TORNAR

Decidim reclama que Serra i Servitje renunciïn a cobrar com a batlles dels seus ajuntaments

Darío Castañé aposta perquè es limitin els sous dels dos càrrecs de confiança

politica
Dimarts, 19 setembre 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les darreres setmanes, els grups municipals d'Igualada han reaccionat a les incorporacions de Joan Serra i Jordi Servitje com a càrrecs de confiança de l'Ajuntament. Ara, la confluència Decidim intervé també per censurar els fitxatges.

Decidim Igualada considera que l'Ajuntament d'Igualada ha pecat de "falta de transparència" en l'últim nomenament de càrrecs de confiança del govern de Marc Castells que ha fitxat els alcaldes de Castellolí i Veciana, Joan Serra i Jordi Servitje, respectivament. La plataforma de confluència ciutadana retreu al govern que no s'han explicat aquestes incorporacionsi li demana per ètica que almenys limiti els seus salaris per ocupar els càrrecs públics que ocupen. Afegeixen que "els dos alcaldes haurien de renunciar a qualsevol compensació econòmica per la seva ocupació com batlles mentre estiguin pluriempleats a l'Ajuntament d'Igualada". 

Serra, esquerra, i ServitjeLa formació afirma que "no comparteim la suma de càrrecs de confiança de l'actual govern que és el que més n'ha acumulat. I sobretot, critica que s'hagin nomenat dos alcaldes. Joan Serra, de Castellolí, i Jordi Servitje, de Veciana, s'ocuparan de captació d'inversions i de promoció turística amb retribucions anuals de 50.000 euros cada un". El portaveu Dario Castañé es fa ressò del malestar del seu grup i afirma que és una retribució que "ens sembla excessiva".

Remarquen que "tenim un codi ètic" que apliquen els seus càrrecs i que limita els sous a dues vegades el salari més baix a l'Ajuntament com a retribució neta mensual màxima, incloent-hi dietes. En el cas dels nous càrrecs "això suposaria uns 35.000 euros anuals aproximadament". A part de la limitació de sous, el codi ètic de Decidim Igualada també exigeix "la no duplicitat de càrrecs i la renúncia dels càrrecs públics a regals i privilegis".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.