TORNAR
PUBLICITAT

Decidim Igualada acusa el govern de CiU de fer les coses sense planificar

Dario Castañé retreu a CiU ”el tarannà de fer les coses a pedaços, sense una visió de conjunt de ciutat”

politica
Diumenge, 2 agost 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

En un comunicat, Decidim Igualada, ha volgut manifestar que no es creu que el govern de CiU faci les coses "ni amb visió de conjunt ni amb la profunditat que la gestió municipal es mereix". Des del partit s'acusa a Ciu "fer segons exigeix el moment, és a dir, sense planificar". En aquest sentit,  la plataforma de confluència ciutadana i d’esquerres considera que "el trasllat d’una cinquantena de places de zona blava del passeig Verdaguer n’és un bon exemple, ja que només l’entén com a resultat de no haver previst l’impacte de la creació de les places de pàrquing gratuït a la zona del Mercat, com una mesura aïllada per a corregir aquesta situació".

Les places d’aparcament modificades són 52, de la banda sud del passeig Verdaguer, entre els carrers de Sant Vicenç, Delícies, Cardenal Vives i Joaquima de Vedruna. Deixaran de ser de pagament en breu, per a reaparèixer als carrers de Joan Maragall, entre els carrers de Sebastià Artès i Santa Caterina, i el mateix Passeig, però per la banda nord, entre els carrers de Sant Magí, Òdena, Sant Josep i Esquiladors.

L’Ajuntament ha aprovat el seu trasllat en l’últim ple d’abans de vacances d’agost, a proposta del govern, que aclareix que la modificació només "és per raons d’interès públic" i que no afecta el nombre total de places d’aparcament sotmeses a control horari i règim tarifari, que gestiona la Societat Igualadina Municipal d’Aparcaments, SL (SIMA).

En termes pràctics, el portaveu de Decidim Igualada a l’Ajuntament, Dario Castañé, no veu malament la reordenació. El que posa en entredit és que la mesura "és el resultat de no haver previst l’impacte de les zones blanques –gratuïtes, que s’han creat a la zona del mercat". Segons Castañé, és un reflex del tarannà local de fer les coses a pedaços, sense una visió de conjunt de la ciutat, de gestió pensada en clau global.

Castañé augura que "veiem clarament com la tendència d'actuar a cop de bisturí es mantindrà durant els pròxims anys". I en aquest sentit afegeix que "podem afirmar rotundament que aquest és un Ajuntament de cirurgia plàstica". De "molts retocs abans que entrar a treballar les causes de fons", conclou.


7 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

2 d'agost 2015.19:35h

Respondre

En que quedem no es planifica o no es veu malament la reordenació.

Sr. Castañé, que algú pensi diferent de vostè no vol dir que no planifiqui, sinó que senzillament no opina el mateix o no... Llegir més te la mateixa visió de la ciutat que te vostè. De fet cada quatre anys els ciutadans podem escollir a les persones que volem que disenyint el futur de la ciutat i en les eleccions d’aquest passat mes de maig va quedar molt clar que els igualadins no volem que sigui ni vostè i ni els seus els que ho facin.

Això no vol dir que no pugui donar a conèixer el seu parer, que és molt lícit, però a l’hora de voler imposar, primer pensi en quina es la força que li hem donat els ciutadans i desprès actui en conseqüència. Només es una recomanació eh.., i vostè en pot fer el cas que vulgui

dariocc

Dario Castañé

Igualada

2 d'agost 2015.21:38h

Hola Ramon, és simple: l’assemblea de Decidim Igualada considera que la nova ubicació tindrà un impacte positiu, però que la raó pel canvi ha estat la improvització per manca de planificació... Llegir més respecte a les zones blanques.

És a dir, a vegades una bona acció no està motivada per bones causes. I no em negarà que fa quatre anys que s’està actuant en la ciutat amb petites intervencions. Urbanisme de bisturí en diu el sr. Castells.

Hauria de saber que Decidim Igualada, i jo en especial, apostem perquè els igualadins i igualadines puguin dissenyar el futur de la ciutat sense haver d’esperar quatre anys.

Gràcies per la recomanació, però permetin que faci la meva funció de fiscalització i expressi l’opinió de l’assemblea com se m’ha demanat tant amb el mandat de les urnes com el de les persones que formem Decidim Igualada.

J

Joan Giner ITV Gineret el Gris

Igualada

2 d'agost 2015.10:44h

Respondre

Planificar, planificar el Sr. Marc Castell només va planificar la seva campanya populista per guanyar les eleccions. Ah! M’ho descuidava també han planficat com colocar els seus. Quina vergonya!

M

Montserrat

Igualada

2 d'agost 2015.19:19h

La vergonya es tenir d’aguantar a una persona com tu que només critica, insulta i no dona mai cap tipus d’alternativa.

Paradoxalment però mai set veu donant la teva opinió... Llegir més quant a Igualada hi ha alguna cosa que funciona be (que en son moltes), es veu molt clarament que l’únic que t’interessa es desfer en lloc de fer, destruir en lloc de construir, restar en lloc de sumar. En fi que el que tu voldries es que Igualada s’ensorrés per estar satisfet i poder donar la culpa al que governa, i d’això se’n diu ser un mal ciutadà, i de mals ciutadans ens en sobren, per tant perquè no ens fas un favor al munt d’igualadines i igualadins que fa molt poc varem votar majoritàriament en contra de la teva postura (que no se quina és, ni m’importa) i marxes d’aquesta ciutat.

En el fons et faries també un gran favor a tu mateix ja que pel que dius et fa fàstic viure a Igualada

J

Joan Giner

Igualada

2 d'agost 2015.22:11h

Ai! Montserrat hi ha molta maldat en aquest món.

A

Anna

3 d'agost 2015.13:33h

Montserrat no t’hi cansis, no cal perdre el temps amb amargats.

b

bona visió de la realitat

2 d'agost 2015.08:20h

Respondre

Segurament l’exemple triat no és el millor per a clarificar la política de ”cirugía plástica”; pero ja era hora que la coherència estès present en l’oposició . Argument que fa temps... Llegir més que es veu i ningú ho havia dit tant clar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.