TORNAR

Decidim replica al govern d'Igualada que "hi ha una cara fosca" del superàvit

Castañé ataca al govern i creu que quadra els números amb les retallades

politica
Dijous, 23 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La confluència d'esquerres d'Igualada critica les xifres presentades pel govern de CiU i considera que "hi ha un cofoisme" quan a la ciutat "hi continua havent pobresa". El portaveu de Decidim ataca els números presentats i assegura que "hi ha una cara fosca: la despesa s'està augmentant sense massa criteri".

El portaveu de Decidim Igualada, Darío Castañé, ha replicat al govern de la ciutat sobre les xifres de la liquidació del 2016 que es van presentar en el darrer ple. El membre del Partit Pirata va discutir directament amb el batlle sobre els números del tancament i afirmava que "quan vingui aquest govern a aquest ple a dir que els semàfors socials estan en verd, com tant diuen dels semàfors econòmics, aquell dia comprarem el seu discurs de ser un bon govern". Va ser rebatut directament per l'alcalde Marc Castells que intervenia emfàticament: "ningú ens podrà negar que hem fet els majors esforços en acció social".

El portaveu de Decidim, Darío CastañéSegons Castañé "aquest govern augmenta més la despesa que l'estalvi, malgrat que s'ha generat un romanent. Aquest superàvit és fruit de partides inflades, de manca de previsió o de retallades directes en serveis públics, i que són diners que no es destinen a pal·liar els problemes socials dels igualadins i igualadines". Per ells "és bo que Igualada s'hagi situat sota el llindar de deute que la llei Montoro imposa". El regidor afirma que "es liquida el 2016 amb un superàvit que representa un 6,36% de les despeses" però que "les obligacions han augmentat en 8,21 punts percentuals, mentre que el percentatge de superàvit respecte a aquests només és d'1,49 punts".

El portaveu de Decidim parla "d'augment de despesa sense massa criteri" i assenyala que "un milió d'euros del superàvit semblen ser circumstancials: no es repetiran o s'ha mogut despesa d'un any a un altre. Part del superàvit sembla venir directament retallades a serveis públics, com l'educació o infraestructures". Afegeix que "no podem celebrar superàvit quan a Igualada hi ha pobresa, hi ha problemes que podríem alleujar amb el mateix superàvit". El regidor de Decidim proposa, per exemple, utilitzar el "romanent d'inversions en terrenys i Anella verda per implementar la tarifació progressiva i altres mesures que garanteixin els ingressos reduint la pressió fiscal als igualadins i igualadines; o practicar la democràcia directa en els pressupostos, tenint en compte que segons un estudi del Banc d'Espanya publicat la setmana passada, si la ciutadania decidís directament les polítiques de despesa, aquesta es reduiria en un 8%".


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

23 de març 2017.16:57h

Respondre

Sr Castañé no l’entenc. Al principi es queixa que aquest govern augmenta més la despesa que l’estalvi. I cap al final, proposa que es gasti més en altres coses. Això entenc que és... Llegir més contradictori, com tantes coses i actituds a la vida.
En tot cas, una cosa em queda clar, la seva solució és no baixar la despesa, i en tot cas, gastar més en altres coses. Convindrà amb mi, que si en un ajuntament aparentment sobren diners, també es pot anar per la via de la reducció dels ingressos que en el fons són els impostos que paguem els soferts contribuents.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.