TORNAR

Decidim veu "punts en comú" amb Jordi Cuadras però matisen que "no hi ha res tancat"

La decisió final de formar qualsevol coalició pertocarà a l’assemblea dels Comuns

politica
Dimecres, 10 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'arc esquerre de la política igualadina de cara a les eleccions municipals de 2019 va prenent forma. Confirmat Enric Conill (ERC) des del juliol i amb la CUP que confeccionarà una candidatura de l'esquerra rupturista, aquesta setmana ha entrat en joc Jordi Cuadras, que negocia un acord per encabir en un front els components polítics de l'antiga Entesa i altres formacions ara a l'òrbita dels Comuns. 

El portaveu de Decidim Igualada, Darío Castañé, afirma que "hi ha punts en comú" amb els eixos programàtics que Jordi Cuadras va esbossar el passat dissabte en la seva conferència. Des de la coalició "no s'ha donat encara un debat" en firmar una coalició d'esquerres encapçalada pel periodista i que tindria entre els altres components el PSC. Altres veus de la plataforma constituïda el 2015 veuen amb bons ulls "el model de ciutat que planteja" des del llegat de l'Entesa, com també matisen que queden serrells per tancar.

Una reunió de DI a l'Espai Cívic CentreEn el nou espai polític que impulsa, Cuadras ja hauria obtingut el vist-i-plau inicial del PSC, tot esperant que la proposta es consolidi. Abans de la presentació, va mantenir diverses reunions amb diferents àmbits de l'esquerra igualadina. L'escull principal serà quin 'ticket' forma amb l'entorn dels Comuns, que a la vegada encara s'ha de constituir com a partit a Igualada. Són un entorn molt heterogeni, que componen el bloc principal hereu d'ICV i EUiA, però també els Pirates o Procés Constituent; Podem, que va ser un dels actors fundacionals, està dissolt a Igualada. 

Els Comuns a Igualada han sorgit de l'embrió que va ser la pròpia coalició de Decidim Igualada. Ara mateix, però, s'ha començat amb un grup motor de diverses persones que "considerem agosarat comprometre'ns encara" en una nova coalició, que ho decidiria l'assemblea local. Aquest grup impulsor només té el reconeixement de la direcció de Catalunya en Comú "com a promotors". Pel mig hi ha també el pas de la CUP, que vol incloure l'esquerra sobiranista en una candidatura única amb una marca nova, possibilitat que no descarten ara mateix algunes de les forces de Decidim.


15 Comentaris

A

Antoni

Igualada

16 d'octubre 2018.09:53h

Respondre

Jo crec que ho acabaran de tancar quan doni al Sr Dario si vol continuar, el número 3 de la llista, o si no vol continuar, al candidat/a que el vulgui substituir. Jo crec que amb aquesta mesura... Llegir més acabaran d’encaixar les propostes programàtiques

J

JO

13 d'octubre 2018.17:56h

Respondre

PACTANT AMB BLOC DEL 155 I NO AMB ERC/CUP etc.???? on anirem?

C

Comú

Igualada

15 d'octubre 2018.16:35h

Apreneu a llegir: hi troben ”punts en comú” i al final també diuen ”Pel mig hi ha també el pas de la CUP, que vol incloure l’esquerra sobiranista en una candidatura única amb una marca... Llegir més nova, possibilitat que no descarten ara mateix algunes de les forces de Decidim”.

No han pactat res amb PSC. A més, quina proposa hi ha amb ERC/CUP, els dos alhora? Que potser saps alguna cosa que la resta no sabem?

J

Joan

13 d'octubre 2018.17:55h

Respondre

”Esquerres” que en comptes de mirar cap a les esquerres de veritat miren cap al PSC! Tela

C

Comú

Igualada

15 d'octubre 2018.16:35h

Només han donat resposta al que ha sorgit perquè probablement els periodistes els hi han demanat declaracions. Fi.

M

Marta

13 d'octubre 2018.03:54h

Respondre

Si aneu més cap el PSC que cap a la CUP... arreglades estem

X

Xus

Igualada

10 d'octubre 2018.09:46h

Respondre

Els comuns està format per iniciativa, els dissolts Podem, els quasi inexistents del procés constituent i una persona de Piratas. M’ho sembla o els comuns són els de iniciativa de tota la vida?

C

Comú

Igualada

10 d'octubre 2018.12:49h

També hi ha gent independent o directament ”comuna”. En tot cas, al grup motor hi ha tres d’ICV i quatre que no ho són pas. Estan en minoria.

X

Xus

Igualada

10 d'octubre 2018.16:51h

i si són 3 d’icv i 4 independents, perquè es posa als podemos, els piratas i als del procés constituent al mig? Em segueix semblant tot un truc de magia barata

C

Comú

Igualada

11 d'octubre 2018.09:31h

Perquè no he dit ”independents”. Sinó que ”no ho són pas (de ICV)”. Pel que es diu hi ha el Castañé de Pirates, dues persones 100% ”comuns” i una que estava a Procés.

X

Xus

Igualada

11 d'octubre 2018.12:59h

Aleshores, si són de procés, de pirates i de comuns, no són independents. I on són la gent de Podem a Igualada? És tot plegat una mica estrany però ja us ho fareu. Sort!

I

Ivan

Igualada

10 d'octubre 2018.09:08h

Respondre

Els comuns diuen que el plantejament de ciutat de Jordi Cuadras el comparteixen però no són els comuns contraris al PSC? Vull dir, l’anomenada nova política mirant amb bons ulls a la vella... Llegir més política. Quina cosa tu!

J

Jana

10 d'octubre 2018.15:49h

No hi ha nova i vella política, hi ha idees bones i idees dolentes i en aquest cas està clar comuns i psc tenen unes idees bones comunes i treballaran per elles deixant enrrere tots això que tu... Llegir més dius, que només són prejudicis

I

Igualadí

Igualada

10 d'octubre 2018.19:37h

Potser la cosa va d’idees. De fet, aquestes coses que ha dit en Cuadres no són totes originals. Les han dites els Decidim, així com CUP i ERC, durant els últims tres anys.

I

Ivan

Igualada

11 d'octubre 2018.12:57h

Jana, a mi mes ben be igual, pero jo imagino que els votants dels comuns tmabé poden tenir prejudicis i no voler votar als comuns si aquests van amb PSC. No ho sé, imagino...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.