania el més aviat possible.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.